Ystävän tai perheenjäsenen auttaminen tilin palautuksen yhteyshenkilönä

Yhteyshenkilönä voit auttaa luotettavaa ystävää tai perheenjäsentä saamaan takaisin tilinsä käyttöoikeuden, jos heidät lukitaan ulos siltä. Lue lisätietoja siitä, mitä voit tehdä, jos he tarvitsevat apuasi, ja miten voit hyväksyä tai hylätä pyynnön.

Mitä yhteyshenkilö tekee

Yhteyshenkilönä voit auttaa ystävää tai perheenjäsentä saamaan takaisin tilinsä käyttöoikeuden, jos he unohtavat Apple ID -salasanansa tai heidät lukitaan ulos tililtään. He voivat silloin ottaa yhteyttä sinuun puhelimitse tai kasvotusten ja antaa yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla voit luoda ja jakaa kuusinumeroisen palautuskoodin heidän kanssaan. Tämä koodi yhdessä muiden vahvistettavien tietojen kanssa voi auttaa heitä nollaamaan salasanansa ja saamaan takaisin käyttöoikeuden tiliinsä ja tietoihinsa.

Miten tilin palautuksen yhteyshenkilö voidaan valita

Ystäväsi tai perheenjäsenesi on kutsuttava sinut tilin palautuksen yhteyshenkilöksi. Kun he lähettävät kutsun, näet ilmoituksen laitteesi Viestit-apissa. Jos olet osa samaa Perhejako-ryhmää, sinut lisätään ryhmän jäsenten yhteyshenkilöksi automaattisesti. Jos et ole osa samaa ryhmää, sinua pyydetään hyväksymään tai hylkäämään pyyntö.

Voit poistaa itsesi palautuksen yhteyshenkilöistä milloin tahansa laitteesi asetuksissa.

Muistettavia asioita

Jos toimit ystäväsi tai perheenjäsenesi tilin palautuksen yhteyshenkilönä, et voi käyttää hänen tiliään, mutta voit antaa kyseiseen tiliin liittyvän koodin tarvittaessa. Sinun tulisi antaa koodi vain suoraan ystävällesi tai perheenjäsenellesi. Älä anna koodia ulkopuolisille henkilöille.

Yhteyshenkilön vaatimukset

• Laitteessa on oltava käytössä iOS 15, iPadOS 15 tai macOS Monterey tai uudempi.

• Sinun on oltava yli 13-vuotias.

• Apple ID:lläsi on oltava käytössä kaksiosainen todennus.

• Laitteellasi on oltava käytössä pääsykoodi.

Miten voit auttaa yhteyshenkilöäsi saamaan jälleen tilinsä käyttöoikeuden

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi on lukittu ulos tililtään, heidän on vahvistettava joitakin Apple ID -tilinsä tietoja. Sen jälkeen he ottavat sinuun yhteyttä puhelimitse tai kasvotusten. Voit noudattaa alla olevia ohjeita, kun haluat luoda ja jakaa palautuskoodin, jonka yhteyshenkilösi syöttää laitteeseensa.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 15 tai iPadOS 15 tai uudempi

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten nimeäsi.

2. Napauta Salasana ja suojaus > Tilin palautus.

3. Napauta yhteyshenkilösi nimeä.

On iPhone, get a recovery code for a friend or family member
  4. Napauta Hae palautuskoodi.

On iPhone, get a recovery code to help a friend or family member regain access to their account.
  5. Kun ystäväsi on valmis, lue hänelle palautuskoodi. Kun hän on antanut koodin laitteellaan, hän voi nollata salasanansa ja saada käyttöoikeutensa takaisin.

Mac, jossa on macOS Monterey tai uudempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten nimeäsi tai Apple ID:täsi.

2. Klikkaa Salasana ja suojaus.

3. Klikkaa Tilin palautus -kohdan vierestä Hallitse.

4. Etsi yhteyshenkilön nimi Tilin palautus käyttäjälle -osiossa ja klikkaa sitten Tiedot.

On Mac, get a recovery code for a friend or family member
  5. Klikkaa Hae palautuskoodi.

On Mac, get a recovery code for a friend or family member
  6. Kun ystäväsi on valmis, lue hänelle palautuskoodi. Kun hän on antanut koodin laitteellaan, hän voi nollata salasanansa ja saada käyttöoikeutensa takaisin.

Miten voit poistaa itsesi palautuksen yhteyshenkilöistä

Jos et halua olla jonkun palautusyhteyshenkilö, noudata seuraavia ohjeita iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 15 tai iPadOS 15 tai uudempi

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten nimeäsi.

2. Napauta Salasana ja suojaus sekä sen jälkeen Tilin palautus.

3. Napauta haluamasi henkilön nimeä kohdassa Tilin palautus käyttäjälle.

On iPhone, remove yourself as someone's recovery contact
  4. Napauta Poista yhteystieto.

On iPhone, remove yourself as someone's recovery contact

Yhteyshenkilö saa viestin, joka ilmoittaa, ettet ole enää hänen tilin palautuksen yhteyshenkilönsä.

Mac, jossa on macOS Monterey tai uudempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten nimeäsi tai Apple ID:täsi.

2. Klikkaa Salasana ja suojaus.

3. Klikkaa Tilin palautus -kohdan vierestä Hallitse.

4. Etsi yhteyshenkilön nimi Tilin palautus käyttäjälle -osiossa ja klikkaa sitten Tiedot.

On Mac, remove yourself as someone's recovery contact
  5. Klikkaa Poista yhteystieto.

On Mac, remove yourself as someone's recovery contact

Yhteyshenkilö saa viestin, joka ilmoittaa, ettet ole enää hänen tilin palautuksen yhteyshenkilönsä.