Varoitusäänien muuttaminen

Kun yrität tehdä jotakin, mikä ei ole sallittua, tai jos Mac tarvitsee syötettä tai lisätietoa, näytölle tulee näkyviin varoitusviesti ja kuuluu varoitusääni. Voit muuttaa varoitusääntä ja sen äänenvoimakkuutta.

Ennen kuin aloitat, avaa Äänet-asetusten Äänitehosteet-osio (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Äänet ja klikkaa Äänitehosteet).

Avaa Äänitehosteet-osio

Varoitusäänen valitseminen

• Klikkaa jotakin ääntä luettelossa.

Voit kokeilla jokaista varoitusääntä valitsemalla sen luettelossa.

Varoitusäänen säätäminen

Voit säätää mitä tahansa seuraavista:

• Sen muuttaminen, mistä varoitukset kuuluvat: Äänitehosteet toistetaan yleensä tietokoneen sisäisten kaiuttimien kautta, mutta jos käytettävissä on muu äänentoistolaite, voit valita sen Toista äänitehosteet -ponnahdusvalikosta.

• Varoitusten äänenvoimakkuuden säätäminen: Vedä Varoitusääni-liukusäädintä. Varoitusäänen voimakkuus on suhteessa tietokoneen äänenvoimakkuuteen, joten jos vähennät tietokoneen äänenvoimakkuutta, myös varoitusäänet kuuluvat hiljaisempina.

• Sen valitseminen, kuuluvatko käyttöliittymän äänitehosteet: Mac toistaa äänitehosteita, kun suoritat tiettyjä toimintoja (esimerkiksi vedät kohteen roskakoriin). Laita äänitehosteet pois päältä poistamalla valinta Toista käyttöliittymän äänitehosteet -valintaneliöstä.

• Sen valitseminen, kuuluuko äänitehoste, kun muutat äänenvoimakkuutta: Kun painat joissakin näppäimistöissä jotakin äänenvoimakkuusnäppäimistä, kuulet äänimerkin uudella äänenvoimakkuudella. Estä tämä ääni poistamalla valinta Anna palautetta, kun äänenvoimakkuutta muutetaan -valintaneliöstä. Jos haluat muuttaa tätä asetusta väliaikaisesti, pidä vaihtonäppäintä painettuna, kun painat äänenvoimakkuusnäppäintä. (Kaikissa näppäimistöissä ei ole äänenvoimakkuusnäppäimiä.)

Jos haluat, että näyttö välähtää varoituksesta, valitse asetus Käyttöapu-asetusten Ääni-osiossa (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttöapu ja klikkaa Ääni).

Avaa Ääni-osio