iMac (Retina 5K, 27", medio 2014) - Tekniske specifikationer

Skærm

• 27" (diagonalt) Retina-skærm med IPS-teknologi,

• 5120 x 2880-opløsning og understøttelse af millioner af farver

Processor

• 3,3GHz quad-core Intel Core i5-processor (Turbo Boost på op til 3,7 GHz)

Hukommelse

• 8 GB (2 x 4 GB) 1600 MHz DDR3-hukommelse; fire brugertilgængelige SO-DIMM-pladser

• Kan konfigureres til 16 GB eller 32 GB

Lagringskapacitet1

• 1 TB harddisk (7200 o/min.)

• Kan konfigureres til 3 TB harddisk, 1 TB eller 3 TB Fusion Drive eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB flash-lager (SSD).

Grafik

• AMD Radeon R9 M290-grafikprocessor med 2 GB GDDR5-hukommelse

Skærm­under­støttelse og kamera

• FaceTime HD-kamera

• Understøtter på samme tid fuld originalopløsning på den indbyggede skærm og op til 3840 x 2160 pixels på en ekstern skærm.

• Understøtter udvidet skrivebord og skærmdublering

Lyd

• Stereohøjttalere

• To mikrofoner

• Stik til hovedtelefoner

• Stik til hovedtelefoner/optisk digital lydudgang (minijackstik)

• Understøtter Apple iPhone-headset med mikrofon

Tilslutnings- og udvidelses­mulig­heder

No alt supplied for Image
  • Stik til hovedtelefoner

• SDXC-kortplads

• Fire USB 3-porte (kompatible med USB 2)

• To Thunderbolt 2-porte

• Mini DisplayPort-udgang

• Understøttelse af DVI, VGA og Dual-Link DVI (mellemstik sælges separat)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ-45-stik)

• Plads til Kensington-lås

Tastatur m.m.

• Apple Wireless Keyboard

• Tastatur i fuld størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inklusive 12 funktionstaster og 4 piletaster (omvendt “T”)

• Magic Mouse

• Glat Multi-Touch-overflade uden samlinger med understøttelse af enkle bevægelser (scrolle og swipe). Klik og dobbeltklik overalt. Bygget til venstre- og højrehåndede brugere.

• Magic Trackpad

• Multi-Touch-pegefelt af glas sikrer præcis styring af markøren – du kan scrolle, knibe ind og ud, swipe, swipe med tre fingre, swipe med fire fingre, trykke, trykke to gange, rotere, zoome på skærmen, klikke og trække og låse, sekundært klik A og B.

Trådløs teknologi

• Wi-Fi

• Trådløst 802.11ac Wi‑Fi-netværk; kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådløs Bluetooth 4.0-teknologi

Størrelse og vægt

• Højde: 51,6 cm

• Bredde: 65,0 cm

• Dybde: 20,3 cm

• Vægt: 9,54 kg2

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100-240 V AC

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz, enkeltfaset

• Driftstemperatur: 10 til 35 °C

• Relativ luftfugtighed: 5 til 95 % (ikke kondenserende)

• Højde i drift: Testet op til 3000 meter

Begrænset garanti og service

I Belgien er forbrugerne berettiget til gratis reparation eller udskiftning via forhandleren af varer, der ikke opfylder kravene i salgskontrakten, inden for to år fra levering i henhold til den belgiske købelov. Klik her for at få flere oplysninger.

En Mac leveres også med 90 dages gratis teknisk telefonsupport og et års begrænset garanti fra Apple. Klik her for at få mere at vide om, hvilken service Apple yder til din Mac.

Køb AppleCare Protection Plan, og få op til tre års teknisk telefonsupport fra eksperter og ekstra hardware-servicemuligheder fra Apple. Klik her for at få flere oplysninger.

I æsken

No alt supplied for Image
  • iMac med Retina 5K-skærm

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Netledning

Styresystem

OS X Yosemite

OS X Yosemite er udviklet til at udnytte hardwaren i din Mac fuldt ud og er intuitiv og let at bruge. Det har et elegant design, og programmerne, som du bruger mest, er forbedret og gør det muligt for dine Mac og iOS-enheder at fungere endnu bedre sammen. Læs mere

OS X Yosemite Incluye:

• AirDrop

• AirPlay

• Diktering

• Gatekeeper

• Meddelelsescenter

• Facebook-integration

• Twitter-integration

• Understøttelse af flere skærme

• Faner og Mærker i Finder

• iCloud

• iCloud-nøglering

• iCloud Drive

• Familiedeling

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-søgning

• Safari Power Saver

• App Nap

• Power Nap

• Komprimeret hukommelse

• Indbygget deling

Indbyggede programmer3

• Fotos

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kort

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Beskeder

• Kalender

• Kontakter

• Time Machine

• Photo Booth

• Mac App Store

• iTunes

• Game Center

• Billedfremviser

• Noter

• Påmindelser

Specielle konfigurationer

Konfigurer din iMac med disse muligheder – kun i Apple Online Store.

Leder du efter en iMac med Retina 5K-skærm, du kan montere på en væg eller en justerbar arm? Vælg en iMac med Retina 5K-skærm og indbygget VESA Mount Adapter.

27" iMac med Retina 5K-skærm

• Magic Trackpad

• 16 GB hukommelsesopgradering (2 x 8 GB)

• 32 GB hukommelsesopgradering (4 x 8 GB)

• 3 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB flash-lager (SSD)

• 4,0 GHz quad-core Intel Core i7 (Turbo Boost på op til 4,4 GHz).

• AMD Radeon R9 M295X-grafikprocessor med 4 GB GDDR5-hukommelse

iMac og miljøet

Apple vurderer den miljømæssige påvirkning ud fra produkternes samlede livscyklus. Læs mere

For at mindske den miljømæssige påvirkning har Apple gjort følgende tiltag i forbindelse med designet af iMac:

• Glas uden arsen

• Uden bromerede flammehæmmere

• PVC-fri4

• Kviksølvfri skærm med LED-baggrundsbelysning

• Aluminiums- og glaskabinet, der kan genbruges i vid udstrækning.

• Opfylder kravene til ENERGY STAR Version 6.1

• Har fået vurderingen EPEAT Gold5

Apple og miljøet

Læs mere om Apples arbejde med at mindske produkters og processers påvirkning af miljøet. Eller læs vores miljørapporter om produkter, hvis du vil have flere oplysninger om hvert enkelt nye Apple-produkts indvirkning på miljøet.

Genbrug

Apple har en holistisk tilgang til brug af materialer og affaldsminimering. Læs mere om, hvordan din Mac kan genbruges.

Tilbehør og software

Mac-software

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til DVI-mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til VGA-mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstik

AirPort og trådløse funktioner

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Andet tilbehør

• Magic Trackpad

• Apple USB SuperDrive

• Apple-batterioplader

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Faktisk formateret kapacitet er mindre.

2. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.

3. Pages, Numbers og Keynote kan hentes gratis i Mac App Store til Mac-computere, der er købt den 1. oktober 2013 eller senere. Kræver OS X Yosemite. Du skal have et Apple-id for at kunne hente programmer.

4. PVC-fri netledning fås i alle lande undtagen Indien og Sydkorea.

5. iMac fik vurderingen Gold fra EPEAT i USA og Canada.