macOS installeren binnen uw organisatie

Als u de systeembeheerder bent voor uw organisatie, kunt u kiezen uit een groot aantal installatiemethoden voor macOS.

Controleer voor de installatie of uw Mac is verbonden met internet. Dan kunnen zowel macOS als beschikbare firmware-updates worden geïnstalleerd.

Als uw Mac is ingeschreven in het Device Enrollment Program (DEP), kunt u macOS installeren met behulp van de Software Update-commando's.

Als u installeert vanaf en naar de opstartschijf van uw computer, kunt u het commando startosinstall gebruiken. Dit commando bevindt zich in de Contents/Resources-directory van het macOS-installatieprogramma. Voeg voor meer informatie over startosinstall de vlag usage toe aan het commando. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Voeg de vlag --installpackage toe om andere pakketten op te geven die na macOS moeten worden geïnstalleerd. Gebruik het commando productbuild(1) om deze pakketten samen te stellen.
  • Voeg de vlag --eraseinstall toe om uw huidige opstartschijf als eerste te wissen (als u macOS High Sierra 10.13.4 of hoger installeert en het volume onderdeel is van een APFS-container). Alle volumes in die container worden tijdens dit proces gewist.

Deze andere installatiemethoden werken gegarandeerd, of macOS nu wel of niet op het bestemmingsvolume is geïnstalleerd:

Apple raadt het gebruik van monolithische schijfkopieën als installatiemethode af en ondersteunt deze niet, omdat de schijfkopie mogelijk geen modelspecifieke informatie bevat, zoals firmware-updates.

Publicatiedatum: Fri May 25 18:15:33 GMT 2018