Tiedostojen jakaminen Bluetoothilla

Jos Maciin on liitetty Bluetooth-laite, kuten puhelin tai PDA, ja sinulla on siihen oikeus, voit selata laitteen Julkinen-kansiota, hakea tiedostoja laitteesta ja lähettää tiedostoja laitteeseen.

Voit myös sallia, että Bluetooth-laitteet selaavat Macilla olevia tiedostoja (Julkinen-kansiossa tai valitsemassasi kansiossa), hakevat tiedostoja ja lähettävät tiedostoja.

Tiedoston selaaminen tai hakeminen laitteesta tai tietokoneesta

1. Klikkaa valikkorivin Bluetooth-tilakuvaketta ja valitse Selaa laitteen tiedostoja.

Jos et näe Bluetooth-tilakuvaketta, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth ja valitse ”Näytä Bluetooth valikkorivillä”.

Avaa Bluetooth-asetukset minulle

2. Valitse laite luettelosta ja klikkaa Selaa.

Jos selaat toista Macia, oletusarvoinen jaettu kansio on Käyttäjät-kansiossa oleva Julkinen-kansio.

3. Hae tiedosto kaksoisklikkaamalla sitä.

Tiedoston lähettäminen Bluetooth-laitteeseen

1. Klikkaa valikkorivin Bluetooth-tilakuvaketta ja valitse Lähetä tiedosto laitteeseen.

Jos et näe Bluetooth-tilakuvaketta, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth ja valitse ”Näytä Bluetooth valikkorivillä”.

Avaa Bluetooth-asetukset minulle

2. Valitse tiedosto ja klikkaa Lähetä.

3. Valitse laite luettelosta ja klikkaa Lähetä.

Jos et voi selata tai lähettää tiedostoja

• Varmista, että toinen laite on Bluetooth-yhteensopiva, päällä ja kantoalueen sisällä (enintään 10 metrin etäisyydellä).

• Varmista, että toinen laite on yhdistetty tietokoneeseen. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth ja tarkista laitteen tila luettelosta.

• Jos laite on yhdistetty Maciin, mutta et silti voi lähettää tiedostoa, yritä poistaa laitteen yhteys ja muodostaa yhteys uudelleen. Jos haluat poistaa laitteen yhteyden, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth, valitse laite ja klikkaa Poista. Muodosta yhteys laitteeseen uudelleen klikkaamalla Lisää.

• Varmista, että sinulla on oikeus lähettää tiedosto laitteeseen. Sinun täytyy ehkä syöttää salasana. Tarkista asia laitteen omistajalta.

• Varmista, että tietokone tai laite on määritetty lähettämään ja vastaanottamaan tiedostoja (katso ohjeet alta).

• Varmista, että tiedät, mikä toisen tietokoneen tai laitteen kansio on jaettu.

Tietokoneen asettaminen jakamaan tiedostoja

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako.

Avaa Jako-asetukset

2. Valitse Bluetooth-jako-valintaneliö.

3. Valitse haluamasi valinnat.