Anmodninger og køb med Spørg før køb

Med Spørg før køb kan du give børnene frihed til selv at bestemme, samtidig med at du har overblik over deres forbrug.

Med Spørg før køb og Familiedeling sendes der en anmodning til arrangøren, hver gang et familiemedlem påbegynder et nyt køb eller en gratis download. Arrangøren kan gennemse emnet og godkende eller afvise anmodningen direkte fra sin iPhone, iPad eller iPod touch. For eksempel kan dette være en anmodning om varer i iTunes, Apple Books eller App Store, køb i Appen eller i iCloud‑lagring.

Hvis familiearrangøren godkender købet, downloades indholdet automatisk til familiemedlemmets enhed. Hvis anmodningen afvises, købes eller downloades emnet ikke.

Slå Spørg før køb til

Familiearrangøren kan slå Spørg før køb til for ethvert familiemedlem, der ikke er en voksen. Indstillingen er slået til som standard for børn under 13 år, og du bliver spurgt, om du vil indstille Spørg før køb, når personer under 18 år inviteres til familiegruppen.*

Følg disse trin for at slå Spørg før køb til eller fra for personer under 18 år* i familiegruppen. Hvis du slår Spørg før køb fra for et familiemedlem, når personen er fyldt 18 år*, kan du ikke slå funktionen til igen.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn], og tryk på Familiedeling. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du gå til Indstillinger > iCloud og trykke på Familie.
  2. Tryk på familiemedlemmets navn.
  3. Tryk på Spørg før køb.

Mac

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger > iCloud.
  2. Klik på Administrer familie, og vælg familiemedlemmets navn.
  3. Vælg Spørg før køb.

Hvis du har oprettet en børnekonto via Apple-id for elever, kan du bruge Spørg før køb til personlige køb uden for uddannelsesinstitutionen. Dette gælder ikke for apps eller andet indhold, der distribueres af institutionen.

iPhone, som viser familiemedlemmers anmodning om at købe

Sådan godkender eller afviser du en anmodning

Følg disse trin, hvis du er arrangør og vil godkende eller afvise et køb via din iOS-enhed eller Mac:

1. Åbn meddelelsen for at få vist det emne, som familiemedlemmet gerne vil hente. (Meddelelserne vises på din Mac eller iOS-enhed.)
  2. Godkend eller afvis købet.
  3. Hvis du godkender købet, skal du logge ind med dit Apple-id og din adgangskode for at foretage købet.

Når emnet er købt, føjes det til barnets konto og deles med resten af familiegruppen. Du modtager ikke en meddelelse, hvis barnet downloader et tidligere køb igen, downloader et delt køb, installerer en opdatering eller bruger en indløsningskode i butikken.

Hvis du afviser anmodningen eller ikke foretager købet, slettes det efter 24 timer, og barnet skal derefter sende en ny anmodning.

Vælg en anden godkender

Arrangøren kan også give en anden forælder eller værge i gruppen tilladelse til at administrere Spørg før køb-anmodninger. Der skal kun én voksen til at administrere hvert køb, og når det er gjort, er købet endeligt.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling, tryk på et familiemedlem, og tryk derefter på Forælder/værge. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie.
  • På din Mac: Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger > iCloud, vælg et familiemedlem, og vælg derefter Forælder/værge.

iPhone, som viser meddelelsen Bed om tilladelse til at købe plads med Tinybop

Sådan sender du en anmodning med Spørg før køb

Hvis Spørg før køb er slået til på din konto, kan du stadig gennemse emner i butikken som normalt, men der sendes en anmodning til familiearrangøren, før købet gennemføres. Følg disse trin for at sende en anmodning til arrangøren:

1. Tryk på prisen på det element, som du vil købe.
  2. Indtast dit Apple-id og adgangskoden, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Spørg. Din anmodning sendes til arrangøren. Du kan også trykke på "godkend personligt", hvis arrangøren er i nærheden, så I kan foretage købet direkte fra din enhed. Selvom du sender flere anmodninger for det samme emne, sendes der kun en enkelt meddelelse til arrangøren.

Når købet er gennemført, downloades indholdet automatisk til din enhed.

* Aldersbegrænsningen afhænger af land og område.