Macin yhdistäminen verkkotilipalvelimeen

Jos liität Macin verkkotilipalvelimeen, voit käyttää palveluja kuten yhteystiedot, kalenteri, sähköposti ja pikaviestintä. Voit käyttää näitä palveluita Macin ohjelmilla, kuten Yhteystiedot, Kalenteri, Mail ja Viestit. Jotta voit käyttää näitä palveluita, sinun täytyy yhdistää Mac verkkotilipalvelimeen.

Voit yhdistää yhteen tai useampaan verkkotilipalvelimeen. Verkkotilipalvelimen ylläpitäjältä voit varmistaa, että yhdistät asianmukaisiin palvelimiin.

Yhdistäminen verkkotilipalvelimeen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttäjät ja ryhmät ja klikkaa sitten Kirjautumisvalinnat.

Avaa Käyttäjät ja ryhmät -asetusten Kirjautumisvalinnat-osio

2. Avaa lukitus klikkaamalla lukkokuvaketta  ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Klikkaa Verkkotilipalvelimen vieressä olevaa painiketta.

Painikkeessa lukee Liity, jos et ole vielä muodostanut yhteyttä verkkotilipalvelimeen. Painikkeessa lukee Muokkaa, jos olet jo yhteydessä palvelimeen.

4. Jos klikkasit Muokkaa, klikkaa lisäyspainiketta .

5. Syötä verkkotilipalvelimen domain-nimi Palvelin-kenttään tai valitse se Palvelin-luettelosta.

6. Jos haluat lisätä toisen palvelinyhteyden, klikkaa lisäyspainiketta  ja toista vaihe 5.

7. Klikkaa OK.

Jos tietokoneesi nimessä on tavuviiva (-), et välttämättä voi yhdistää verkkotilipalvelimeen. Jako-asetuksista voit tarkistaa tietokoneesi nimen ja muuttaa sitä tarvittaessa.

Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako.

Avaa Jako-asetukset

Verkkotilipalvelimen käytön lopettaminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttäjät ja ryhmät ja klikkaa sitten Kirjautumisvalinnat.

Avaa Käyttäjät ja ryhmät -asetusten Kirjautumisvalinnat-osio

2. Avaa lukitus klikkaamalla lukkokuvaketta  ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Klikkaa Muokkaa.

4. Valitse palvelin, jota haluat lakata käyttämästä, ja klikkaa poistopainiketta .

5. Klikkaa ”Lopeta palvelimen käyttö” ja klikkaa Valmis.

Verkkotilipalvelimien seuraaminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttäjät ja ryhmät ja klikkaa sitten Kirjautumisvalinnat.

Avaa Käyttäjät ja ryhmät -asetusten Kirjautumisvalinnat-osio

2. Avaa lukitus klikkaamalla lukkokuvaketta  ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Klikkaa Muokkaa.

4. Huomaa luettelossa jokaisen palvelimen nimen vieressä olevan pisteen väri.

• Vihreä: Palvelinyhteys toimii.

• Keltainen: Tietokoneesi odottaa vastausta palvelimelta.

• Punainen: Tietokone ei ole yhteydessä palvelimeen.

Jotta voit käyttää useimpia verkkopalveluita, sinulla on oltava käyttäjätili palveluita tarjoavalla palvelimella. Palvelimella voi olla omia käyttäjätilejä tai se voi käyttää verkkokäyttäjätilejä. Verkossa, jossa on useita palvelimia, palvelimet käyttävät yleensä samoja verkkokäyttäjätilejä, jotka tarjoaa verkkotilipalvelin (käytetään myös nimeä hakemistopalvelin).