Jos Apple TV ei toimi, ei käynnisty tai sen näyttö on musta

Lue, mitä voit tehdä, jos Apple TV ‑laite ei käynnisty tai sen näyttö on musta.

Lue lisää siitä, miten saat Apple TV ‑apin tai Apple TV+ ‑apin käyttöösi ja mitä voit tehdä, jos et pysty katsomaan sisältöä Apple TV ‑apissa.

HDMI-asetusten tarkistaminen

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

1. Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja kytke ne sitten kunnolla takaisin.

2. Tarkista, onko ongelma HDMI-kaapelissa, kokeilemalla toista HDMI-kaapelia. Jos käytössä on HDMI 2.1, käytä Ultra High Speed HDMI -kaapelia. Jos käytössä on HDMI 2.0, käytä Premium High Speed ‑kaapelia.

3. Tarkista sitten television valikosta, että valittuna on HDMI-tulo, joka vastaa Apple TV:hen liitettyä HDMI-porttia.

4. Kokeile toista HDMI-porttia televisiossa (aloita portista HDMI 1 tai Input 1). Lue lisätietoja television käyttöohjeesta.

Videon resoluution tarkistaminen

Muuta videon resoluutiota Apple TV ‑kaukosäätimellä.

• Pidä Apple TV 4K:ssa tai Apple TV HD:ssä Menu-painiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina viiden sekunnin ajan. Apple TV muuttaa resoluutiota 20 sekunnin välein. Valitse tarkkuus valitsemalla OK tai lopeta valitsemalla Kumoa.

• Pidä Apple TV:ssä (2. tai 3. sukupolvi) Menu-painiketta ja ylös-painiketta painettuina 5 sekunnin ajan. Apple TV muuttaa resoluutiota 20 sekunnin välein. Valitse tarkkuus valitsemalla OK tai lopeta valitsemalla Kumoa.

Apple TV ‑mallin selvittäminen

HDMI-kytkimen tai AV-vastaanottimen asetusten tarkistaminen

Jos käytät HDMI-kytkintä tai AV-vastaanotinta, yhdistä Apple TV kytkimen tai vastaanottimen sijasta suoraan televisioon, jotta voit selvittää, aiheuttavatko ne ongelman.

Jos ongelma ratkeaa yhdistämällä Apple TV suoraan televisioon, pyydä ohjeita HDMI-kytkimen tai AV-vastaanottimen valmistajalta.

Dynaamisen alueen ja kuvataajuuden täsmäytysasetusten tarkistaminen

Jos laitat päälle dynaamisen alueen tai kuvataajuuden täsmäytyksen, Apple TV yrittää määrittää automaattisesti, mitä dynaamisia alueita ja kuvataajuuksia televisio tukee. Näyttö voi mennä mustaksi tai vilkkua, kun televisio vaihtaa videomuotojen välillä toiston alkaessa tai päättyessä.

Valitse Apple TV:stä Asetukset > Video ja ääni > Täsmäytä sisältö ja tarkista, onko Täsmäytä dynaaminen alue tai Täsmäytä kuvataajuus päällä.

Virtalähteen ja virtajohdon tarkistaminen

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

1. Irrota virtajohto Apple TV:stä, odota 30 sekuntia ja liitä se sitten takaisin.

2. Liitä virtajohto toiseen pistorasiaan tai jatkojohtoon.

3. Käytä mahdollisuuksien mukaan toista Apple TV:n virtajohtoa.

Lisäohjeet

Jos Apple TV ei edelleenkään käynnisty, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Viittaukset muihin kuin Applen valmistamiin tuotteisiin ja itsenäisiin verkkosivustoihin, joita Apple ei hallinnoi tai joita se ei ole testannut, eivät tarkoita sitä, että Apple suosittelee tai tukee niitä. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Ota yhteyttä toimittajaan, jos tarvitset lisätietoja.