Jos et löydä tiedostoa

Jos et muista, mihin tallensit dokumentin, tai et löydä sitä odottamastasi paikasta, kokeile jotakin seuraavista.

• Spotlightin käyttäminen: Klikkaa valikkorivin Spotlight-kuvaketta , kirjoita tiedoston nimi Spotlight-hakukenttään ja kaksoisklikkaa tiedostoa hakutuloksissa.

Jos haluat lisätietoja Spotlightista, katso Spotlightilla etsiminen.

• Kysy Siriltä: Klikkaa valikkorivin oikeassa reunassa olevaa Siri-kuvaketta , pyydä Siriä etsimään tiedosto ja kaksoisklikkaa hakutuloksissa.

Kysy Siriltä: Voit sanoa esimerkiksi: ”Etsi viime viikolla muokatut tiedostot.”Lisätietoja Siristä.

• Finderissa näyttäminen: Klikkaa Dockin Finder-kuvaketta, klikkaa Finder-sivupalkissa Äskeiset ja valitse Näytä > Järjestämisperuste > Avattu viimeksi.

Sininen nuoli osoittaa Finder-kuvaketta Dockin vasemmassa reunassa.
  • Äskeiset kohteet -luettelon katsominen: Valitse Omenavalikko > Äskeiset kohteet ja valitse tiedosto luettelosta (jos se näkyy siinä).

Joissakin ohjelmissa näet luettelon äskettäin avatuista tiedostoista valitsemalla Arkisto > Avaa äskeiset (tai vastaavaa). Jotkin ohjelmat saattavat näyttää luettelon äskeisistä tiedostoista Arkisto-valikon alareunassa.

Kun löydät dokumentin, voit merkitä sen tai vetää sen uuteen paikkaan.