Je HomePod bijwerken nadat je Geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud hebt ingeschakeld

Lees wat je moet doen als je je HomePod niet kunt configureren of bijwerken nadat Geavanceerde gegevensbescherming is ingeschakeld.

Met Geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud is op alle apparaten die je met je Apple ID gebruikt, een minimale softwareversie vereist. Als je Geavanceerde gegevensbescherming voor je account hebt ingeschakeld en vervolgens een nieuwe HomePod niet kunt configureren of er niet op kunt inloggen, moet je mogelijk de HomePod-software bijwerken.

Er zijn twee manieren om een HomePod bij te werken naar de vereiste softwareversie:

• Als je een HomePod mini hebt, kun je deze bijwerken met een Mac of pc.

• Voor alle HomePod-modellen, inclusief de HomePod mini, kun je er ook voor kiezen om Geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud tijdelijk uit te schakelen en dan de HomePod bij te werken. Houd er rekening mee dat als je Geavanceerde gegevensbescherming uitschakelt, je account standaard gegevensbescherming gebruikt totdat je Geavanceerde gegevensbescherming weer inschakelt.

De HomePod mini bijwerken met een Mac of pc

1. Sluit de HomePod mini aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel.

2. Als je een Mac gebruikt, open je een Finder-venster. Als je een pc gebruikt, open je de nieuwste versie van de Apple Devices-app of iTunes.

3. Selecteer je HomePod wanneer deze op de computer verschijnt.

4. Klik op 'Herstel HomePod' om de HomePod bij te werken naar de nieuwste software. Je krijgt een melding wanneer de update is voltooid.

5. Volg de instructies om de HomePod te configureren.

De HomePod bijwerken door Geavanceerde gegevensbescherming tijdelijk uit te schakelen

Als je ervoor kiest om Geavanceerde gegevensbescherming tijdelijk uit te schakelen, moet je dit onmiddellijk weer inschakelen nadat de HomePod-software is bijgewerkt. Zolang Geavanceerde gegevensbescherming is uitgeschakeld, maakt je account gebruik van standaard gegevensbescherming.

1. Geavanceerde gegevensbescherming uitschakelen in de iCloud-instellingen op een iPhone, iPad of Mac: Tik in Instellingen of Systeeminstellingen op je naam en tik vervolgens op 'iCloud'. Scrol naar 'Geavanceerde gegevensbescherming' en schakel Geavanceerde gegevensbescherming uit.

2. Als je bij je eerdere pogingen om de HomePod te configureren een foutmelding hebt gekregen, moet je mogelijk deze instructies volgen om de HomePod opnieuw in te stellen. Daarna volg je de instructies om de HomePod te configureren.

3. Werk de HomePod bij naar de nieuwste software met behulp van de Woning-app.

4. Geavanceerde gegevensbescherming inschakelen in de iCloud-instellingen op een iPhone, iPad of Mac: Tik in Instellingen of Systeeminstellingen op je naam en tik vervolgens op 'iCloud'. Scrol naar 'Geavanceerde gegevensbescherming' en schakel Geavanceerde gegevensbescherming in.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.