Tulostimen jakaminen

Voit jakaa tulostimesi toisen Macin tai UNIX-tietokoneen kanssa. Tietokoneiden tulee olla samassa lähiverkossa kuin Macisi ja Mac-käyttäjillä tulee olla OS X 10.4 tai uudempi.

Tulostinjako on tarkoitettu muille kuin verkko- tai langattomille tulostimille, jotka yleensä liitetään suoraan tietokoneeseen. Sinun ei tarvitse jakaa verkko-, langattomia tai AirPrint-tulostimia, koska ne on jo jaettu verkossa.

1. Avaa Jako-asetukset (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako) ja valitse Tulostinjako-valintaneliö.

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Valitse Tulostimet-kohdan alla tulostin, jonka haluat jakaa.

Kun jaat tulostimen, kaikki verkon käyttäjät (”Kaikki”) voivat oletuksena käyttää sitä. Jos haluat antaa pääsyn vain tietyille henkilöille, jatka vaiheilla 3 ja 4.

3. Klikkaa Käyttäjät-luettelon alareunassa olevaa lisäyspainiketta ja tee jokin seuraavista:

• Valitse käyttäjä Käyttäjät ja ryhmät -kohdasta, joka sisältää kaikki Macin käyttäjät.

• Valitse käyttäjä Verkkokäyttäjät- tai Verkkoryhmät-kohdista, joka sisältävät kaikki verkkokäyttäjät.

• Valitse henkilö yhteystiedoista. Luo henkilölle salasana ja klikkaa Luo tili.

4. Kun lisäät henkilöitä Käyttäjät-luetteloon, pääsyksi tulostimeen asetetaan ”Ei pääsyä” verkkokäyttäjille (”Kaikki”). Voit antaa kaikille taas pääsyn klikkaamalla kolmioita ja valitsemalla Voi tulostaa.

Jos haluat poistaa käyttäjän, valitse nimi ja klikkaa poistopainiketta . Kaikkia ei voi poistaa.