MacBook Air (13-tommers, tidlig 2015) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• 13,3-tommers (diagonalt) LED-bakbelyst, blank skjerm med støtte for millioner av farger
  • Oppløsninger som støttes:1440 x 900 (standard), 1280 x 800, 1152 x 720 og 1024 x 640 piksler i 16:10-format; 1024 x 768 og 800 x 600 piksler i 4:3-format

Lagring1

• 128 GB
    128 GB PCIe-basert flashlagring
  • 256 GB
    256 GB PCIe-basert flashlagring
    Kan konfigureres med opptil 512 GB flashlagring

Prosessor

• Tokjerners Intel Core i5-prosessor på 1,6 GHz (Turbo Boost opptil 2,7 GHz) med delt nivå 3-buffer på 3 MB
    Kan konfigureres med tokjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz (Turbo Boost opptil 3,2 GHz) med delt nivå 3-buffer på 4 MB.

Minne

• 4 GB eller 8 GB integrert 1600 MHz LPDDR3-hukommelse (8 GB maksimum)

Batteri og strøm2

• Opptil 12 timer trådløs surfing
  • Opptil 12 timer iTunes-filmavspilling
  • Opptil 30 dager i dvale
  • Innebygd 54-wattimers oppladbart litiumpolymerbatteri
  • 45-watts MagSafe 2-lader med kabelkontrollmekanisme; MagSafe 2-strøminntak

Størrelse og vekt

• Høyde: 0,3–1,7 cm
  • Bredde: 32,5 cm
  • Dybde: 22,7 cm
  • Vekt: 1,35 kg3

Grafikk- og videostøtte

• Intel HD Graphics 6000
  • To skjermer og like skjermer-modus: Støtter full oppløsning på den innebygde skjermen samt opptil 3840 x 2160 piksler på en ekstern skjerm, begge med millioner av farger.
  • Thunderbolt digital videoutgang
    • Standard Mini DisplayPort-utgang
    • DVI-utgang med Mini DisplayPort-til-DVI-adapter (selges separat)
    • VGA-utgang med Mini DisplayPort-til-VGA-adapter (selges separat)
    • Dual-link DVI-utgang med Mini DisplayPort-til-Dual-link DVI-adapter (selges separat)
    • HDMI-lyd- og videoutgang ved hjelp av Mini DisplayPort-til-HDMI-adapter fra tredjepartsleverandør (selges separat)

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Tilkobling og utvidelse

• To USB 3-porter (opptil 5 Gbps)
  • Thunderbolt 2-port (opptil 20 Gbps)
  • MagSafe 2-port
  • SDXC-kortplass
  • 3,5 mm utgang for hodetelefoner

Trådløst

• Wi-Fi
    802.11ac Wi-Fi (trådløst nettverk), kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n
  • Bluetooth
    Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Lyd

• Stereohøyttalere
  • To mikrofoner
  • 3,5 mm utgang for hodetelefoner
  • Støtter Apple iPhone-øretelefoner med fjernkontroll og mikrofon

Tastatur og styreflate

• Bakbelyst tastatur i full størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inkludert 12 funksjonstaster og fire piltaster (omvendt T-form) med lyssensor
  • Multi-Touch-styreflate som gir nøyaktig markørkontroll og har støtte for akselerasjonssensitiv rulling og bevegelsene knipe, rotere, dra, dra med tre fingre, dra med fire fingre, trykke, dobbelttrykke og flytte

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100–240 V AC
  • Frekvens: 50 til 60 Hz
  • Temperatur under bruk: 10 til 35 °C
  • Temperatur ved oppbevaring: -25 til 45 °C
  • Relativ fuktighet: 0 til 90 prosent ikke-kondenserende
  • Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter
  • Maksimal høyde for lagring: 4500 meter
  • Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Operativsystem

macOS Sierra
macOS er operativsystemet som gir mer kraft til alt du gjør på Macen. Med macOS Sierra kommer Siri til Mac4 – sammen med ny funksjonalitet for bilder og sømløs veksling mellom enheter. Mer

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye MacBook Air. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver
  • Redusert bevegelse
  • Skjult teksting
  • Zoom
  • Siri og Diktering
  • Tekst-til-tale
  • Økt kontrast
  • Bryterkontroll

Inkluderte apper5

• Bilder
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Meldinger
  • Kart
  • Notater
  • Kalender
  • Kontakter
  • Påminnelser
  • iTunes
  • iBooks
  • App Store

Begrenset garanti og service

I Norge har forbrukere rett til gratis reparasjon, erstatning, prisreduksjon eller refusjon fra selgeren eller en tidligere selger i distribusjonskjeden, av varer som ikke samsvarer med salgsavtalen innen to år fra levering, eller opptil fem år fra levering for varer som er beregnet å vare betydelig lenger enn to år, i henhold til forbrukerkjøpsloven av 2002. For mer informasjon, klikk her.

MacBook Air leveres også med 90 dagers gratis teknisk telefonsupport og ett års begrenset garanti fra Apple. Klikk her for å lese mer om hvilken service Apple tilbyr for MacBook Air.

Kjøp AppleCare Protection Plan for å få opptil tre år med teknisk telefonsupport fra eksperter og flere alternativer for maskinvareservice fra Apple. Klikk her for mer informasjon.

I esken

• MacBook Air
  • Lader
  • Støpsel
  • Strømkabel

Spesialkonfigurasjoner

Tilpass MacBook Air med enda flere alternativer, kun på apple.com:

• Tokjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz (Turbo Boost opptil 3,2 GHz) med nivå 3-buffer på 4 MB
  • 512 GB PCIe-basert flashlagring

MacBook Air og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påvirkningen på miljøet.

MacBook Air har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• Uten bromerte flammehemmere
  • Uten PVC-stoffer6
  • Aluminiumskabinett som er lett å gjenvinne
  • Oppfyller ENERGY STAR 6.1-kravene
  • EPEAT Gold-vurdering7

Resirkulering
Apple har et helhetlig syn på resirkulering og reduksjon av avfall. Lær mer om hvordan du resirkulerer Mac.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå
A,m (B)
Lydtrykksnivå
Operatørplassering
A,m (dB)
Uvirksom 1,25 (= 0,25) 3,5
Trådløst Internett 1,25 (= 0,25) 4,0
  1. A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,05 B.
  2. A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 0,5 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).
  4. v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.
  5. Verdien a,c (som tidligere ble kalt Ad) kan beregnes ved å summere A,m og K v.
  6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.
  7. Testet konfigurasjon: 1,6 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor, 4 GB minne, 256 GB flashlagring, Intel HD Graphics 6000.

Tilbehør

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express
  • AirPort Extreme
  • AirPort Time Capsule

Mac-programvare

• Logic Pro X
  • Final Cut Pro X

Adaptere

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter
  • MagSafe-til-MagSafe 2-adapter

Annet tilbehør

• Apple USB SuperDrive
  • Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter
  • Thunderbolt-til-FireWire-adapter
  • 45-watts MagSafe 2-lader
  • AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre etter formatering.
  2. Testene ble utført av Apple i februar 2015 med førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Air med tokjerners Intel Core i5-prosessorer på 1,6 GHz. Batteritiden ved trådløs surfing måles ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt til 75 prosent (tolv trinn fra null). I testen for HD-filmavspilling måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlysstyrken satt til 75 prosent (tolv trinn fra null). I testen av dvalemodus måles batteritiden ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.
  3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.
  4. Det er mulig at Siri ikke er tilgjengelig på alle språk eller i alle områder. Funksjonene kan variere fra område til område.
  5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.
  6. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.
  7. MacBook Air oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.
Publiseringsdato: 30.jun.2017