Gebruikers in Apple School Manager deactiveren of verwijderen

Lees hoe u gebruikers (inclusief materiaalmanagers, systeembeheerders en beheerders) deactiveert of verwijdert uit uw Apple School Manager-organisatie.

Gebruikers die u uit Apple School Manager verwijdert, hebben via geen enkel apparaat meer toegang tot hun account. U kunt de gekoppelde gegevens niet meer herstellen nadat u de account hebt verwijderd. Gebruikers die over aankopen of tegoed beschikken, kunnen bovendien niet worden verwijderd. Als de gebruikersaccount die u wilt verwijderen, aankopen of tegoed heeft, moet alle tegoed van de account worden opgemaakt en alle aankopen naar een locatie worden verplaatst.

Gedeactiveerde gebruikers kunnen hun beheerde Apple ID niet meer gebruiken. Wanneer u een gebruiker via de SIS-tool of via SFTP verwijdert, wordt zijn of haar account gedeactiveerd. Een account wordt 120 dagen na deactivering verwijderd, tenzij er nog aankopen of tegoed aan zijn gekoppeld.

Als u een account onmiddellijk wilt verwijderen, moet u inloggen bij Apple School Manager en de gebruiker handmatig verwijderen. Standaard kunnen alleen beheerders, systeembeheerders, personenmanagers en managers gebruikers verwijderen. Als u beheerder, systeembeheerder, personenmanager of manager bent en u een gebruiker niet kunt verwijderen, neemt u contact met de beheerder van Apple School Manager voor uw organisatie.

Een account via Apple School Manager deactiveren

1. Klik op 'Accounts'.

2. Selecteer de account(s) die u wilt deactiveren.

3. Klik op 'Deactiveer account' als u één account deactiveert.

• Klik op 'Wijzig' > 'Deactiveer' als u meerdere accounts hebt geselecteerd. Klik op 'Ga door'.

4. Klik op 'Gereed'.

Een account via Apple School Manager verwijderen

Na het deactiveren van de accounts volgt u deze stappen:

1. Klik op 'Accounts'.

2. Selecteer de account(s) die u wilt verwijderen.

3. Klik op 'Verwijder' als u één account wilt verwijderen.

• Klik op 'Wijzig' > 'Verwijder' als u meerdere accounts hebt geselecteerd. Klik op 'Ga door'.

4. Klik op 'Gereed'.

Meer informatie

Licenties overzetten naar een locatie in 'Apps en boeken' in Apple School Manager.