iMac (21,5", 2017) - Tekniske specifikationer

Skærm

• 21,5" (diagonalt) skærm med LED-baggrunds­belysning
  • Opløsning på 1920 x 1080 pixels og understøttelse af millioner af farver

Processor

• 2,3 GHz
    2,3 GHz dual-core Intel Core i5-processor, Turbo Boost op til 3,6 GHz

Hukommelse

• 2,3 GHz
    8 GB 2133 MHz DDR4-hukommelse
    Kan konfigureres til 16 GB

Lagringskapacitet1

• 2,3 GHz
    1 TB harddisk (5400 o/min.)
    Kan konfigureres til 1 TB Fusion Drive eller 256 GB SSD

Grafik

• 2,3 GHz
    Intel Iris Plus Graphics 640

Skærm­understøttelse og kamera

• FaceTime HD-kamera
  • Understøtter fuld originalopløsning på den indbyggede skærm med millioner af farver (21,5") eller 1 milliard farver (21,5" 4K) – og samtidig også:
    • En ekstern skærm med en opløsning på 5120 x 2880 pixels (5K) ved 60 Hz og understøttelse af 1 milliard farver, eller
    • To eksterne skærme med en opløsning på 3840 x 2160 pixels (4K UHD) ved 60 Hz og understøttelse af 1 milliard farver, eller
    • To eksterne skærme med en opløsning på 4096 x 2304 pixels (4K) ved 60 Hz og understøttelse af millioner af farver
  • Thunderbolt 3-udgang til digital video
  • Original DisplayPort-udgang via USB‑C
  • Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA understøttet via mellemstik (sælges separat)

Lyd

• Stereohøjttalere
  • Mikrofon
  • 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner
    • Understøtter Apple iPhone-headset med mikrofon

Tilslutning og udvidelse

• 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner
  • SDXC-kortplads
  • Fire USB 3-porte (kompatible med USB 2)
  • To Thunderbolt 3-porte (USB‑C) med understøttelse af:
    • DisplayPort
    • Thunderbolt (op til 40 Gb/s)
    • USB 3.1, 2. generation (op til 10 Gb/s)
    • Thunderbolt 2, HDMI, DVI og VGA understøttet via mellemstik (sælges separat)
  • 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-stik)
  • Plads til Kensington-lås

Tastatur m.m.

• Magic Keyboard
    Magic Keyboard leveres som standard sammen med din iMac. Det er trådløst og genopladeligt (så du ikke skal skifte batterier) med et ultrakompakt design, der går helt ud til kanten og udnytter hele overfladen. Det har en stabil sakse­mekanisme, optimeret tastetryk og en lav profil, der giver kontrol og komfort. Og det danner par med din iMac, så snart du tager det i brug.
  • Magic Keyboard med numeriske taster
    Du får alle de kendte funktioner fra Magic Keyboard og et udvidet layout, som gør det endnu nemmere at lege og arbejde. Magic Keyboard med numeriske taster har knapper til navigation i dokumenter – side op, side ned, hjem og slut – og piletaster i fuld størrelse, som er perfekte til navigation i professionelle programmer, regneark og spil.
  • Magic Mouse 2
    Magic Mouse 2 leveres som standard sammen med din iMac. Magic Mouse 2 har et design, der gør den glidende let at bevæge på skrivebordet. Og fordi den understøtter Multi-Touch, kan du bruge enkle bevægelser på dens overflade til f.eks. at swipe mellem websider og scrolle gennem dokumenter.
  • Magic Trackpad 2
    Hvis du foretrækker at bruge et pegefelt, giver Magic Trackpad 2 dig mulighed for at benytte alle Multi-Touch-bevægelserne samt Force Touch på en stationær computer. Sensorer under pegefeltets overflade registrerer små forskelle i, hvor hårdt du trykker, så du får flere funktioner lige ved fingerspidserne og kommer tættere på dit indhold. Designet og den lave profil gør det ekstremt behageligt at bruge.

Trådløs teknologi

• Wi‑Fi
    Trådløst 802.11ac Wi‑Fi-netværk
    IEEE 802.11a/b/g/n-kompatibelt
  • Bluetooth
    Trådløs Bluetooth 4.2-teknologi

Størrelse og vægt

• Højde: 45,0 cm
  • Bredde: 52,8 cm
  • Dybde: 17,5 cm
  • Vægt: 5,66 kg2

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100-240 V AC
  • Frekvens: 50 Hz til 60 Hz, enkeltfaset
  • Driftstemperatur: 10 til 35 °C
  • Relativ luftfugtighed: 5 til 95 % (ikkekondenserende)
  • Driftshøjde: Testet op til 3000 m

I æsken

• 21,5" iMac
  • Magic Keyboard
  • Magic Mouse 2
  • Strømkabel
  • Lightning til USB-kabel

Styresystem

macOS
Alle de ting, du kan på en Mac, er mulige på grund af styresystemet macOS. Og med macOS Mojave får du mere ud af hvert et klik. Du får nye, gode funktioner, som er inspireret af de mest erfarne brugere, men de­signet til alle.
Læs mere

Tilgængelighed

Tilgængelighedsfunktioner hjælper personer med handicap med at få mest muligt ud af deres nye iMac. Takket være de indbyggede værktøjer, der hjælper ved udfordringer med syn og hørelse, fysiske og motoriske færdigheder, indlæring eller læsefærdigheder, kan alle lave fantastiske ting.
Læs mere

Funktionerne er bl.a.::

• VoiceOver
  • Zoom
  • Forøg kontrast
  • Formindsk bevægelse
  • Siri og Diktering
  • Knapbetjening
  • Tekstning for hørehæmmede
  • Tekst til tale

Indbyggede programmer3

• Fotos
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Beskeder
  • Kort
  • Værdi­papirer
  • Hjem
  • Memoer
  • Noter
  • Kalender
  • Kontakter
  • Påmindelser
  • Photo Booth
  • Billed­fremviser
  • iTunes
  • Bøger
  • App Store
  • Time Machine

Specielle konfigurationer

Konfigurér din iMac med disse muligheder.
Leder du efter en iMac, du kan montere på en væg eller en justerbar arm? Vælg en iMac med indbygget VESA Mount Adapter

• Magic Trackpad 2
  • Magic Keyboard med numeriske taster
  • 16 GB hukommel­sesopgrad­ering
  • 1 TB Fusion Drive
  • 256 GB SSD

iMac og miljøet

Apple vurderer den skadelige påvirkning af miljøet ud fra produkternes samlede livscyklus.

iMac er designet med følgende egenskaber, som mindsker den skadelige indflydelse på miljøet:

• Glas uden arsen
  • Uden bromerede flammehæmmere
  • PVC-fri 4
  • Uden beryllium
  • Kviksølvfri skærm med LED-baggrundsbelysning
  • Aluminiumskabinet, der kan genbruges
  • Højttalerkabinetter fremstillet af 60 procent genanvendt plastic
  • Ventilator fremstillet af 27 procent biobaseret plastic
  • Opfylder kravene til ENERGY STAR
  • Har fået vurderingen EPEAT Gold5

Akustisk ydeevne

Angivne støjemissioner i henhold til ECMA-109

Lydeffektniveau
A,m (B)
Lydtryksniveau
Brugerplacering
A,m (dB)
Passiv tilstand 2,0 (= 0,3) 11
Harddisktilgang 1,9 (V = 0,3) 11
Trådløst internet 2,0 (= 0,3) 12
  1. A,m er middeltallet for det A-vægtede lydeffektniveau afrundet til nærmeste 0,1 B.
  2. A,m er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste 1 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v er den statiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau.
  5. Mængden A,c (tidligere kaldet Ad) kan beregnes ud fra summen af A,m og v.
  6. Under test af det trådløse internet gennemses 25 populære websteder.
  7. Konfigurationen er testet: 2,3 GHz dual-core Intel Core i5-processor, 8 GB hukommelse, 1 TB Fusion Drive, Intel Iris Plus Graphics 640.

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Den faktiske kapacitet efter formatering er mindre.
  2. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.
  3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan hentes i Mac App Store. For at kunne hente programmer skal du have et Apple‑id og en enhed, der er kompatibel med den version af styresystemet, der kræves til hvert program.
  4. PVC-frit strømkabel fås i alle lande undtagen Indien og Sydkorea.
  5. iMac fik vurderingen Gold fra EPEAT i USA og Canada.
Udgivelsesdato: 02-10-2019