macOS upgraden op een Mac bij uw instelling

Als u de systeembeheerder bent in uw bedrijf of onderwijsinstelling, gaat u als volgt te werk om een upgrade naar macOS High Sierra uit te voeren.

Voordat u gaat upgraden

U moet verbinding hebben met het internet wanneer u macOS gaat upgraden. Nadat de Mac uw verbinding heeft bevestigd, gebruikt het installatieprogramma het modelnummer van de Mac om een firmware-update speciaal voor die Mac op te zoeken en te downloaden.

De firmware-update kan alleen met het macOS-installatieprogramma worden gedownload en geïnstalleerd. Firmware-updates kunnen niet worden uitgevoerd op externe apparaten als die zijn verbonden via doelschijfmodus, Thunderbolt, USB of Firewire.

macOS upgraden

U kunt macOS installeren via een van de volgende ondersteunde methoden:

Het installeren van macOS High Sierra op een Mac die is verbonden via doelschijfmodus is geen ondersteunde installatiemethode.

Lees hier meer over wijzigingen in beveiligde kernelextensies in macOS High Sierra.

Over het gebruik van monolithische schijfkopieën

Apple raadt het gebruik van monolithische schijfkopieën af en ondersteunt deze niet voor het upgraden of bijwerken van macOS.

Monolithische schijfkopieën kunnen alleen worden gebruikt om macOS opnieuw te installeren, niet om een upgrade naar een nieuwe macOS-versie uit te voeren.

Als u toch een monolithische schijfkopie probeert te gebruiken, zullen de vereiste firmware-updates ontbreken in de installatie. Hierdoor zal de Mac onstabiel en in een niet-ondersteunde status functioneren. U kunt een schijfkopie gebruiken om het bestaande besturingssysteem op een Mac opnieuw te installeren.

Als u een schijfkopie wilt maken van een APFS-container, gebruikt u een van de volgende ondersteunde methoden:

• Schijfhulpprogramma
  • diskutil
  • System Image Utility

NetRestore in System Image Utility

Als u een NetRestore-schijfkopie wilt maken om macOS High Sierra opnieuw te installeren op een Mac met alleen flashopslag, moet u deze niet maken met behulp van het macOS-installatieprogramma. Maak in plaats daarvan verbinding met een andere Mac met macOS High Sierra via doelschijfmodus, en gebruik die als bron voor de schijfkopie. De hierdoor ontstane NetRestore-schijfkopie is APFS-compatibel en wordt alleen ondersteund om macOS High Sierra opnieuw te installeren op een Mac met alleen flashopslag.