Safari-ohje

Tervetuloa Safari-ohjelmaan

Selaa verkkoa, muokkaa selaamista, osta turvallisesti, lue artikkeleita ja estä häiriöt.

Safarin ikkuna, jossa näkyy aikakauslehden verkkosivusto.
Verkkosivustot-asetukset, jossa voit muokata yksittäisten verkkosivustojen selaamistapaa Safaria käyttäessäsi.

Yksittäisen verkkosivuston selaamisen muokkaaminen

Voit valita yksittäisen verkkosivuston selaamistavan. Verkkosivustolla voi esimerkiksi olla pientä tekstiä ja pieniä kuvia, joten voit suurentaa niitä lähentämällä. Jos haluat muokata verkkosivustoa, valitse Safari > Asetukset ja klikkaa Verkkosivustot.

Suosittu verkkokauppasivusto, joka esittelee Apple Payn, sekä valintaikkuna, joka näyttää ostoksen tarkemmat tiedot.

Turvallinen ostaminen yhdellä kosketuksella

Voit tehdä ostoksia turvallisesti Macin Safarilla. Kun olet valmis maksamaan, etsi Apple Pay ja maksa ostoksesi Touch ID:llä Macilla, iPhonella tai Apple Watchilla.

Safarin ikkuna, jossa näkyy lukulista.

Artikkeleiden lukeminen ilman häiritseviä elementtejä

Poista verkkosivujen mainokset ja linkit, jotta voit keskittyä sanoihin ja kuviin. Jos haluat lukea kaikki verkkosivut tällä tavoin, ctrl-klikkaa Lukija-painike älykästä hakukenttää ja valitse ”Käytä lukijaa automaattisesti lähteelle [verkkosivusto].”

Älykkään hakukentän valikko, jossa näkyy nykyisen verkkosivuston asetukset.

Häiriöiden estäminen verkkosivustoilta

Selaa sivustoja kaikessa rauhassa estämällä tarpeettomat äänet ja videot. Ctrl-klikkaa älykkäässä hakukentässä ja klikkaa sitten Tämän sivuston asetukset. Pidä osoitinta Automaattinen toisto -kohdan oikealla puolella, klikkaa ponnahdusvalikkoa ja valitse Estä kaikki automaattinen toisto.