Tilin palautuksen yhteyshenkilön määrittäminen

Tilin palautuksen yhteyshenkilö voi auttaa varmistamaan, että pääset aina tilillesi – silloinkin, kun unohdat Apple ID:si salasanan tai laitteesi pääsykoodin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää palautuksen yhteyshenkilön iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

Mikä on palautuksen yhteyshenkilö?

Tilin palautuksen yhteyshenkilö on henkilö, joka voi vahvistaa henkilöllisyytesi ja auttaa sinua pääsemään jälleen tilillesi ja käsiksi kaikkiin tietoihisi, mikäli tilisi joskus lukitaan.

Palautuksen yhteyshenkilöä ei tarvitse ottaa käyttöön, jotta voit käyttää tilin palautusta, mutta se voi helpottaa tilille ja tietoihin pääsemistä.

Kenen pitäisi olla palauttamisen yhteyshenkilösi?

Palautuksen yhteyshenkilösi tulee olla henkilö, jonka tunnet hyvin ja johon luotat, kuten perheenjäsen tai läheinen ystävä. Voit valita yhteystiedoissasi olevan henkilön, tai jos kuulut Perhejako-ryhmään, sinulle suositellaan ryhmän jäseniä. Voit valita tilillesi enintään viisi palautuksen yhteyshenkilöä. Yksityisyytesi suojaamiseksi Apple ei tiedä, ketkä ovat palautuksen yhteyshenkilöitäsi, joten sinun on tärkeää muistaa heidät.

Mitä palauttamisen yhteyshenkilö tarvitsee?

Yhteyshenkilöllä täytyy olla iOS-laite, jossa on iOS 15 tai iPadOS 15 tai uudempi, tai Mac, jossa on macOS Monterey tai uudempi, ja hänen on täytettävä vähimmäisvaatimukset. Palautuksen yhteyshenkilösi eivät pääse käsiksi tiliisi, vaan he voivat ainoastaan tarjota sinulle tarvittaessa koodi tilillesi pääsemiseksi.

Vaatimukset palautuksen yhteyshenkilön määrittämistä varten

• Kaikissa laitteissa on oltava käytössä iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey tai uudempi. Saatat saada kehotuksen päivittää kaikki laitteet, joilla ei ole uusinta OS-käyttöjärjestelmää, tai poistaa kaikki laitteet, joita et käytä.
  • Sinun on oltava yli 13-vuotias.
  • Apple ID:lläsi on oltava käytössä kaksiosainen todennus.

Tilin palautuksen yhteyshenkilön määrittäminen

Lue, miten voit määrittää tilin palautuksen yhteyshenkilön iPhonessa tai iPadissa, jossa on iOS 15 tai iPadOS 15 tai uudempi, tai Macissa, jossa on macOS Monterey tai uudempi.

iPhone tai iPad, jossa on iOS 15, iPadOS 15 tai uudempi

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten nimeäsi.
  2. Napauta Kirjautuminen ja suojaus ja napauta sitten Tilin palautus.
  3. Napauta Lisää palautuksen yhteyshenkilö, napauta samaa valintaa uudelleen ja todenna Face ID:llä tai Touch ID:llä.
    iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten palautuksen yhteyshenkilö lisätään
  4. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, sinulle suositellaan ryhmän jäseniä. Voit myös valita henkilön yhteystiedoistasi napauttamalla Valitse joku muu.
    iPhonen näyttö, jossa näkyvät yhteyshenkilöt, jotka käyttäjä voi lisätä palautuksen yhteyshenkilöksi
  5. Jos valitset perheenjäsenen, hänet lisätään automaattisesti. Jos valitset yhteystiedoissasi olevan henkilön, hänen on hyväksyttävä pyyntö. Lähetät hänelle myös viestin, jossa kerrotaan, että haluat lisätä hänet palautuksen yhteyshenkilöksi.
  6. Kun henkilö on hyväksynyt pyyntösi, näet viestin siitä, että hänet on lisätty tilisi palautuksen yhteyshenkilöksi.

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi kieltäytyy tai peruuttaa suostumuksensa olla palautuksen yhteyshenkilösi, saat asiasta ilmoituksen ja sinun tulee valita tilillesi uusi palautuksen yhteyshenkilö.

Mac, jossa on macOS Sonoma

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten nimeäsi.
  2. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus.
  3. Valitse Tilin palautus.
  4. Klikkaa Lisää-painiketta  ja klikkaa Lisää palautuksen yhteyshenkilö. Vahvista sitten Touch ID: llä tai Macisi salasanalla.
    Macin näyttö, jossa näkyy, miten palautuksen yhteyshenkilö lisätään
  5. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, sinulle suositellaan ryhmän jäseniä. Voit myös valita henkilön yhteystiedoistasi klikkaamalla Valitse joku muu. Klikkaa sitten Jatka.
    Macin näyttö, jossa näkyvät yhteyshenkilöt, jotka käyttäjä voi lisätä palautuksen yhteyshenkilöksi
  6. Jos valitset perheenjäsenen, hänet lisätään automaattisesti. Jos valitset yhteystiedoissasi olevan henkilön, hänen on hyväksyttävä pyyntö. Lähetät hänelle myös viestin, jossa kerrotaan, että haluat lisätä hänet palautuksen yhteyshenkilöksi.
  7. Kun henkilö on hyväksynyt pyyntösi, näet viestin siitä, että hänet on lisätty tilisi palautuksen yhteyshenkilöksi.

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi kieltäytyy tai peruuttaa suostumuksensa olla palautuksen yhteyshenkilösi, saat asiasta ilmoituksen ja sinun tulee valita tilillesi uusi palautuksen yhteyshenkilö.

Palautuskoodin hankkiminen palautuksen yhteyshenkilöltä

Jos unohdat Apple ID:si salasanan tai tilisi lukitaan, noudata laitteesi näytöllä näkyviä ohjeita näytön ohjeiden jakamiseen palautuksen yhteyshenkilön kanssa joko kasvokkain tai puhelimitse. Tämän jälkeen palautuksen yhteyshenkilösi kertoo sinulle kuusinumeroisen koodin, joka sinun tulee syöttää laitteeseesi. Kun henkilöllisyytesi on vahvistettu, voit nollata Apple ID:n salasanasi.