Jos et kuule Macisi puhuvan

Jos Mac ei puhu, sille ei ehkä ole valittu mitään puhuttavaa tai sen äänenvoimakkuus voi olla mykistetty. Voit kokeilla seuraavia ratkaisuja:

• Jos haluat kuulla valitun tekstin, valitse Käyttöapu-järjestelmäasetusten Puhe-osiossa ”Puhu valittu teksti, kun näppäintä painetaan” -valintaneliö (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttöapu ja klikkaa Puhe).

Avaa Puhe-osio

• Jos haluat kuulla varoitusviestit, valitse Käyttöapu-järjestelmäasetusten Puhe-osiossa ”Ota ilmoitukset käyttöön” -valintaneliö (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttöapu ja klikkaa Puhe).

Avaa Puhe-osio

• Varmista, että lähtövoimakkuus on valittu riittävän kovalle Äänet-asetusten Ääni ulos -osiosta tai käyttämällä valikkorivin äänipalkkia, jos se on näkyvissä (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Äänet ja klikkaa Ääni ulos).

Avaa Ääni ulos -osio

• Jos käytät VoiceOveria, varmista, että se on päällä. Paina Komento-F5. Jos et kuule VoiceOverin tervehdystä, paina uudestaan Komento-F5. Jos et edelleenkään kuule tervehdystä, tarkista äänenvoimakkuusasetukset. Jos käytät kannettavaa Macia, sinun on ehkä painettava fn-komento-F5.

• Jos käytät puhuvaa ohjelmaa, tarkista ohjelman asetuksista, tarvitseeko ohjelman viestien kuulemista varten valita jokin asetus.