SP688-specs_display_27inch_imac

iMac (27 tum, sent 2013) - Teknisk information

Bildskärm

• 27-tums LED-bakbelyst skärm med IPS-teknik och upplösningen 2560 x 1440 med stöd för miljontals färger

Processor

• 3,2 GHz

• 3,2 GHz fyrkärning Intel Core i5-processor (Turbo Boost upp till 3,6 GHz) med 6 MB L3-cache

• 3,4 GHz

• 3,4 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor (Turbo Boost upp till 3,8 GHz) med 6 MB L3-cache

• Kan konfigureras med 3,5 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor (Turbo Boost upp till 3,9 GHz).

Minne

• 8 GB (två 4 GB) 1600 MHz DDR3-minne, fyra lättåtkomliga SO-DIMM-kortplatser

• Kan konfigureras med 16 GB eller 32 GB.

Lagring1

• 1 TB hårddisk (7 200 varv/min)

• Kan konfigureras med 3 TB hårddisk, 1 TB eller 3 TB Fusion Drive, 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring.

Grafik

• 3,2 GHz

• NVIDIA GeForce GT 755M-grafikprocessor med 1 GB GDDR5-minne

• 3,4 GHz

• NVIDIA GeForce GTX 775M-grafikprocessor med 2 GB GDDR5-minne

• Kan konfigureras med NVIDIA GeForce GTX 780M med 4 GB GDDR5-minne.

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera

• Samtidigt stöd för full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern 30-tumsskärm

• Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering

• Stöd för målbildskärmsläge via Thunderbolt-porten med hjälp av en Thunderbolt-till-Thunderbolt-kabel (säljs separat)

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• Uttag för hörlurar

• Uttag för hörlurar/optiskt digitalt ljud (ministereokontakt)

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

sp667_imac-27inch_late2012_ports-sv
  • SDXC-kortplats

• Fyra USB 3-portar (kompatibla med USB 2)

• Två Thunderbolt-portar

• Mini DisplayPort-utgång med stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Fäste för stöldskydd

Inmatning

Apple Wireless Keyboard

Tangentbord i full storlek med 78 (USA) eller 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nedvänt T)

Magic Mouse

Slät Multi-Touch-yta med stöd för enkla gester (rullning och svepning). Klicka och dubbelklicka var som helst. Design som passar både vänster- och högerhänta.

Magic Trackpad

Multi-Touch-styrplatta av glas med exakt styrning av pekaren och stötvis rullning. Nyp ihop och dra isär, svep, dra snabbt med tre eller fyra fingrar, tryck, tryck snabbt två gånger, rotera, zooma skärmen, klicka och dra, klicka och dra med draglås, sekundärklick A och B.

Trådlösa nätverk

• Wi-Fi

• 802.11ac trådlös Wi-Fi-anslutning 2, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Mått och vikt

• Höjd: 51,6 cm

• Bredd: 65,0 cm

• Stativets djup: 20,3 cm

• Vikt: 9,54 kg3

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Garanti och service

I Sverige har kunden, enligt konsumentköplagen, rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

En iMac levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din iMac finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran i upp till tre år från Apple. Mer information finns här.

Detta ingår

• iMac

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Strömsladd

Mjukvara som ingår

• OS X Mountain Lion: Världens mest avancerade operativsystem för datorer. Läs mer om det senaste operativsystemet

• Mac App Store

• Safari

• Mail

• Meddelanden

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Anteckningar

• Time Machine

• FaceTime

• Photo Booth

• Game Center

• iTunes

• iLife: iPhoto, iMovie och GarageBand.

Beställningsbyggen

Konfigurera din iMac med extra tillval, endast från Apple Online Store

Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välja en iMac med inbyggd VESA monteringsadapter.

• 27-tums iMac: 3,2 GHz

• Magic Trackpad

• 16 GB minnesuppgradering (två 8 GB)

• 32 GB minnesuppgradering (fyra 8 GB)

• 3 TB hårddisk

• Fusion Drive på 1 TB eller 3 TB

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring

• 27-tums iMac: 3,4 GHz

• Magic Trackpad

• 16 GB minnesuppgradering (två 8 GB)

• 32 GB minnesuppgradering (fyra 8 GB)

• 3 TB hårddisk

• Fusion Drive på 1 TB eller 3 TB

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring

• 3,5 GHz fyrkärning Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,9 GHz) med 8 MB L3-cache

• NVIDIA GeForce GTX 780M-grafikprocessor med 4 GB GDDR5-minne

iMac och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel vid beräkning av företagets miljöpåverkan.

För att minska effekterna på miljön har iMac utformats med följande:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri4

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Höljet av aluminium och glas är till största delen återvinningsbart

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-klassad5

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

3,2 GHz

3,4 GHz

3,2 GHz

3,4 GHz

Overksam

2,9

3,0

15

15

Vid hårddiskåtkomst

2,9

3,0

15

15

Vid CD-enhetsåtkomst

N/A

N/A

N/A

N/A

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Tillbehör

Mac-mjukvara

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

Skärm och grafik

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• AirPort Time Capsule

• AirPort Express-basstation

• AirPort Extreme-basstation

Andra tillbehör

• Magic Trackpad

• Apple USB SuperDrive

• Apples batteriladdare

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Bygger på ett utkast till IEEE 802.11ac-specifikationen.

3. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. Strömsladd helt utan PVC finns i alla länder utom Sydkorea.

5. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.