Tiedostojen, kansioiden ja levyjen tietojen katseleminen

Voit saada nopeasti tietoja tiedostoista, kansioista tai levyistä.

• Yksittäisen kohteen tietojen hakeminen: Valitse kohteet ja valitse Arkisto > Näytä tietoja tai paina komento-I.

Kullekin kohteelle avautuu erillinen tietoikkuna.

• Yhteenvetotietojen hakeminen useille kohteille: Valitse useita kohteita, pidä ctrl-näppäintä painettuna ja valitse Arkisto > Yhteenvetotiedot.

Ikkunassa näkyy yhteenveto kohteiden tiedoista.

• Tietojen näyttäminen kuvakkeiden alla: Avaa kansio Finderissa tai klikkaa työpöytää, valitse Näytä > Näkymävalinnat ja valitse Näytä kohteen tiedot.

Kohteen tiedot voivat sisältää muun muassa tiedoston koon, elokuvan pituuden ja kuvan mitat.

• iCloud-tilan katsominen: Kun iCloud-työpöytä ja dokumentit on päällä, kansioiden ja tiedostojen iCloud-tila-sarakkeessa saattaa näkyä jokin seuraavista tilaosoittimista:

• iCloudissa: iCloudissa-tilakuvake kertoo, että kansio tai tiedosto on iCloudissa. Jotta voit käsitellä kohdetta, sinun on oltava yhteydessä internetiin, ellet lataa sitä Macille. Ctrl-klikkaa tiedostoa ja valitse Lataa nyt.

• Soveltumaton: Soveltumaton-tilakuvake kertoo, että kansiota tai tiedostoa ei voida tallentaa iCloudiin. Tämä johtuu yleensä siitä, että iCloud-tallennustilaa ei ole tarpeeksi. Jos haluat lisätietoja tallennustilan vapauttamisesta, katso Macin tallennustilan optimoiminen.

• Ladattu: Ladattu-tilakuvake kertoo, että kansio tai tiedosto on ajan tasalla Macin ja iCloudin välillä ja että voit muokata sitä välittömästi myös ilman internet-yhteyttä.

• Odottaa lähettämistä: Odottaa lähettämistä -tilakuvake kertoo, että kansiota tai tiedostoa ei ole vielä tallennettu iCloudiin.

• Tila lopussa: Tila lopussa -tilakuvake kertoo, että kansiota tai tiedostoa ei voida tallentaa iCloudiin, koska iCloudissa ei ole riittävästi tallennustilaa.

Samankaltainen kuvake saattaa näkyä myös sivupalkissa iCloud Drive -kohdassa, jossa se osoittaa, että iCloud-tallennustila on täynnä.

• Ympyräkaavio: Ympyräkaavio-tilakuvake muuttuu vähitellen vaaleasta tummaksi, kun tiedostoja siirretään.

Sama ympyräkaavio saattaa näkyä sivupalkissa iCloud Drive -kohdassa, jossa se osoittaa iCloud Drive -tiedostojen siirtämisen edistymistä.

Huomaa: Vaikka Finder-ikkunassa ei olisi iCloud-tila-saraketta, useimpien iCloud-tiedonsiirtojen tila näkyy kansion tai tiedoston nimen vieressä. Ladattujen kohteiden kuvake on ainoa, joka ei näy.

Finder-ikkunan ala- tai yläosan tilapalkissa näytetään levyllä tai kansiossa olevien kohteiden määrä ja käytettävissä olevan levytilan määrä. Jos et näe tilapalkkia, valitse Näytä > Näytä tilapalkki.