Käydyille verkkosivuille palaaminen

Safari muistaa jopa vuoden ajan verkkosivut, joilla vierailet, joten voit helposti palata niille.

Avaa Safari

• Aikaisemmin avaamiesi sivujen katseleminen uudelleen nykyisessä ikkunassa tai välilehdellä: Klikkaa työkalupalkin Takaisin-  tai Eteenpäin-painiketta  tai käytä Touch Baria. Voit valita tietyn sivun klikkaamalla ja pitämällä Takaisin- tai Seuraava-painikkeita. Jos käytössäsi on eleitä tukeva ohjauslevy tai hiiri, voit pyyhkäistä historiaa vasemmalle tai oikealle sivu kerrallaan. Katso Käytä ohjauslevyn ja hiiren eleitä.

• Äskettäin suljettujen sivujen näyttäminen: Valitse Historia > Äskettäin suljetut. Voit avata viimeksi sulkemasi välilehden tai ikkunan valitsemalla Historia > Avaa uudelleen viimeksi suljettu välilehti tai Historia > Avaa uudelleen viimeksi suljettu ikkuna tai Avaa uudelleen kaikki edellisen istunnon ikkunat.

• Äskettäin vierailtujen sivujen pidemmän luettelon näyttäminen: Valitse verkkosivu Historia-valikosta.

• Selaushistorian kaikkien verkkosivujen katselu: Valitse Historia > Näytä historia.

• Usein avaamiesi verkkosivujen miniatyyrien selaaminen: Valitse Kirjanmerkit > Näytä Top Sites -seinä. Jos et näe Top Sites -sivua, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset ja klikkaa sitten ”Näytä uudessa ikkunassa”-ponnahdusvalikkoa ja valitse Top Sites.

• Lukulistalla olevilla sivuilla käyminen: Klikkaa työkalupalkin Sivupalkki-painiketta ja klikkaa Lukulista.

Safari käyttää iCloudia pitääkseen selaushistoriasi samoina kaikilla Maceillasi ja iOS-laitteillasi, joissa on Safari päällä iCloud-asetuksissa. Macisi voi kuitenkin säilyttää selaushistoriaasi vuoden ajan, kun jotkin iOS-laitteet säilyttävät selaushistoriaa kuukauden. Yleiset-asetuksissa voit muuttaa sitä, kuinka usein Mac poistaa historiatiedot.