Pages for Mac: Angi papirstørrelse og retning i et Pages-dokument

Angi papirstørrelse og retning i et Pages-dokument

De fleste Pages-maler er laget for dokumenter med standard papirstørrelser, men du kan når som helst endre papirstørrelsen for et dokument. Du kan også endre retningen (stående eller liggende). Etterpå er det mulig du må foreta justeringer slik at dokumentet ser ut slik du vil ha det.

Kontroller for å angi papirstørrelse og -retning.

Angi sideretning

1. Klikk på Dokument-fanen øverst i Dokument-sidepanelet .

2. Velg en sideretning (stående eller liggende).

Du kan kun bruke én sideretning for dokumentet. Pages støtter ikke en blanding av sider med liggende og stående retning i samme dokument.

Angi standardskriver og standard papirstørrelse

1. Klikk på Dokument-fanen øverst i Dokument-sidepanelet .

2. Klikk på skriverens lokalmeny, og velg deretter en standardskriver for dokumentet (du kan endre standardskriveren når som helst).

Utskriftsalternativer er skriverspesifikke. Hvis angitt skriver for eksempel ikke har tosidig utskrift, vil du ikke se det alternativet i utskriftsinnstillingene når du er klar til å skrive ut.

Hvis du ikke ser noen tilgjengelige skrivere i listen, kan du konfigurere en i Systemvalg.

3. Klikk på papirstørrelse-lokalmenyen, og velg deretter en papirstørrelse.

Angi en tilpasset papirstørrelse

1. Velg Arkiv > Utskriftsformat (fra Arkiv-menyen øverst på skjermen).

2. Klikk på Papirstørrelse-lokalmenyen, og velg deretter Organiser tilpassede størrelser.

3. Klikk på Legg til-knappen for å legge til tilpasset størrelse.

4. Klikk på Uten navn i listen over (den legges til når du klikker på Legg til-knapp), og skriv deretter inn et navn på den tilpassede størrelsen.

5. Skriv inn bredden og høyden på papiret i Bredde- og Høyde-feltene.

6. Angi innstillinger for utskriftsmarg, og klikk deretter på OK.

Hvis du trenger mer informasjon om tilpassede utskriftsalternativer, klikker du på spørsmålstegn-knappen nederst i utskriftsinnstillingene.

7. Klikk på OK for å lukke Utskriftsformat-vinduet.

I Dokument-sidepanelet i Pages vises den tilpassede sidestørrelsen nederst i papirstørrelsemenyen.

Publiseringsdato: 15.aug.2019