MacBook Air (13-tommers, tidlig 2015) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• 13,3-tommers (diagonalt) LED-bakbelyst, blank skjerm med støtte for millioner av farger

• Oppløsninger som støttes:1440 x 900 (standard), 1280 x 800, 1152 x 720 og 1024 x 640 piksler i 16:10-format; 1024 x 768 og 800 x 600 piksler i 4:3-format

Lagring1

• 128 GB

• 128 GB PCIe-basert flashlagring

• 256 GB

• 256 GB PCIe-basert flashlagring

• Kan konfigureres med opptil 512 GB flashlagring

Prosessor

• Tokjerners Intel Core i5-prosessor på 1,6 GHz (Turbo Boost opptil 2,7 GHz) med delt nivå 3-buffer på 3 MB

• Kan konfigureres med tokjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz (Turbo Boost opptil 3,2 GHz) med delt nivå 3-buffer på 4 MB.

Minne

• 4 GB eller 8 GB integrert 1600 MHz LPDDR3-hukommelse (8 GB maksimum)

Batteri og strøm2

• Opptil 12 timer trådløs surfing

• Opptil 12 timer iTunes-filmavspilling

• Opptil 30 dager i dvale

• Innebygd 54-wattimers oppladbart litiumpolymerbatteri

• 45-watts MagSafe 2-lader med kabelkontrollmekanisme; MagSafe 2-strøminntak

Størrelse og vekt

• Høyde: 0,3–1,7 cm

• Bredde: 32,5 cm

• Dybde: 22,7 cm

• Vekt: 1,35 kg3

Grafikk- og videostøtte

• Intel HD Graphics 6000

• To skjermer og like skjermer-modus: Støtter full oppløsning på den innebygde skjermen samt opptil 3840 x 2160 piksler på en ekstern skjerm, begge med millioner av farger.

• Thunderbolt digital videoutgang

• Standard Mini DisplayPort-utgang

• DVI-utgang med Mini DisplayPort-til-DVI-adapter (selges separat)

• VGA-utgang med Mini DisplayPort-til-VGA-adapter (selges separat)

• Dual-link DVI-utgang med Mini DisplayPort-til-Dual-link DVI-adapter (selges separat)

• HDMI-lyd- og videoutgang ved hjelp av Mini DisplayPort-til-HDMI-adapter fra tredjepartsleverandør (selges separat)

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Tilkobling og utvidelse

• To USB 3-porter (opptil 5 Gbps)

• Thunderbolt 2-port (opptil 20 Gbps)

• MagSafe 2-port

• SDXC-kortplass

• 3,5 mm utgang for hodetelefoner

Trådløst

• Wi-Fi

• 802.11ac Wi-Fi (trådløst nettverk), kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Lyd

• Stereohøyttalere

• To mikrofoner

• 3,5 mm utgang for hodetelefoner

• Støtter Apple iPhone-øretelefoner med fjernkontroll og mikrofon

Tastatur og styreflate

• Bakbelyst tastatur i full størrelse med 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inkludert 12 funksjonstaster og fire piltaster (omvendt T-form) med lyssensor

• Multi-Touch-styreflate som gir nøyaktig markørkontroll og har støtte for akselerasjonssensitiv rulling og bevegelsene knipe, rotere, dra, dra med tre fingre, dra med fire fingre, trykke, dobbelttrykke og flytte

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100–240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -25 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 0 til 90 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

• Maksimal høyde for lagring: 4500 meter

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter

Operativsystem

macOS Sierra

macOS er operativsystemet som gir mer kraft til alt du gjør på Macen. Med macOS Sierra kommer Siri til Mac4 – sammen med ny funksjonalitet for bilder og sømløs veksling mellom enheter. Finn ut mer om det nyeste operativsystemet

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye MacBook Air. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Redusert bevegelse

• Skjult teksting

• Zoom

• Siri og Diktering

• Tekst-til-tale

• Økt kontrast

• Bryterkontroll

Inkluderte apper5

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meldinger

• Kart

• Notater

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• iTunes

• iBooks

• App Store

Begrenset garanti og service

I Norge har forbrukere rett til gratis reparasjon, erstatning, prisreduksjon eller refusjon fra selgeren eller en tidligere selger i distribusjonskjeden, av varer som ikke samsvarer med salgsavtalen innen to år fra levering, eller opptil fem år fra levering for varer som er beregnet å vare betydelig lenger enn to år, i henhold til forbrukerkjøpsloven av 2002. For mer informasjon, klikk her.

MacBook Air leveres også med 90 dagers gratis teknisk telefonsupport og ett års begrenset garanti fra Apple.Klikk her for å lese mer om hvilken service Apple tilbyr for MacBook Air.

Kjøp AppleCare Protection Plan for å få opptil tre år med teknisk telefonsupport fra eksperter og flere alternativer for maskinvareservice fra Apple. Klikk her for mer informasjon.

I esken

• MacBook Air

• Lader

• Støpsel

• Strømkabel

Spesialkonfigurasjoner

Tilpass MacBook Air med enda flere alternativer, kun på apple.com:

• Tokjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz (Turbo Boost opptil 3,2 GHz) med nivå 3-buffer på 4 MB

• 512 GB PCIe-basert flashlagring

MacBook Air og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påvirkningen på miljøet.

MacBook Air har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• Uten bromerte flammehemmere

• Uten PVC-stoffer6

• Aluminiumskabinett som er lett å gjenvinne

• Oppfyller ENERGY STAR 6.1-kravene

• EPEAT Gold-vurdering7

Resirkulering

Apple har et helhetlig syn på resirkulering og reduksjon av avfall. Lær mer om hvordan du resirkulerer Mac.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,25 (K V = 0,25)

3,5

Trådløst Internett

1,25 (K V = 0,25)

4,0

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,05 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v.

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 1,6 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor, 4 GB minne, 256 GB flashlagring, Intel HD Graphics 6000.

Tilbehør

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Mac-programvare

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Adaptere

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter

• MagSafe-til-MagSafe 2-adapter

Annet tilbehør

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-til-FireWire-adapter

• 45-watts MagSafe 2-lader

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre etter formatering.

2. Testene ble utført av Apple i februar 2015 med førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Air med tokjerners Intel Core i5-prosessorer på 1,6 GHz. Batteritiden ved trådløs surfing måles ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt til 75 prosent (tolv trinn fra null). I testen for HD-filmavspilling måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlysstyrken satt til 75 prosent (tolv trinn fra null). I testen av dvalemodus måles batteritiden ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

4. Det er mulig at Siri ikke er tilgjengelig på alle språk eller i alle områder. Funksjonene kan variere fra område til område.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS-versjonen som kreves for hver app.

6. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

7. MacBook Air oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.