Näytä käytetty ja vapaana oleva tallennustila

Katso, kuinka paljon Macin tallennustilasta on käytetty ja kuinka paljon tilaa on vapaana.

Siirrä osoitin värin päälle, niin näet kuinka paljon tilaa kukin kategoria vie. Valkoinen osoittaa vapaan tallennustilan.

Huomaa: Jos näkyvissä on useampi kuin yksi levy, Macissa on useita APFS-taltioita yhdessä säiliössä.

• Valitse Omenavalikko > Tietoja tästä Macista ja klikkaa Tallennus.

Näytettävät kategoriat sisältävät Macissa olevat eri tiedostot. (Jos Macillasi on useampi kuin yksi tili, näet tällä hetkellä kirjautuneen käyttäjän tiedostojen kategoriat.)

Näet seuraavat kategoriat:

• Ohjelmat: Sisältää kaikki Macille asennetut ohjelmat (poislukien järjestelmäohjelmat).

Huomaa: Jos olet osioinut kovalevysi, tämä kategoria näyttää macOS-osiolle (käynnistyslevylle) asennettujen ohjelmien käyttämän tilan.

• Dokumentit: Sisältää kotihakemistossasi olevat tiedostot, jotka eivät sisälly tämän luettelon muihin kategorioihin, esimerkiksi Pages-dokumentit ja PDF-tiedostot. Sisältää myös videot ja kuvat, joita ei hallita kuvakirjaston kautta (esimerkiksi kuva, jonka ystäväsi jakaa sinulle AirDropilla).

• iCloud Drive: Sisältää kaikki iCloud Driveen tallennetut tiedostot. Se voi myös sisältää työpöydälläsi ja Dokumentit-kansiossa olevat tiedostot jos olet tallentanut ne iCloud Driveen.

• iOS-tiedostot: Sisältää iTunesissa säilytettävät iOS-varmistukset ja -laiteohjelmiston.

• iTunes ja iBooks: Sisältää iTunes Storesta ja iBooks Storesta ostettua sisältöä, joka voidaan poistaa Macista ja ladata uudelleen.

• Mail ja Kuvat: Sisältää sähköpostit, liitteet ja kuvakirjaston (tai kirjastot).

• Viestit: Sisältää Viestit-keskustelujen sisällön, mukaan lukien liitteet.

• Musiikin luominen: Sisältää sisältöä GarageBandista, Logicista ja MainStagesta.

• Roskakori: Sisältää roskakorissa olevat kohteet.

Huomaa: Jos olet osioinut kovalevysi, roskakorin koko näyttää macOS-osiolla (käynnistystaltiolla) olevan roskakorin käyttämän tilan.

• Muut käyttäjät: Sisältää Macin toisilla käyttäjätunnuksilla luodut tai muokatut tiedostot.

• Järjestelmä: Sisältää macOS-järjestelmäohjelmat ja -tiedostot. Esimerkiksi Mail, Pääte, Laskin ja muut macOS:n mukana tulevat ohjelmat.

Vapaana oleva tila sisältää vapaan levytilan ja luovutettavissa olevan levyvälimuistin (vapautuu automaattisesti, kun tilaa tarvitaan).

Jos haluat säästää lisää tallennustilaa, käytä muokattuja tallennusehdotuksia Macin tallennustilan optimointiin. Näet nämä vaihtoehdot klikkaamalla Hallitse. Jos haluat lisätietoja, katso Macin tallennustilan optimointi.