Ohjeet jaetun iCloud-kuvakirjaston käyttöön

Jaetun iCloud-kuvakirjaston avulla voit jakaa kuvia ja videoita saumattomasti jopa viiden muun henkilön kanssa. Näin kaikki voivat tehdä yhteistyötä kokoelman parissa ja nauttia tarkemmista muistoista. Lue ohjeet jaetun kirjaston käyttöönottoon ja käyttöön.

Miten jaettu iCloud-kuvakirjasto toimii?

Kun lisäät kuvia ja videoita jaettuun iCloud-kuvakirjastoon, ne siirretään omasta kirjastostasi jaettuun kirjastoon. Voit liittyä yhteen jaettuun kirjastoon ja valita, mitä jaat, tai jakaa sisältöä automaattisesti suoraan kamerasta.

Kaikilla osallistujilla on samat oikeudet lisätä, muokata ja poistaa jaetussa kirjastossa olevaa sisältöä, mutta jaetun kirjaston luonut henkilö tarjoaa iCloud-tallennustilan kaikelle sisällölle. Kaikki muut saavat jaetun kirjaston sisällön käyttöönsä ilman, että sitä lasketaan mukaan heidän iCloud-tallennustilaansa.

Jaetun kirjaston luominen

Tarvitset jaetun kirjaston käyttöönottoa varten laitteen, jossa on iOS 16.1, iPadOS 16.1 tai macOS Ventura tai uudempi ja jossa on iCloud-kuvat Jos olet alle 13-vuotias, voit liittyä jaettuun kirjastoon ja luoda jaetun kirjaston vain sellaisten jäsenten kanssa, jotka ovat Perhejako-ryhmässäsi.*

iPhone tai iPad

1. Valitse Asetukset > Kuvat ja napauta sitten Jaettu kirjasto.

2. Valitse enintään viisi kutsuttavaa henkilöä. Voit myös kutsua osallistujia myöhemmin.

3. Valitse aiemmat kuvat ja videot, jotka haluat siirtää jaettuun kirjastoon. Voit myös valita, että siirrät kuvat myöhemmin.

4. Esikatsele jaettua kirjastoa, vahvista jaettava sisältö ja kutsu lisää osallistujia näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Voit esikatsella jaettua kirjastoa käyttöönoton aikana.

Mac

1. Valitse Kuvat-apissa Kuvat > Asetukset ja klikkaa sitten iCloud.

2. Varmista, että iCloud-kuvat on päällä. Jos se ei ole, valitse iCloud-kuvat.

3. Klikkaa Jaettu kirjasto ja klikkaa sitten Aloita.

Jaettu kirjasto -välilehti on iCloud-välilehden vieressä.
  4. Kutsu osallistujia sekä lisää kuvia ja videoita toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Jaettuun kirjastoon liittyminen

Tarvitset jaettuun kirjastoon liittymistä varten laitteen, jossa on iOS 16.1, iPadOS 16.1 tai macOS Ventura tai uudempi ja jossa on iCloud-kuvat Jos olet alle 13-vuotias, voit liittyä jaettuun kirjastoon ja luoda jaetun kirjaston vain sellaisten jäsenten kanssa, jotka ovat Perhejako-ryhmässäsi.*

iPhone tai iPad

1. Avaa kirjaston tekijän lähettämä kutsu tai siirry kohtaan Asetukset > Kuvat.

Jos sinulla on kutsu Jaettuun kirjastoon, löydät sen laitteen Asetukset-apin Kuvat-osiosta.
  2. Napauta Hyväksy ja jatka.

3. Valitse jaettuun kirjastoon siirrettävät kuvat ja videot tai valitse, että siirrät kuvat myöhemmin, toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

4. Esikatsele jaetun kirjaston sisältöä ja vahvista jaettava sisältö noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Avaa kirjaston tekijän lähettämä kutsu tai siirry Kuva-appiin ja valitse Asetukset > Näytä kutsu.

Jos sinulla on kutsu Jaettuun kirjastoon, löydät sen Kuvat-apin Asetukset-osiosta.
  2. Klikkaa Aloita ja valitse jaettuun kirjastoon siirrettävät kuvat ja videot tai valitse, että siirrät kuvat myöhemmin, toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

3. Esikatsele jaetun kirjaston sisältöä ja vahvista jaettava sisältö noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Jaetun kirjaston käyttö

Voit ottaa automaattisen jakamisen käyttöön iPhonen tai iPadin asetuksissa, jolloin kuvat lisätään suoraan kamerasta jaettuun kirjastoon. Kuvat-apissa voit vaihtaa näkymien välillä – voit katsella omaa kirjastoa, jaettua kirjastoa tai molempia samanaikaisesti. Voit myös katsoa, miten löydät muiden osallistujien lisäämiä kuvia, hallitset jakamisehdotuksia ja muuta iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Kuvien jakaminen suoraan iPhonen tai iPadin kamerasta

1. Valitse Asetukset > Kuvat ja napauta sitten Jaettu kirjasto. Napauta kamerasta Jakaminen ja varmista, että se on käytössä.

Jos haluat lisätä Kamera-appiin painikkeen kuvien ja videoiden jakamiseksi Jaettuun kirjastoon, ota Jaetaan kamerasta -asetus käyttöön.
    • Jos haluat, että Kamera-appi lisää kuvia jaettuun kirjastoon automaattisesti, kun olet osallistujien lähellä, valitse Jaa automaattisesti.

• Jos haluat valita, milloin Kamera-appi lisää kuvia jaettuun kirjastoon, valitse Jaa käsin.

• Jos haluat jakaa kotona otetut kuvat automaattisesti jaettuun kirjastoon, valitse Jaa kun kotona.

2. Jos haluat lähettää kuvia ja videoita suoraan jaettuun kirjastoon Kamera-apissa, varmista, että Jaettu kirjasto -painikeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä on päällä. Jos haluat lähettää kuvia ja videoita omaan kirjastoon, poista Jaettu kirjasto -painike käytöstä napauttamalla.

Jaettu kirjasto -painike on näytön ylälaidassa.

Oman kirjaston ja jaetun kirjaston välillä vaihtaminen iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Napauta Albumit- tai Kirjasto-välilehden oikeassa yläkulmassa Valitse-kohdan vieressä olevaa painiketta.

3. Valitse Oma kirjasto, Jaettu kirjasto tai Molemmat kirjastot.

Oikeassa yläkulmassa oleva kuvake muuttuu sen mukaan, tarkasteletko molempia kirjastoja, omaa kirjastoa vai jaettua kirjastoa.

Molemmat kirjastot- ja Jaettu kirjasto ‑näkymässä jaetussa kirjastossa olevat kuvat on merkitty kuvakkeella. Voit laittaa toiminnon pois päältä napauttamalla Jaetun kirjaston ilmaisinta.

Oman kirjaston ja jaetun kirjaston välillä vaihtaminen Macissa

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Valitse yläreunasta Oma kirjasto, Jaettu kirjasto tai Molemmat kirjastot.

Voit vaihtaa molempien kirjastojen, oman kirjaston ja jaetun kirjaston välillä.

Molemmat kirjastot- ja Jaettu kirjasto ‑näkymässä jaetussa kirjastossa olevat kuvat on merkitty kuvakkeella. Voit poistaa toiminnon käytöstä valitsemalla Näytä > Metadata > Näytä kirjastossa.

Jaetusta kirjastosta poistuminen

Jos olet luonut jaetun iCloud-kuvakirjaston, voit poistaa osallistujan tai jaetun kirjaston milloin tahansa. Kun olet poistanut jaetun kirjaston, kaikki osallistujat saavat ilmoituksen. Jos osallistuja on ollut jaetussa kirjastossa yli seitsemän päivää, hän saa automaattisesti kaiken jaetussa kirjastossa olevan materiaalin omaan kirjastoonsa. Jos hän on ollut jaetussa kirjastossa alle seitsemän päivää, hän saa vain omat kuvansa ja videonsa.

Jos olet osallistuja, voit poistua jaetusta kirjastosta milloin tahansa. Voit halutessasi saada omaan kirjastoosi kopion kaikesta jaetussa kirjastossa olevasta tai vain siitä, mitä olet lisännyt.

Lue, miten voit poistua jaetusta kirjastosta

Katso ohjeita jaetun kirjaston käyttöön