Gebruik MDM om het activeringsslot en de verloren-modus te beheren

Lees hier hoe je het activeringsslot van 'Zoek mijn' en de verloren-modus beheert op beheerde apparaten met Mobile Device Management (MDM).

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Activeringsslot Deze is ontworpen om informatie veilig te houden en reactivering van zoekgeraakte of gestolen apparaten te voorkomen. Deze is ontworpen om informatie veilig te houden en reactivering van zoekgeraakte of gestolen apparaten te voorkomen. Verloren-modus

Lees hier hoe je MDM-tools gebruikt om het activeringsslot en de verloren-modus te beheren op beheerde apparaten.

Activeringsslot op beheerde apparaten

Je kunt een compatibele MDM-oplossing gebruiken om het activeringsslot in te schakelen tijdens de configuratie of wanneer de gebruiker 'Zoek mijn' inschakelt. Vervolgens kun je het activeringsslot verwijderen om het apparaat te wissen en het aan een nieuwe gebruiker te geven. Lees hier hoe je het activeringsslot beheert met Profielbeheer. Of raadpleeg de documentatie van de MDM-oplossing voor informatie.

Verloren-modus en Beheerde verloren-modus

Als 'Zoek mijn' is ingeschakeld, kun je de verloren-modus activeren wanneer je inlogt bij iCloud. Je kunt de verloren-modus gebruiken om een zoekgeraakt apparaat te vergrendelen en op te sporen.

In iOS 9.3 of hoger kun je via MDM een beheerd apparaat in de Beheerde verloren-modus zetten. Beheerde verloren-modus is een speciale modus die je moet uitschakelen voordat iemand het apparaat weer kan gebruiken. Je kunt wel berichten versturen naar het apparaat wanneer het apparaat in de Beheerde verloren-modus staat. Alleen de MDM-server heeft echter toegang tot de gegevens over de locatie van het apparaat zolang het in de Beheerde verloren-modus staat. De gebruiker kan het apparaat pas ontgrendelen als je de Beheerde verloren-modus uitschakelt. De gebruiker krijgt een melding als iemand gedurende die tijd locatiegegevens heeft gebruikt.

Raadpleeg de documentatie van de MDM-oplossing voor aanvullende informatie.

Activeringsslot op onbeheerde apparaten

MDM kan Activeringsslot niet beheren op onbeheerde apparaten. Activeringsslot wordt op een onbeheerd apparaat ingeschakeld wanneer een gebruiker inlogt bij iCloud en Zoek mijn inschakelt.

Als je onbeheerde apparaten gebruikt, moet de vorige gebruiker Zoek mijn uitschakelen voordat je het apparaat toewijst aan een nieuwe gebruiker. Volg deze stappen:

• Als de gebruiker toegang heeft tot de iPhone, iPad of iPod touch, kan deze de functie uitschakelen in 'Instellingen' >'[je naam]' >'iCloud' >'Zoek mijn [apparaat]'.*

• Als de gebruiker toegang heeft tot de Mac, kan deze de functie uitschakelen in 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' > 'iCloud' > 'Zoek mijn Mac'.*

• Een gebruiker die geen toegang heeft tot het apparaat, kan inloggen bij iCloud.com of bij de app Zoek mijn op een ander apparaat. Vervolgens kan de gebruiker het apparaat wissen en uit de apparatenlijst verwijderen.

De app Zoek mijn is beschikbaar in iOS 13, iPadOS en macOS Catalina.