Tiedostojen etsiminen ja poistaminen

Voit käyttää Tallennus-osion sivupalkkia kohteiden selaamiseen kategorioittain, tilankäytön näkemiseen ja tilaa vievien dokumenttien, ohjelmien, kirjojen, elokuvien, varmistuksien ja muiden tiedostojen nopeaan etsimiseen. Poista sitten mitä et enää tarvitse.

Poista tiedosto pysyvästi klikkaamalla poistopainiketta.

Huomaa: Näkemäsi kategoriat riippuvat Macillasi olevista ohjelmista ja tiedostoista ja ne voivat vaihdella.

1. Klikkaa Omenavalikko > Tietoja tästä Macista, klikkaa ikkunan yläreunassa Tallennus ja klikkaa sitten Hallitse.

2. Valitse sivupalkista kategoria:

• Ohjelmat, iTunes ja iBooks: Nämä kategoriat luettelevat tiedostot yksitellen. Voit poistaa kohteen laittamalla osoittimen tiedoston päälle ja klikkaamalla poistopainiketta .

Huomaa: Jos poistat kohteen, jonka olet hankkinut iTunes Storesta, App Storesta tai iBooks Storesta käyttämällä Apple ID:täsi, kohde on edelleen iCloudissa ja voit ladata sen uudelleen.

• Dokumentit: Näe kaikki Macillasi olevat dokumentit. Voit nopeasti nähdä suuret tiedostot tai lataukset klikkaamalla liittyvää painiketta ja järjestämällä ikkunan yläreunassa olevaa Nimi-, Laji-, Muokattu- tai Koko-kenttää klikkaamalla. Voit myös klikata Tiedostoselainta jotta näet tiedostojärjestelmässä olevien kansioiden sisällön ja käyttämän tilan.

Voit poistaa tiedoston laittamalla osoittimen tiedoston päälle ja klikkaamalla poistopainiketta ; näet tiedoston Finderissa klikkaamalla suurennuslasia .

Vinkki: Pääset suoraan tähän kansioon klikkaamalla Tarkastele tiedostoja Tallennus-osiossa.

• iCloud Drive ja Mail: Nämä kategoriat tarjoavat yleisiä ehdotuksia tallennustilan optimoimiseen. Hyväksy ehdotus klikkaamalla painiketta.

• iOS-tiedostot: Näe jokainen yksittäinen iOS-varmistus ja laiteohjelmisto. Voit poistaa kohteen laittamalla osoittimen tiedoston päälle ja klikkaamalla poistopainiketta .

• Roskakori: Poista kaikki kohteet roskakorista klikkaamalla Tyhjennä roskakori, tai siirrä osoitin tiedoston päälle ja poista tiedosto klikkaamalla poistopainiketta .