Uw instelling voorbereiden voor macOS High Sierra 10.13.4

Als u systeembeheerder bent, moet u deze lijst doornemen en voorbereidingen treffen voordat u bijwerkt naar macOS High Sierra 10.13.4.

User Approved Kernel Extension Loading

User Approved Kernel Extension Loading wordt niet langer uitgeschakeld op apparaten die zijn geregistreerd bij MDM. Als u gebruikmaakt van een registratie die is gestart door DEP (Device Enrollment Program) of van een door de gebruiker goedgekeurde MDM-registratie, kunt u het kernelextensiebeleid toepassen om User Approved Kernel Extension Loading te beheren. Lees hier meer over wijzigingen in kernelextensies in macOS High Sierra.

Alle MDM-registraties die zijn voltooid voor de upgrade naar macOS 10.13.4, worden automatisch geconverteerd naar 'Door gebruiker goedgekeurde registraties'. MDM-registraties die zijn voltooid op macOS 10.13.4 en hoger kunnen worden geconverteerd naar 'Door gebruiker goedgekeurde registraties'. Open Profielvoorkeuren en selecteer vervolgens het registratieprofiel. Klik aan de rechterkant op 'Keur goed' en volg de instructies. Deze stappen zijn niet vereist voor registraties die zijn gestart door DEP.

macOS-installatieprogramma

Met het commando startosinstall in het macOS-installatieprogramma in Contents/Resources/startosinstall kunt u een APFS-volume wissen en macOS erop installeren met behulp van de nieuwe vlag --eraseinstall. Alle volumes in de APFS-container worden tijdens dit installatieproces gewist. U kunt de vlag --installpackage gebruiken om aanvullende pakketten op te geven die moeten worden toegepast na installatie van macOS. Gebruik het commando productbuild(1) om deze pakketten samen te stellen. Lees meer over het upgraden en installeren van macOS.