Ohjeita Wi‑Fi-salasanan käyttöön

Etkö tiedä tai muista Wi-Fi-verkon salasanaa? Näistä ratkaisuista voi olla apua.

Jos Wi‑Fi-verkon nimen vieressä on lukkoKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, verkko on suojattu salasanalla. Wi-Fi-salasanoissa huomioidaan kirjainkoko, joten varmista, että kirjoitat aina isot ja pienet kirjaimet oikein.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Wi-Fi-salasanan hankkiminen toisesta laitteesta

Muut Apple-laitteet, jotka ovat liittyneet kyseiseen Wi-Fi-verkkoon, voivat jakaa sen salasanan kanssasi. Niillä voit myös tarkistaa tai kopioida salasanan.

iPhone tai iPad

Salasanan jakaminen iPhonesta tai iPadista

Tallennettujen salasanojen tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa

Mac

Salasanan jakaminen Macissa

Jos Macissa on macOS Ventura tai tätä uudempi, voit myös kopioida salasanan:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Valitse sivupalkista Verkko ja klikkaa sitten oikealta Wi-Fi.

3. Vieritä alaspäin ja avaa luettelo tunnetuista verkoista klikkaamalla Lisävalinnat.

4. Klikkaa verkon nimen vieressä olevaa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse sitten Kopioi salasana.

5. Sijoita salasana jonnekin muualle, jotta näet sen. Jos molemmat laitteet ovat omiasi, voit ehkä sijoittaa salasanan suoraan toiseen laitteeseen universaalin leikepöydän avulla.

Wi-Fi-salasanan tarkistaminen muualta

Jos käytät julkista Wi-Fi-verkkoa kirjastossa, hotellissa, yrityksessä tai muussa yhteisessä tilassa, pyydä apua henkilökunnalta tai etsi kyltti tai vastaava, josta näet verkon nimen ja salasanan. Jotkin julkiset Wi‑Fi-verkot saattavat pyytää sinua kirjautumaan sisään verkkoon liittymisen jälkeen.

Jos vastaat Wi-Fi-reitittimen ylläpidosta ja voit kirjautua sen hallintasivulle tai -sovellukseen, voit tarkistaa tai muuttaa verkon salasanan sen avulla.

Tarkista, onko reitittimessä tarra, tai tarkista reitittimen käyttöopas tai sen käyttöön ottaneen internet-palveluntarjoajan työntekijän jättämä ohjelappu. Niistä saattaa löytyä verkon oletusnimi (tai SSID) ja salasana (tai verkon avain), joka saattaa olla yhä käytössä.

Kysy asiaa reitittimen käyttöön ottaneelta internet-palveluntarjoajan työntekijältä tai muulta henkilöltä. Voit kysyä sitä myös reitittimen valmistajalta. He voivat ehkä auttaa sinua palauttamaan tai nollaamaan salasanan.

Unohda Wi-Fi-verkko ja liity siihen sitten uudelleen

Jos laitteella on liitytty verkkoon äskettäin ja haluat nyt liittyä eri salasanalla, unohda Wi-Fi-verkko:

Ohjeet Wi-Fi-verkon unohtamiseen

Liity sitten verkkoon uudelleen. Kun liityt verkkoon uudelleen, sinua pyydetään antamaan sen nykyinen salasana.