Kræv en adgangskode ved køb i App Store og iTunes

Du kan vælge at blive bedt om at indtaste din adgangskode, hver gang du foretager et køb, eller når der er gået 15 minutter.

Du kan vælge, hvor ofte du vil indtaste din adgangskode, når du køber indhold (herunder køb i apps) i App Store og iTunes Store:

• Kræv altid: Hver gang, du foretager et køb, bliver du bedt om at indtaste adgangskoden, også selvom du er logget ind med dit Apple-id.

• Kræv efter 15 minutter: Hvis du har indtastet din adgangskode inden for de seneste 15 minutter, bliver du ikke bedt om at indtaste din adgangskode igen.

Hvis du ikke ønsker at indtaste en adgangskode, når du downloader gratis indhold, skal du følge trinnene nedenfor og slå adgangskodebeskyttelse fra for gratis indhold.

Kræv en adgangskode på iPhone eller iPad

1. Åbn appen Indstillinger.

2. Tryk på dit navn.

3. Tryk på Medier og køb.

4. Tryk på Adgangskodeindstillinger, og vælg derefter den ønskede indstilling.

Hvis du ikke kan se Adgangskodeindstillinger, har du aktiveret Face ID eller Touch ID til App Store og iTunes-køb. Det kan du ændre ved at gå tilbage til Indstillinger, trykke på "Face ID & kode" eller "Touch ID & kode" og derefter slå Face ID eller Touch ID fra ud for iTunes og App Store.

Kræv en adgangskode på din Mac

1. På Mac: Vælg Apple-menuen () øverst på skærmen, og vælg derefter Systemindstillinger.

2. Klik på Apple-id eller dit navn.

3. Klik på Medier og køb.

4. Vælg de ønskede indstillinger for køb og gratis overførsler. Hvis Touch ID er slået til for køb, vises denne menu ikke.

Hvis du bruger en ældre version af macOS, skal du åbne iTunes og vælge iTunes > Indstillinger og derefter klikke på fanen Butik.

Kræv en adgangskode på din pc

1. På din pc: Åbn iTunes.

2. Vælg Rediger og derefter Indstillinger øverst i iTunes-vinduet.

3. Klik på fanen Butik.

4. Vælg de ønskede indstillinger for køb og gratis overførsler.

Kræv en adgangskode på dit Apple TV 4K eller Apple TV HD

1. Vælg Indstillinger på hjemmeskærmen.

2. Vælg Brugere og konti.

3. Vælg kontoen tilhørende [dit navn].

4. Vælg derefter de ønskede indstillinger for køb og gratis overførsler under Kræv adgangskode.

Kræv en adgangskode på dit Apple TV (3. generation)

1. Gå til hjemmeskærmen, vælg Indstillinger > iTunes Store > Log ind.

2. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode.

3. Når du klikker på Send, vises en skærm med teksten "Husk adgangskode?" Vælg dit foretrukne beskyttelsesniveau:

• Vælg Ja, hvis dit Apple TV skal huske adgangskoden til køb, så længe du er logget ind med dit Apple-id.

• Vælg Nej, hvis du vil indtaste din adgangskode, hver gang du foretager et køb i iTunes Store.

Hvis du vil ændre dine adgangskodeindstillinger, skal du logge ud og derefter følge trinnene ovenfor for at logge ind igen.

Om at slå adgangskodebeskyttelse fra

Du kan ikke slå adgangskodebeskyttelse af betalt indhold helt fra på din iPhone, iPad eller computer. På Apple TV kan du slå adgangskodebeskyttelsen fra for både gratis indhold og betalt indhold.

Hvis du har slået Touch ID eller Face ID til for køb i App Store og iTunes Store, bliver du bedt om at bruge Touch ID eller Face ID til alle downloads – også selvom indholdet er gratis.

Administrer, hvad børn køber eller downloader

Hvis du bruger Familiedeling, kan du bruge Spørg før køb til at administrere, hvad børn kan købe. Når et barn beder om at købe indhold eller downloade gratis indhold, kan familiearrangøren godkende eller afvise anmodningen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.