VoiceOver met een brailleleesregel gebruiken voor een RTT-telefoongesprek (Real-Time Text)

Meer informatie over hoe u een RTT-telefoongesprek (Real-Time Text) leest en beantwoordt als u gebruikmaakt van een brailleleesregel met VoiceOver.

De berichtstatus controleren

VoiceOver gebruikt de eerste drie cellen op een brailleleesregel om informatie over de berichtstatus te verstrekken.

• Als alle puntjes leeg zijn ('⠀'), betekent dit dat er geen ongelezen berichten zijn.

• Als de puntjes 2,3,5,6 ('⠶') tegelijkertijd knipperen, betekent dit u een bericht hebt waarop u kunt reageren.

• Als de puntjes 2,3,5,6 ('⠶') met de klok mee oplichten (2,5,6,3) betekent dit dat een andere RTT-gebruiker aan het typen is.

Wisselen tussen uw concept en inkomende berichten

Druk op de routingknop boven de RTT-statuscel om op de brailleleesregel tussen uw eigen concept en het bericht van een andere deelnemer te wisselen.

Deze opdracht aan een andere knop of opdrachttoets op uw brailleleesregel toewijzen:

1. Ga naar 'Instellingen’ > 'Toegankelijkheid’ > 'VoiceOver’ > 'Commando's'.

2. Selecteer uw brailleleesregel onder 'Braille-apparaten'.

3. Selecteer 'Volgende TTY-bericht' of 'Vorige TTY-bericht' om de opdracht te wijzigen.

Als uw brailleleesregel momenteel is ingesteld om het inkomende bericht van een andere deelnemer weer te geven, veranderen de braillecellen in real time om het bericht dat de deelnemer aan het typen is weer te geven.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.