MacBook Pro (Retina, 13", primo 2015) - Tekniske specifikationer

Skærm

• Retina-skærm

• 13,3" (diagonalt) skærm med LED-baggrundsbelysning og IPS-teknologi, original opløsning på 2560 x 1600 ved 227 pixels pr. tomme og understøttelse af millioner af farver

• Understøttede skalerede opløsninger:

• 1680 x 1050

• 1440 x 900

• 1024 x 640

• Lysstyrke på 300 nits

• Standard­­farveområde (sRGB)

• Kontrastforhold: 900:1

Processor

• 2,7 GHz - 128 GB

• 2,7 GHz dual-core Intel Core i5-processor (Turbo Boost på op til 3,1 GHz) med 3 MB fælles L3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9 GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost på op til 3,3 GHz) med 3 MB fælles L3-buffer eller 3,1 GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost på op til 3,4 GHz) med 4 MB fælles L3-buffer.

• 2,7 GHz - 256 GB

• 2,7 GHz dual-core Intel Core i5-processor (Turbo Boost på op til 3,1 GHz) med 3 MB fælles L3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9-GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost på op til 3,3 GHz) med 3 MB fælles L3-buffer eller 3,1-GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost på op til 3,4 GHz) med 4 MB fælles L3-buffer.

• 2,9 GHz

• 2,9 GHz dual-core Intel Core i5-processor (Turbo Boost på op til 3,3 GHz) med 3 MB fælles L3-buffer

• Kan konfigureres med 3,1 GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost på op til 3,4 GHz) med 4 MB fælles L3-buffer.

Hukommelse

• 8 GB indbygget 1866 MHz LPDDR3-hukommelse

• Kan konfigureres med 16 GB hukommelse

Lagringsplads1

• 2,7 GHz - 128 GB

• 128 GB PCIe-baseret flash-lager

• 2,7 GHz - 256 GB

• 256 GB PCIe-baseret flash-lager

• 2,9 GHz

• 512 GB PCIe-baseret flash-lager

• Kan konfigureres til 1 TB flash-lager.

Størrelse og vægt

• Højde: 1,8 cm

• Bredde: 31,4 cm

• Dybde: 21,9 cm

• Vægt: 1,58 kg2

Grafik og video

• Intel Iris Graphics 6100

• To skærme og skærmdublering: Sideløbende understøttelse af fuld original opløsning på den indbyggede skærm og op til 3840 x 2160 pixels på op til to eksterne skærme – begge med millioner af farver

• Thunderbolt-udgang til digital video

• Original Mini DisplayPort-udgang

• DVI, VGA, dual-link DVI og HDMI understøttet vha. Mini DisplayPort-mellemstik (sælges separat)

• HDMI-videoudgang

• Understøtter 1080p-opløsning ved op til 60 Hz

• Understøtter 3840 x 2160-opløsning ved 30 Hz

• Understøtter 4096 x 2160-opløsning ved 24 Hz

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Tilslutning og udvidelse

• MagSafe 2-port til strømforsyning

• To Thunderbolt 2-porte (op til 20 Gbps)

• To USB 3-porte (op til 5 Gbps)

• HDMI-port

• 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner

• SDXC-kortplads

• Apple Thunderbolt til FireWire-mellemstik (sælges separat)

• Apple Thunderbolt til Gigabit Ethernet-mellemstik (sælges separat)

Trådløs teknologi

• Wi‑Fi

• Trådløst 802.11ac Wi‑Fi-netværk; kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådløs Bluetooth 4.0-teknologi

Lyd

• Stereohøjttalere

• To mikrofoner

• 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner

• Understøtter Apple iPhone-headset med fjernbetjening og mikrofon

• Understøtter linjeudgang (digital/analog)

Tastatur og pegefelt

• Baggrundsbelyst tastatur i fuld størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inklusive 12 funktionstaster og 4 piletaster (omvendt “T”) med sensor til omgivende lys

• Force Touch-pegefelt til præcis styring af cursor, registrering af tryk, dybdeklik, acceleratorer, trykfølsom tegning og Multi-Touch-bevægelser

Batteri og strøm3

• Op til 10 timers trådløs internetbrug

• Op til 12 timers afspilning af iTunes‑film

• Op til 30 dages standby-tid

• Indbygget 74,9 Wh litiumpolymer­batteri

• 60 W MagSafe 2-strømforsyning med kabeloprul; MacSafe 2-port til strømforsyning

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100 V til 240 V AC

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz

• Driftstemperatur: 10 til 35 °C

• Opbevaringstemperatur: –25 til 45 °C

• Relativ luftfugtighed: 0 til 90 % (ikke kondenserende)

• Driftshøjde: Testet op til 3.000 meter

• Maks. højde (opbevaring): 4.500 m

• Maks. højde (transport): 10.500 meter

Styresystem

macOS Sierra

Alle de ting, du kan på en Mac, er mulige på grund af styresystemet macOS. macOS Sierra introducerer Siri til Mac4 – sammen med nye måder at nyde dine billeder på, shoppe mere sikkert på nettet og arbejde mere flydende på tværs af dine enheder.

Læs mere om det nyeste operativsystem

Tilgængelighed

Tilgængelighedsfunktioner hjælper personer med handicap med at få mest muligt ud af deres nye MacBook Pro. Takket være de indbyggede værktøjer, der hjælper ved udfordringer med syn og hørelse, fysiske og motoriske færdigheder, indlæring eller læsefærdigheder, kan alle lave fantastiske ting.

Læs mere om Tilgængelighed

Inkluderede funktioner:

• VoiceOver

• Zoom

• Forøg kontrast

• Formindsk bevægelse

• Siri og Diktering

• Knapbetjening

• Tekstning for hørehæmmede

• “Tekst til tale”

Indbyggede programmer5

• Fotos

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Beskeder

• Kort

• Noter

• Kalender

• Kontakter

• Påmindelser

• Photo Booth

• Billedfremviser

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

Begrænset garanti og service

I Danmark er forbrugerne berettiget til en gratis reparation, udskiftning, prisreduktion eller tilbagebetaling fra forhandleren af varer, der ikke opfylder kravene i salgskontrakten, inden for to år fra levering i henhold til købeloven. Klik her for at få flere oplysninger.

En Mac leveres også med 90 dages gratis teknisk telefonsupport og et års begrænset garanti fra Apple. Klik her for at få mere at vide om, hvilken service Apple yder til din Mac.

Køb AppleCare Protection Plan, og få op til tre års teknisk telefonsupport fra eksperter og ekstra hardware-servicemuligheder fra Apple. Klik her for at få flere oplysninger.

Æskens indhold

• MacBook Pro

• MagSafe 2-strømforsyning

• Strømkabel

• Strømstik

Specielle konfigurationer

Konfigurer din MacBook Pro med disse muligheder, kun på apple.com:

• Op til 3,1 GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost op til 3,4 GHz) med 4 MB fælles L3-cache

• 16 GB indbygget 1866 MHz LPDDR3-hukommelse

• Op til 1 TB PCIe-baseret indbygget SSD1

MacBook Pro og miljøet

Apple vurderer den skadelige påvirkning af miljøet ud fra produkternes samlede livscyklus.

For at reducere den skadelige påvirkning af miljøet er MacBook Pro designet med følgende egenskaber:

• Kviksølvfri skærm med LED-baggrundsbelysning

• Glas uden arsen

• Uden bromerede flammehæmmere

• PVC-fri6

• Uden beryllium

• Aluminiumskabinet, der i stor udstrækning kan genanvendes

• Opfylder kravene til ENERGY STAR 6.1

• Har fået vurderingen EPEAT Gold7

Genbrug

Apple har en holistisk tilgang til brug af materialer og affaldsminimering. Læs mere om, hvordan din Mac kan genbruges.

Akustisk ydeevne

Angivne støjemissioner i henhold til ECMA-109

Lydeffektniveau

L W A,m (B)

Lydtryksniveau

Brugerplacering

L p A,m (dB)

Passiv tilstand

1,25 (K V = 0,25)

3,5

Trådløst internet

1,25 (K V = 0,25)

3,5

1. L W A,m er middeltallet for det A-vægtede lydeffektniveau afrundet til nærmeste 0,05 B.

2. L p A,m er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v er den statiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau.

5. Mængden L W A,c (tidligere kaldet L W Ad) kan beregnes ud fra summen af L W A,m og K v .

6. Under test af det trådløse internet gennemses 25 populære websteder.

7. Konfigurationen er testet: 2,9 GHz dual-core Intel Core i5-processor, 8 GB hukommelse, 512 GB flash-hukommelse, Intel Iris Graphics 6100.

Tilbehør

Mac-software

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skærme og mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til DVI-mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til VGA-mellemstik

• Apple Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstik

• MagSafe til MagSafe 2-konverteringsenhed

AirPort og trådløse funktioner

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Andet tilbehør

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt til Gigabit Ethernet-mellemstik

• Thunderbolt til FireWire-mellemstik

• 60 W MagSafe 2-strømforsyning

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Den faktiske kapacitet efter formatering er mindre.

2. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.

3. Test udført af Apple i april 2015 med testmodeller af 2,2 GHz quad-core Intel Core i7-baserede 15" MacBook Pro-systemer med 256 GB flash-lager og 16 GB ram. Test udført af Apple i februar 2015 med testmodeller af 2,9 GHz dual-core Intel Core i5-baserede 13" MacBook Pro-enheder (trådløs webtest og test af afspilning af HD-film) og testmodeller af 2,7 GHz dual-core Intel Core i5–baserede 13'' MacBook Pro-enheder (standby-test). Den trådløse webtest måler batteritiden ved trådløs surfing på 25 populære websites med skærmens lysstyrke indstillet til 12 klik fra bunden eller 75 %. Afspilningstesten af HD-film måler batteritiden ved at afspille 1080p HD-indhold med skærmens lysstyrke indstillet til 12 klik fra bunden eller 75 %. Standby-testen måler batteriets driftstid under forhold, hvor et system, der er forbundet til et trådløst netværk og logget ind på en iCloud-konto, går på standby, mens programmerne Safari og Mail er åbne, og alle systemindstillinger er indstillet til standard. Batteritiden afhænger af brug og konfiguration. Se www.apple.com/dk/batteries, hvis du vil have flere oplysninger.

4. Siri findes ikke på alle sprog eller i alle lande og områder, og funktionerne varierer fra land til land.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan hentes i Mac App Store. For at kunne hente programmer skal du have et Apple‑id og en enhed, der er kompatibel med den version af styresystemet, der kræves til hvert program.

6. PVC-frit strømkabel (vekselstrøm) fås i alle lande undtagen Indien og Sydkorea.

7. MacBook Pro har fået vurderingen Gold fra EPEAT i USA og Canada.