iMac (24", 2023, to porte) - Tekniske specifikationer

Lanceringsår: 2023

Farver

• Blå

• grøn

• lyserød

• sølv

Chip

Apple M3-chip

• 8-core CPU med 4 højt­ydende kerner og 4 effek­tivitets­kerner

• 8-core GPU

• Hardware-accelereret strålesporing

• 16-core Neural Engine

• 100 GB/s hukommelses­båndbredde

• Medieenhed

• Hardware-accelereret H.264, HEVC, ProRes og ProRes RAW

• Enhed til videoafkodning

• Enhed til videokodning

• Enhed til ProRes-kodning og ‑afkodning

• Afkodning af AV1

Lagerplads1

• 256 GB SSD

• Kan konfigureres til 512 GB eller 1 TB

Hukommelse

• 8 GB samlet hukommelse

• Kan konfigureres til 16 GB eller 24 GB samlet hukommelse

Skærm

24" 4,5K Retina-skærm

• Opløsning på 4480 x 2520 ved 218 pixels pr. tomme med understøttelse af 1 milliard farver

• Lysstyrke på 500 nits

• Bredere farveområde (P3)

• True Tone-tekno­logi

Målt diagonalt er den faktiske skærmstørrelse 23,5"

Kamera

• 1080p FaceTime HD-kamera

• Avanceret billed­signal­processor med intelligent video

Skærm­understøttelse

Understøtter fuld original­opløsning med en milliard farver på den ind­byg­gede skærm – og sam­tidig også:

• En ekstern skærm med op til 6K-opløsning ved 60 Hz

Thunderbolt 3-udgang til digital video

• Original DisplayPort-udgang via USB‑C

• VGA, HDMI, DVI og Thunderbolt 2 understøttet via mellemstik (sælges separat)

Videoafspilning

• Understøtter HEVC, H.264, AV1 og ProRes

• HDR med Dolby Vision, HDR10 og HLG

Lydafspilning

• Understøtter AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos

Lyd

• Hi-fi-system med seks højttalere inkl. vibrations­dæmpende bashøjttalere

• Bred stereolyd

• Understøttelse af rumlig lyd ved afspilning af musik eller video med Dolby Atmos

• Tre mikrofoner i studiekvalitet med højt signal-støj-forhold og retnings­bestemt stråledannelse

• Understøttelse af “Hej Siri”

Tilslutning og udvidelse

• To Thunderbolt-/USB 4-porte, der under­støtter:

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (op til 40 Gb/s)

• USB 4 (op til 40 Gb/s)

• USB 3.1, 2. generation (op til 10 Gb/s)

• Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA understøttet via mellemstik (sælges separat)

• 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner med avanceret understøttelse af hovedtelefoner med høj impedans

• Kan konfigureres med Gigabit Ethernet

Tastatur m.m.

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

Kan konfigureres med Magic Keyboard med Touch ID, Magic Keyboard med Touch ID og numeriske taster, Magic Trackpad

Trådløs tekno­logi

Wi‑Fi

• Wi‑Fi 6E (802.11ax)2

Bluetooth

• Bluetooth 5.3

Størrelse og vægt

• Højde: 46,1 cm

• Bredde: 54,7 cm

• Vægt: 4,43 kg3

• Dybde (fod): 14,7 cm

• Bredde (fod): 13 cm

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100-240 V AC

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz, enkeltfaset

• Driftstemperatur: 10 til 35 °C

• Relativ luftfugtighed: 5 til 90 % (ikkekondenserende)

• Driftshøjde: Testet op til 5.000 m

I æsken

• iMac

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

• 143 W strøm­forsyning

• Strømkabel (2 m)

• USB‑C til Lightning-kabel

Styresystem

macOS

macOS er verdens mest avan­cerede computer­styresystem. Og med macOS Sonoma får du endnu mere power til at arbejde og have det sjovt på din Mac. Du kan bl.a. forbedre dine videopræsentationer, få hurtigere ydeevne til spil og tilpasse din enhed på helt nye måder.

Læs mere om det nyeste operativsystem

Tilgænge­lighed

Tilgænge­lighedsfunktioner hjælper personer med handicap med at få mest muligt ud af deres nye iMac. Takket være de ind­byg­gede værktøjer, der hjælper ved udfordringer med syn, hørelse, mobilitet og indlæring, kan alle lave fantastiske ting.

Læs mere om Tilgænge­lighed

Funktionerne er bl.a.:

• VoiceOver

• Zoom

• Forøg kontrast

• Formindsk bevægelse

• Siri og Diktering

• Knapbetjening

Ind­byg­gede apps4

• App Store

• Bøger

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Find

• Freeform

• GarageBand

• Hjem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kort

• Beskeder

• Musik

• Noter

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Fotos

• Podcasts

• Billed­fremviser

• QuickTime Player

• Påmindelser

• Safari

• Genveje

• Siri

• Værdi­papirer

• Time Machine

• TV

• Memoer

Specielle konfigurationer

• Konfigurer din iMac med disse muligheder på apple.com:

• Magic Keyboard med Touch ID

• Magic Keyboard med Touch ID og numeriske taster

• Magic Trackpad

• 16 GB eller 24 GB samlet hukommelse

• 512 GB eller 1 TB SSD

• Gigabit Ethernet

iMac og miljøet

For at reducere den skadelige påvirkning af miljøet er 24" iMac de­signet med følgende egenskaber:5

Lavet af bedre materialer

• 14 % genanvendt eller fornybart indhold i enheden,6 herunder:

• 100 % genanvendt aluminium i foden

• 100 % genanvendt guld i belægningen på flere printkort

• 100 % genanvendte sjældne jordarter i alle magneter, som udgør 100 % af enhedens samlede mængde sjældne jordarter7

• 100 % genanvendt tin i lodningen i flere printkort

• Mindst 35 % genanvendt plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certificeret8

Smartere kemi9

• Glas uden arsen

• Fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium

Grøn produktion

• Over 28 % af elektriciteten til produktion kommer fra leverandørers projekter med ren energi10

• Ingen etablerede leverandør­anlæg til slutmontering genererer affald, som ender på lossepladsen

Ansvarlig emballage

• 100 % af de helt nye træfibre kommer fra bæredygtigt skovbrug

• 98 % af emballagen er fiber­baseret

Vi kommer tættere på vores 2030-mål

• Over 23 % reduktion af CO₂-belastningen i forhold til vores referencepunkt11

Apple og miljøet

I dag er Apples globale drift CO₂-neutral, og vi er fast besluttet på at nå vores Apple 2030-mål om at gøre alle vores produkter CO₂-neutrale.

Akustisk ydeevne

Angivne støjemissioner i henhold til ECMA-109

Lydeffektniveau

L W A,m (B)

Lydtryksniveau

Brugerplacering

L p A,m (dB)

Passiv tilstand

1,7 (K V = 0,3)

6

Trådløst internet

1,6 (K V = 0,3)

6

1. L W A,m er middeltallet for det A-vægtede lydeffektniveau afrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

4. K v er den statiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau.

5. Mængden L W A,c (tidligere kaldet L W Ad) kan beregnes ud fra summen af L W A,m og K v .

6. Den trådløse webtest browser seks faner med en kombination af indhold, herunder medieindhold.

7. Testet konfiguration: M3, CPU med 8 kerner, GPU med 8 kerner, 8 GB samlet hukommelse, 256 GB lagerplads.

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Den faktiske kapacitet efter formatering er mindre.

2. Wi‑Fi 6E er tilgængelig i lande og områder, hvor den understøttes.

3. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan hentes i Mac App Store. For at kunne hente apps skal du have et Apple‑id og en enhed, der er kompatibel med den version af styresystemet, der kræves til hver app.

5. Oplysningerne er nøjagtige ved produktlanceringen.

6. Et produkts genanvendte eller fornybare indhold er massen af ​​certificeret genanvendt materiale i forhold til enhedens samlede masse, eksklusive emballage eller medfølgende tilbehør.

7. Ekskluderer spor af sjældne jordarter, som findes uden for magneterne, og udgør mindre end 0,5 procent af, hvad der samlet findes i enheden.

8. ENERGY STAR og ENERGY STAR-mærket er registrerede varemærker ejet af den amerikanske miljøstyrelse (U.S. Environmental Protection Agency).

9. Apples specifikation for brug af bestemte stoffer (Regulated Substances Specification) beskriver Apples begrænsninger for brug af visse kemiske stoffer i materialer i Apples produkter, tilbehør, fremstillings­processer og emballage, som bruges ved levering af produkter til Apples slutkunder. Begrænsningerne er baseret på internationale love eller direktiver, tilsynsmyndigheder, krav om miljømærkning, miljøstandarder samt Apples politikker. Alle Apple-produkter er fri for PVC og ftalater med undtagelse af netledninger i Indien, Thailand (for tobenede netledninger) og Sydkorea, hvor vi fortsat forsøger at få myndighedernes godkendelse af vores PVC- og ftalat-erstatning. Apple-produkter overholder Den Europæiske Unions direktiv 2011/65/EU med tilføjelser, inkl. undtagelser for brug af bly, f.eks. som loddemateriale ved høje temperaturer. Apple bestræber sig på at udfase brugen af disse undtagne stoffer i nye produkter, hvor det er teknisk muligt.

10. Når vi estimerer CO₂-besparelserne, som stammer fra vores leverandørers anvendelse af ren elektricitet, medregner vi den rene elektricitet vores leverandører har generet i sidste regnskabsår. I vores CO₂-model tager vi hensyn til, hvor stor leverandørernes produktion er ved produkt­lanceringen

11. Reduktionen af CO₂-udslip beregnes i forhold til et referencescenarie: 1) Ingen brug af ren elektricitet til produktion eller anvendelse af produkter ud over det, som allerede findes på elnettet (baseret på regionale udslipsfaktorer). 2) Vigtige Apple-materialers CO₂-intensitet fra og med 2015 (vores referenceår for vores mål om at blive CO₂-neutral inden 2030). Materialers CO₂-intensitet afspejler brugen af genanvendt indhold og produktionstekno­logi. 3) Apples gennemsnitlige kombination af transportmetoder (fly, tog, skib, køretøj) efter produktserie over tre år (regnskabsårene 2017-2019) for at give et retvisende referencepunkt for CO₂-belastningen fra vores produkttransport.