MacBook Air (M1, 2020) - Antennemodule

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Antennegereedschap

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T5-schroevendraaier

Belangrijk

Bij deze procedure kan het nodig zijn om de afdichting en tape van de antenne te vervangen.

Verwijderen

Voorzichtig

De antennemodule is kwetsbaar. Let erop dat je de module niet ombuigt.

1. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier T5-schroeven (923-04700) te verwijderen uit de antennemodule (1).

2. Gebruik de T5-schroevendraaier om de twee T5-schroeven (923-03679) te verwijderen uit de TCON-kaart (timing-controller) (2).

3. Schuif het platte uiteinde van een zwart staafje voorzichtig onder een van de vier schroefgaten (1) om de antennemodule los te maken van de tape op de bovenbehuizing. Draai het staafje vervolgens totdat je een klik voelt (2).

4. Herhaal deze handeling onder de andere drie schroefgaten om de antennemodule los te maken van de tape.

5. Als dat niet meteen lukt, schuif je het zwarte staafje langzaam en voorzichtig onder de module.

6. Til de antennemodule uit de bovenbehuizing.

Montage

Voorzichtig

Als de beschermstrook in de bovenbehuizing gekreukeld is of niet goed op zijn plaats zit, vervang je de bovenbehuizing voordat je verdergaat.

1. Controleer de bovenbehuizing aan weerszijden op beschadiging van de tape. Als de tape eruitziet zoals in deze voorbeelden, ga je verder met stap 7.

2. Als de tape gekreukeld is of niet goed op zijn plaats zit maar niet is gescheurd (1), gebruik je het puntige uiteinde van een zwart staafje om de tape glad te strijken (2). Ga vervolgens verder met stap 7. Als de tape is losgekomen van de bovenbehuizing (3), gebruik je een ESD-veilig pincet om de tape te verwijderen.

3. Gebruik een ethanol- of IPA-doekje om eventueel achtergebleven plakstrip te verwijderen van de bovenbehuizing.

4. Verwijder de beschermstrook van de vervangende tape.

5. Gebruik een ESD-veilig pincet om de tape aan te brengen in de bovenbehuizing.

6. Gebruik het platte uiteinde van een zwart staafje om de tape glad te strijken.

7. Controleer de afdichtingen aan weerszijden van de antennemodule op beschadiging. Als de afdichtingen eruitzien zoals in deze voorbeelden, ga je verder met stap 13.

8. Als ze gekreukeld zijn (1), gebruik je het platte uiteinde van het zwarte staafje om dit te verhelpen (2). Ga vervolgens verder met stap 13. Als de afdichtingen gescheurd zijn (3), gebruik je een ESD-veilig pincet om ze te verwijderen.

9. Gebruik een IPA-doekje om eventuele lijmresten van de antennemodule te verwijderen.

10. Verwijder de beschermstrook van de vervangende afdichting.

11. Gebruik een ESD-veilig pincet om de afdichting op de antennemodule te plaatsen (1).

12. Gebruik het platte uiteinde van een zwart staafje om de afdichting glad te strijken (2).

•  Let op: Als een deel van de afdichtingen blijft vastzitten aan de tape aan een kant van de bovenbehuizing, vervang je de afdichting en tape.

13. Leg de antennemodule in de bovenbehuizing met de afdichting naar beneden. Leid de TCON-kaart door de opening van de antennemodule.

14. Druk met het stompe uiteinde van het antennegereedschap op het midden van de antennemodule totdat deze vastklikt.

15. Beweeg de antennemodule voorzichtig heen en weer om te controleren of deze goed vastzit.

16. Gebruik de T5-schroevendraaier om de vier T5-schroeven (923-04700) terug te plaatsen in de antennemodule (1).

17. Leg de TCON-kaart plat in de opening van de antennemodule.

18. Gebruik de T5-schroevendraaier om de twee T5-schroeven (923-03679) terug te plaatsen in de TCON-kaart (2).

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: