Löydä etsimäsi

Safarin avulla löydät helposti juuri sen, mitä etsit. Kun kirjoitat älykkääseen hakukenttään, Safari antaa Safari-ehdotuksia uutisista, Wikipedia-artikkeleista, iTunes-musiikista, sääennusteista, ammattilaisjoukkueiden ja -urheilijoiden tiedoista, osakkeiden hinnoista, Applen ohjeista, sijainneista ja muusta sekä hakukoneesi ehdotuksia.

Avaa Safari

• Haun aloittaminen: Kirjoita hakusana tai -lause älykkääseen hakukenttään. Kun kirjoitat, Safari-ehdotukset tulevat näkyviin. Valitse ehdotus tai hae valitsemallasi hakukoneella painamalla rivinvaihtonäppäintä.

Hakulause ”weather cupertino” kirjoitettuna älykkääseen hakukenttään ja Safari-ehdotusten tulokset.

Kun klikkaat ehdotusta, Safari vie sinut verkkosivustolle tai antaa sinulle interaktiivisen esikatselun, joka sisältää hyödyllisiä tietoja.

Vinkki: Kun Safari on päällä iCloud-asetuksissa Macissasi ja iOS-laitteissasi, Safari näyttää selaushistorian, kirjanmerkit ja avointen verkkosivustojen (iCloud-välilehdet) ehdotukset kaikista laitteistasi.

• Haun aloittaminen nykyisen verkkosivun perusteella: Syötä kirjain tai kirjaimia älykkääseen hakukenttään. Kun kirjoitat, näkyviin tulee Siri-ehdotuksia nykyisen verkkosivun perusteella. Jos esimerkiksi luet Pedro Almodovarista kertovaa verkkosivua ja haluat tietää lisää hänestä, syötä kirjain ”p”.

• Lennon tietojen etsiminen: Syötä lennon numero älykkääseen hakukenttään. Lennon tiedot tulevat näkyviin sen alapuolelle.

Älykkääseen hakukenttään syötetty lennon numero ja lennon tiedot sen alapuolella.
  • Viimeksi tekemääsi koko tekstin hakuun palaaminen: Valitse ikkuna tai välilehti, jossa teit aiemmin haun, ja valitse Historia > Hakutulosten SnapBack.

• Haun toistaminen: Poista kaikki teksti älykkäästä hakukentästä, klikkaa suurennuslasia ja valitse äskettäinen haku luettelosta.

• Etsiminen nykyiseltä sivulta: Paina komento-F ja kirjoita sitten sana tai lause hakukenttään, joka tulee näkyviin oikeaan yläkulmaan. Saat sivulla olevan seuraavan esiintymän näkyviin klikkaamalla kentän vasemmalla puolella olevaa Seuraava-painiketta .

• Tietojen nopea etsiminen sivustolta, jolla olet vieraillut aikaisemmin: Kirjoita sivuston nimi ja hakusana sen jälkeen. Jos esimerkiksi kirjoitat ”wiki einstein”, Wikipediasta etsitään tietoja hakusanalla ”einstein”.

• Hakukoneen vaihtaminen: Poista kaikki teksti älykkäästä hakukentästä, klikkaa suurennuslasia ja valitse hakukone luettelosta.

Voit myös vaihtaa hakukoneita Safari-asetusten Haku-osiossa.

Voit myös etsiä verkosta tai Macilta ja muuta kysymällä Siriltä tai etsimällä Spotlightilla.

Safari-ehdotukset ja yksityisyys

Siri analysoi tapaasi käyttää laitetta, jotta se voisi tarjota yksilöllisempiä ehdotuksia ja parempia hakutuloksia. Siri oppii ymmärtämään, miten käytät laitteitasi, ja tekee käyttökokemuksestasi henkilökohtaisemman. Hyödyntämällä laitteeseen tallennettuja tietoja, kuten Safarin selaushistoriaa, sähköposteja, viestejä ja yhteystietoja sekä muista asennetuista ohjelmista saatuja tietoja, Siri voi tehdä ehdotuksia muun muassa Spotlightissa, Katso lisää -toiminnossa ja Kuvien Muistoissa. Luettelo Sirin yksilöimistä ominaisuuksista löytyy Järjestelmäasetusten Siri-osion kohdasta Siri-ehdotukset ja tietosuoja.

Yksilöidyt ominaisuudet synkronoituvat kaikkiin laitteisiisi päästä päähän -salauksella. Siri synkronoi tiedot kaikkiin laitteisiisi, jotta käyttökokemus on yhdenmukainen niillä kaikilla. Synkronointi tehdään päästä päähän -salauksella.

Ehdotusten ja hakutulosten osuvuuden parantamiseksi tiettyjä tietoja lähetetään Applelle, mutta niitä ei liitetä sinuun. Joissakin tapauksissa (kuten käyttäessäsi Siri-ehdotuksia Spotlightissa, Katso lisää -toiminnossa tai Safarissa) yleisiä Sirin oppimia kiinnostuksen kohteita saatetaan lähettää Applelle hakujesi osuvuuden parantamiseksi. Tällaiset kiinnostuksen kohteet (esimerkiksi ruoanlaitto tai koripallo) auttavat antamaan osuvampia hakutuloksia. Käytämme myös yksityisyyttä suojelevia tekniikoita, joten näitä kiinnostuksen kohteita ei yhdistetä sinuun.

Kun teet haun, laitteesi lähettää näiden kiinnostuksen kohteiden lisäksi hakukyselyjä, valitsemiasi ehdotuksia ja niihin liittyviä käyttötietoja Applelle kyselyn prosessoimiseksi. Näitä tietoja ei liitetä sinuun. Hakutuloksia, joissa näkyy laitteellasi olevia tiedostoja ja sisältöä, ei lähetetä.

Jos Sijaintipalvelut on otettu käyttöön laitteellasi, laitteesi sijainti lähetetään Applelle suositusten osuvuuden parantamiseksi. Yleisten sanojen ja sanontojen haut saatetaan toimittaa Applelta hakukoneelle. Hakukoneen ylläpitäjä ei tallenna näitä hakuja. Jotta sinulle voidaan tarjota merkityksellisempiä musiikki- ja videoehdotuksia, jos laitteesi voi käyttää musiikki- ja videotilauspalveluja, voidaan esimerkiksi tilauspalvelujen nimet ja tilaustyypit lähettää Applelle. Tilisi käyttäjätunnusta, numeroa ja salasanaa ei lähetetä Applelle. Apple käyttää lähetettyjä sijainti-, hakukysely- ja käyttötietoja sekä kiinnostuksen kohteita koskevia tietoja ainoastaan ehdotusten osuvuuden parantamiseen ja muiden Apple-tuotteiden ja -palvelujen kehittämiseen.

Sinä voit valita ja hallita tietoja. Voit estää ohjelmia antamasta tietoja Sirin yksilöintiä varten. Siirry Järjestelmäasetuksiin, klikkaa Siri ja valitse Siri-ehdotukset ja tietosuoja. Poista ohjelman valintaneliön valinta.

Jos et halua Siri-ehdotusten lähettävän tietojasi Applelle, voit laittaa Siri-ehdotukset pois päältä. Voit tehdä sen valitsemalla Järjestelmäasetukset, Spotlight ja poistamalla Spotlight-ehdotusten valintaneliön valinnan ja Salli Spotlight-ehdotukset Katso lisää toiminnossa -valintaneliön valinnan. Safari-ehdotukset voidaan laittaa pois päältä Safarissa. Avaa Safari, valitse Safari-valikko ja Asetukset, klikkaa Haku ja poista Sisällytä Safari-ehdotukset -kohdan valinta.

Voit valita Sijaintipalvelut pois päältä Siri-ehdotuksille. Jos haluat tehdä sen, avaa Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys, valitse Yksityisyys-välilehdellä Sijaintipalvelut, valitse Järjestelmäpalvelujen vieressä Lisätietoja ja poista Sijaintipohjaiset ehdotukset -kohdan valinta. Antaakseen merkityksellisiä hakuehdotuksia, Apple saattaa käyttää internet-yhteytesi IP-osoitetta sijaintisi arvioimiseen täsmäyttämällä IP-osoitteen maantieteelliseen alueeseen. Tarkempien hakuehdotusten tarjoamiseksi Apple saattaa käyttää internet-yhteytesi IP-osoitetta, jotta voisi arvioida sijaintisi yhdistämällä osoitteen maantieteelliseen alueeseen.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Käytäntö löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.