Godkend børns køb med Spørg før køb

Med Spørg før køb kan du give børnene frihed til selv at bestemme, samtidig med at du har overblik over deres forbrug.

Sådan fungerer Spørg før køb

En forælders iPhone, hvor der vises en anmodning, som et barn har lavet på sin egen iPhone.

Med Spørg før køb sender børnene en anmodning til familiearrangøren, når de vil købe eller downloade indhold. Familiearrangøren kan bruge sin egen enhed til at godkende eller afvise anmodningen. Hvis et barn f.eks. vil købe en app, kan familiearrangøren se appen og beslutte, om købet skal godkendes.

Hvis familiearrangøren godkender anmodningen og gennemfører købet, downloades indholdet automatisk til barnets enhed. Hvis familiearrangøren afviser anmodningen, købes eller downloades der intet. Der sendes ingen anmodning til familiearrangøren, hvis et barn gendownloader et køb, downloader et delt køb, installerer en opdatering eller bruger en indløsningskode.

Hvem kan bruge Spørg før køb?

Familier kan bruge Spørg før køb, efter at de har indstillet Familiedeling. Familiearrangøren kan slå Spørg før køb til for ethvert familiemedlem, der ikke er en voksen. Det er slået til som standard for børn under 13 år. Du bliver spurgt, om du vil indstille Spørg før køb, når du inviterer en person under 18 år til familiegruppen.1

Hvis et familiemedlem bliver 18 år, og familiearrangøren slår Spørg før køb fra, kan familiearrangøren ikke slå det til igen.

Sådan slår du Spørg før køb til eller fra

Hvis du er forælder eller værge, kan du bruge din egen enhed til at slå Spørg før køb til eller fra.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn.
  3. Tryk på Familiedeling.
  4. Tryk på Spørg før køb.
    Indstillinger på iPhone, hvor Spørg før køb er aktiveret for Marisa, Jesse og Madi.
  5. Tryk på familiemedlemmets navn.
  6. Slå Spørg før køb til eller fra.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.
  2. Klik på Spørg før køb i indholdsoversigten.
  3. Vælg eller fravælg afkrydsningsfeltet ud for barnets navn.

På din Mac med macOS Mojave eller en tidligere version

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik derefter på iCloud.
  3. Klik på Administrer familie, og vælg familiemedlemmets navn.
  4. Vælg Spørg før køb.

Sådan godkendes eller afvises en anmodning

Hvis du er familiearrangør, skal du bruge din iPhone, iPad, iPod touch, dit Apple Watch eller din Mac til at godkende eller afvise en anmodning.

1. Åbn notifikationen for at få vist det emne, som familiemedlemmet gerne vil hente. Kan du ikke finde dine Spørg før køb-notifikationer?
  2. Godkend eller afvis købet.
    En forælders iPhone, hvor der vises en knap til at godkende og en knap til at afvise en anmodning om at købe en bog fra Apple Books.
  3. Hvis du godkender den, skal du logge ind med dit Apple-id og din adgangskode for at foretage købet.

Hvad sker der så?

Når indholdet er købt, føjes det til dit barns konto.2 Hvis du slår deling af køb til, deles indholdet også med resten af familiegruppen.

Hvis du afviser en anmodning, får dit barn en notifikation om, at du afviste anmodningen. Hvis du afviser anmodningen eller ikke foretager købet, skal barnet foretage anmodningen igen. Afviste anmodninger slettes efter 24 timer.

Hvor finder du Spørg før køb-anmodningerne?

Hvis du går glip af en Spørg før køb-notifikation, kan du finde anmodningen i dit Notifikationscenter på din iPhone, iPad, iPod touch, dit Apple Watch eller din Mac.

Sådan vælger du en anden til at godkende

Familiearrangøren kan give en anden forælder eller værge i gruppen, der er over 18 år, tilladelse til at administrere Spørg før køb-anmodninger. Der skal kun én voksen til at administrere hvert køb, og når det er gjort, er købet endeligt.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn.
  3. Tryk på Familiedeling, og tryk derefter på dit familiemedlems navn.
  4. Tryk på Rolle.
  5. Tryk på Forælder/værge.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.
  2. Klik på Familiedeling i indholdsoversigten.
  3. Klik på Detaljer ud for familiemedlemmets navn.
  4. Klik på Rediger, og vælg derefter Forælder/værge.

På din Mac med macOS Mojave eller en tidligere version

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på iCloud, og vælg derefter dit familiemedlem.
  3. Vælg Forælder/værge.

Sådan sender børn eller teenagere en Spørg før køb-anmodning

1. Hvis du vil købe eller downloade indhold, skal du trykke på prisen eller knappen Hent. Eller hvis du bruger et Apple Watch, skal du dobbeltklikke på sideknappen og derefter indtaste din adgangskode.
  2. Indtast dit Apple-id og adgangskoden, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Spørg. Hvis din forælder eller værge er i nærheden, kan du trykke på "godkend personligt", så de kan godkende købet direkte på din enhed.
    Et barns iPhone, hvor der vises en besked om, at en anmodning om at købe denne bog sendes til barnets forælder eller værge. Under beskeden vises knappen Annuller og knappen Spørg.
  4. Når din forælder eller værge køber indholdet, downloades det automatisk til din enhed.2

Spørg før køb anvendes ikke på apps eller indhold fra skolen

Hvis et barns konto blev oprettet med et Apple-id for elever, kan barnet kun bruge Spørg før køb til personlige køb uden for uddannelsesinstitutionen. Det anvendes ikke på apps eller andet indhold, der distribueres af skolen.

1. Alderen varierer, afhængigt af land og område.

2. I Sydkorea kan et barn muligvis blive bedt om at bekræfte sin alder, efter at en Spørg før køb-anmodning er godkendt. Læs mere om bekræftelse af alder i Sydkorea.