Macin internet-yhteyden jakaminen

Voit jakaa Macin internet-yhteyden lähiverkon muiden käyttäjien kanssa.

1. Avaa Jako-asetukset, jos se ei ole jo avoinna (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako).

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Valitse Internet-jako-valintaneliö.

3. Klikkaa Jaa Internet-yhteytesi -ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten se internet-yhteys, jonka haluat jakaa. Jos esimerkiksi muodostat yhteyden internetiin Ethernetin kautta, valitse Ethernet.

4. Valitse Tietokoneille käyttäen portteja -luettelosta tapa, jolla haluat jakaa internet-yhteytesi. Jos esimerkiksi haluat jakaa internet-yhteytesi Wi-Fin kautta, valitse Wi-Fi.

Jos jaat internet-yhteytesi Wi-Fin välityksellä, poista Internet-jako-valintaneliön valinta, klikkaa Wi-Fi-valinnat, anna verkollesi nimi ja salasana ja valitse Internet-jako-valintaneliö uudelleen.

VAROITUS: Jos internet-yhteytesi ja lähiverkkosi käyttävät samaa porttia (esimerkiksi Ethernet-porttia), tarkista mahdolliset sivuvaikutukset ennen internet-jaon käyttöönottoa. Joissakin tapauksessa internet-yhteyden jakaminen häiritsee verkkoa. Jos esim. käytät kaapelimodeemia, saatat vahingossa vaikuttaa internet-palveluntarjoajan muiden asiakkaiden verkkoasetuksiin ja palveluntarjoaja saattaa lopettaa palvelusi.