macOS installeren binnen uw organisatie

Als u de systeembeheerder bent voor uw organisatie, kunt u kiezen uit een groot aantal installatiemethoden voor macOS.

Controleer voor de installatie of uw Mac is verbonden met internet. Dan kunnen zowel macOS als beschikbare firmware-updates worden geïnstalleerd.

Apple Business Manager of Apple School Manager gebruiken

Als u Apple Business Manager of Apple School Manager gebruikt om apparaten te beheren, kunt u de Software Update-commando's gebruiken om macOS te installeren.

De methode 'startosinstall' gebruiken

Als u installeert vanaf en naar de opstartschijf van uw computer, kunt u het commando startosinstall gebruiken. Dit commando bevindt zich in de map Contents/Resources van het macOS-installatieprogramma.

• Om meer pakketten op te geven om te installeren na macOS, voegt u de vlag --installpackage toe. Gebruik het commando productbuild(1) om deze pakketten samen te stellen.
  • Als u macOS 10.13.4 of hoger installeert en het volume maakt deel uit van een APFS container, kunt u de vlag --eraseinstall gebruiken om eerst uw huidige opstartschijf te wissen. Dit proces wist alle volumes in de APFS-container tenzij u de vlag --preservecontainer toevoegt, beschikbaar in macOS Mojave 10.14.
  • Voeg voor meer informatie over startosinstall de vlag usage toe aan het commando.

Een andere installatiemethode gebruiken

Deze installatiemethoden werken gegarandeerd, of macOS nu wel of niet op het bestemmingsvolume is geïnstalleerd:

Als u de doelschijf hebt gewist, kiest u een van deze drie methoden.

Meer informatie

Apple raadt het gebruik van monolithische schijfkopieën als installatiemethode af en ondersteunt deze niet. De schijfkopie bevat mogelijk geen modelspecifieke informatie, zoals firmware-updates.