Egale kleur en helderheid op Apple beeldschermen behouden bij situaties met weinig omgevingslicht

Wanneer op een IPS-beeldscherm een donkere afbeelding wordt weergegeven bij weinig omgevingslicht, kan het zijn dat de kleur of helderheid niet gelijkmatig verdeeld is wanneer de helderheid van het scherm hoog is ingesteld.

IPS-technologie (in-plane switching) wordt gebruikt bij de nieuwste, meest geavanceerde beeldschermen, inclusief het beeldscherm van de iMac, MacBook Pro met Retina-display, iPad, iPhone, en iPod touch, en het Apple Cinema Display en het Apple Thunderbolt Display. IPS-technologie verbetert de kijkervaring door de kijkhoek en kleuregaliteit te verbeteren. Dit zorgt voor een hoogwaardige kijkervaring en maakt IPS-beeldschermen ideaal om materiaal te bekijken vanuit een schuine hoek, zoals wanneer meerdere mensen naar hetzelfde beeldscherm kijken.

Wanneer een IPS-beeldscherm wordt gebruikt om een donkere afbeelding weer te geven bij weinig omgevingslicht, zoals in een donkere kamer, kan het opvallen dat de kleur of helderheid niet egaal is, wanneer een hoge helderheid van het beeldscherm is ingesteld. Dit is normaal. Om dit effect te minimaliseren, kun je de helderheid van het beeldscherm verlagen:

• Op een Mac kun je de helderheid van het scherm wijzigen in de beeldschermvoorkeuren: ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'. Als je een Apple toetsenbord gebruikt, kun je de helderheid van het beeldscherm ook aanpassen met de helderheidstoetsen symbool Helderheid hoger op het toetsenbord. De helderheid van het beeldscherm van de Mac aanpassen.

• Op iOS-apparaten kun je de helderheid van het beeldscherm aanpassen in het bedieningspaneel en via 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid'. De helderheid op uw iPhone, iPad of iPod touch aanpassen.