Macin työpöytä, jossa on avoin verkkosivu. Sen alla olevassa pistekirjoituspaneelissa näytetään, mitä VoiceOver-kohdistimessa on verkkosivulla. Näyttämiseen käytetään simuloituja keltaisia pistekirjoituspisteitä ja vastaavaa tekstiä niiden alla.

Oletko uusi Macin VoiceOverin käyttäjä?

Opettele perusteet Macin ohjaamisesta macOS:n sisäänrakennetulla näytönlukijalla VoiceOverilla ja harjoittele sitä.

Alkuun pääseminen VoiceOverin kanssa

VoiceOver-työkalun valintaikkuna, jossa näkyy VoiceOverin ohjauslevyllä ohjaamiseen tarvittavia asetuksia.

Tuttujen eleiden käyttäminen

Jos käytät Macin kanssa ohjauslevyä, voit käyttää monia iOS:stä ja iPadOS:stä tuttuja VoiceOver-eleitä, kuten ohjauslevyn napauttaminen VoiceOver-kohdistimessa olevan kohteen kuulemiseen.

Ohjauslevyeleiden käyttäminen VoiceOverin ohjaamiseen

VoiceOver-työkalun Puhe-kategorian Ääntämys-osiossa näkyy asetukset sille, kuinka VoiceOver lausuu tietyt emojit, numerot ja lyhenteet.

Työskentele niin kuin haluat

Voit muokata VoiceOveria VoiceOver-työkalulla. Vaihda VoiceOverin puheääntä, yhdistä pistekirjoituslaitteita, aseta valintoja VoiceOverilla selaamiselle ynnä muuta.

VoiceOver-työkalun käyttäminen

Vuorovaikutteinen VoiceOver-oppitunti, jossa on tietoja VoiceOverin käytön opettelusta.

Uutta macOS Sequoiassa

macOS Sequoia tarjoaa uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit hallita Macin käyttöä VoiceOverilla paremmin. Voit muun muassa muokata VoiceOver-muuntonäppäimellä käyttämiäsi komentoja, käyttää uusia puheääniä, kieliä ja pistekirjoitustaulukkoja sekä opetella ja harjoitella VoiceOver-komentoja uudistetulla vuorovaikutteisella oppitunnilla.

Tutustu VoiceOverin uusiin ominaisuuksiin

Voit tutustua VoiceOverin käyttöoppaaseen klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa sisällysluetteloa tai kirjoittamalla sanan tai lauseen hakukenttään.

Lisää resursseja löytyy Applen käyttöaputuen sivustolta.

Lataa tämä opas Braille Ready Format ‑muodossa: BRF (englanniksi)