Kohteiden lataaminen verkosta

Voit ladata musiikkia, PDF-tiedostoja, ohjelmia ja muita kohteita klikkaamalla verkkosivuilla olevia linkkejä.

Avaa Safari

Tärkeää: Jos lataus sisältää ohjelman, näkyviin tulee varoitus, kun avaat kohteen. Turvallisuussyistä älä avaa sitä, jos et odottanut sen olevan ohjelma tai jos se ei ole luotettavasta lähteestä.

Työkalupalkin Lataukset-painike ja latausten luettelo sen alapuolella.
  • Kohteen lataaminen: Klikkaa latauslinkkiä tai ctrl-klikkaa kuvaa tai muuta kohdetta sivulla ja valitse sitten Lataa linkitetty tiedosto. (Joitakin verkkosivun kohteita ei voida ladata.) Safari purkaa .zip-tiedostojen kaltaiset tiedostot latauksen aikana.

Huomaa: Jos lataat kohteen, jonka olet ladannut jo aikaisemmin, Safari poistaa vanhemman kaksoiskappaleen, jottei se veisi tilaa Macilla. Lisätietoja Tallennustilan optimoimisesta Macilla.

• Ladattujen kohteiden luettelon näyttäminen: Klikkaa Safari-ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Näytä lataukset -painiketta . Painiketta ei näy, jos latausluettelo on tyhjä.

• Latauksen keskeytys: Klikkaa latausluettelossa tiedostonimen oikealla puolella olevaa pysäytyspainiketta . Voit jatkaa lataamista klikkaamalla Jatka-painiketta .

• Ladatun kohteen etsiminen Macissa: Klikkaa latausluettelossa tiedostonimen vieressä olevaa suurennuslasia . Jos siirrät tiedoston eri paikkaan tai vaihdat lataussijaintia tiedoston lataamisen jälkeen, Safari ei löydä tiedostoa.

Vinkki: Jos haluat vaihtaa ladattujen tiedostojen tallennussijaintia Macissa, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset, klikkaa Tiedostolatausten sijainti -ponnahdusvalikkoa ja valitse uusi sijainti.

• Lataukset-luettelon tyhjentäminen: Klikkaa latausluettelossa Tyhjennä. Voit poistaa yksittäisen kohteen Ctrl-klikkaamalla sitä ja valitsemalla Poista luettelosta. Safari poistaa kohteet oletusarvoisesti yhden päivän kuluttua latauksesta. Jos haluat muuttaa kohteiden automaattisen poiston ajankohtaa, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset, klikkaa Poista ladatut kohteet luettelosta -ponnahdusvalikkoa ja valitse haluamasi vaihtoehto.