Tilaäänellä kuunteleminen AirPods- ja Beats-kuulokkeilla

Tilaääni dynaamisella päänseurannalla tuottaa teatterimaisen äänen, kun katsot elokuvaa tai videota, ja kuulostaa siltä kuin ääni tulisi kaikkialta ympäriltäsi.

Mitä tarvitset

• AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3. sukupolvi) tai Beats Fit Pro
  • iPhone 7 tai uudempi tai jokin seuraavista iPad-malleista sisäisillä kaiuttimilla:
    • 12,9-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi) tai uudempi
    • iPad Pro (11-tuumainen)
    • iPad Air (3. sukupolvi) tai uudempi
    • iPad (6. sukupolvi) tai uudempi
    • iPad mini (5. sukupolvi) tai uudempi
  • iOS tai iPadOS 15.1 tai uudempi
  • Applen sirulla varustettu Mac-tietokone sisäisillä kaiuttimilla
  • Apple TV 4K, jossa on tvOS 15
  • Audiovisuaalinen sisältö tuetusta apista

Tilaäänen laittaminen päälle

Ennen kuin laitat tilaäänen päälle, voit kuunnella esittelyn iPhonella, iPadillaMacilla tai Apple TV:llä.

Lue, miten voit laittaa tilaäänen päälle iPhonessa, iPadissa, Macissa tai Apple TV:ssä.

Tilaäänen laittaminen päälle iPhonessa tai iPadissa

1. Varmista, että käytät AirPods Pro-, AirPods Max- tai AirPods (3. sukupolvi)- tai Beats Fit Pro -kuulokkeita ja että ne on yhdistetty iPhoneesi tai iPadiisi.
  2. Avaa Ohjauskeskus iPhonessasi tai iPadissasi.
  3. Pidä äänenvoimakkuuden säädintä painettuna, jos haluat laittaa tilaäänen päälle, kun toistat monikanavaista sisältöä, tai jos haluat valita Stereon tilavaikutelma -asetuksen, kun toistat kaksikanavaista stereosisältöä. Tällä tavalla saat myös näkyviin tilakuvakkeet.
  4. Jos laitat tilaäänen päälle päänseurannalla, ääni mukautuu pään liikkeen mukaan. Voit laittaa tilaäänen ja dynaamisen päänseurannan päälle napauttamalla Päätä seurataan. Jos haluat laittaa päälle vain tilaäänen, napauta Ei liiku. Laita tilaääni ja dynaaminen päänseuranta pois päältä napauttamalla Pois.

Tilaäänen laittaminen päälle Applen sirulla varustetussa Macissa

1. Varmista, että käytät AirPods Pro-, AirPods Max- tai AirPods (3. sukupolvi)- tai Beats Fit Pro -kuulokkeita ja että ne on yhdistetty Maciisi.
  2. Klikkaa AirPods- tai Beats-kuvaketta valikkoriviltä, niin näet luettelossa Tilaääni-valinnan, kun toistat monikanavaista sisältöä, tai Stereon tilavaikutelma -valinnan, kun toistat kaksikanavaista stereosisältöä.
  3. Laita tilaääni ja dynaaminen päänseuranta päälle klikkaamalla Päätä seurataan. Jos haluat laittaa päälle vain tilaäänen, klikkaa Ei liiku. Laita tilaääni ja dynaaminen päänseuranta pois päältä klikkaamalla Pois.

Tilaäänen laittaminen päälle Apple TV:ssä

1. Varmista, että käytät AirPods Pro-, AirPods Max- tai AirPods (3. sukupolvi)- tai Beats Fit Pro -kuulokkeita ja että ne on yhdistetty Apple TV:hesi.
  2. Valitse Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth. Voit myös pitää Siri Remoten Koti-painiketta painettuna, kun toistat audiovisuaalista sisältöä tuetussa apissa.
  3. Valitse AirPods- tai Beats-kuulokkeet luettelosta.
  4. Valitse Tilaääni, kun toistat monikanavaista sisältöä, tai Stereon tilavaikutelma, kun toistat kaksikanavaista stereosisältöä. Tällä tavalla saat myös näkyviin tilakuvakkeet.

Jotkin laiteasetukset, kuten Seuraa iPhonea, Balanssi, Monoääni ja Kuulokkeiden mukautus, voivat vaikuttaa tilaäänen toimintaan.

Tilaääneen tutustuminen

Voit kuunnella tilaäänen esittelyn iPhonessa, iPadissa, Macissa tai Apple TV:ssä.

Tilaäänen esittelyn kuunteleminen iPhonella tai iPadilla

1. Varmista, että käytät AirPods Pro-, AirPods Max- tai AirPods (3. sukupolvi)- tai Beats Fit Pro -kuulokkeita ja että ne on yhdistetty iPhoneesi tai iPadiisi.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth.
  3. Etsi AirPods- tai Beats-kuulokkeet luettelosta.
  4. Napauta Lisätietoja-painiketta  AirPods- tai Beats-kuulokkeiden vierestä.
  5. Valitse Tilaääni.
  6. Vaihda stereoäänestä tilaääneen, jos haluat kuulla esittelyn niiden välisestä erosta.

Tilaäänen esittelyn kuunteleminen Applen sirulla varustetulla Macilla

1. Varmista, että käytät AirPods Pro-, AirPods Max- tai AirPods (3. sukupolvi)- tai Beats Fit Pro -kuulokkeita ja että ne on yhdistetty Maciisi.
  2. Klikkaa Ohjauskeskus-kuvaketta  valikkoriviltä, klikkaa Bluetooth ja etsi sitten AirPods- tai Beats-kuulokkeet luettelosta.
  3. Valitse Tilaääni, kun toistat monikanavaista sisältöä, tai Stereo tilaäänenä, kun toistat kaksikanavaista stereosisältöä.
  4. Vaihda stereoäänestä tilaääneen tai Stereo tilaäänenä -vaikutelmaan, jos haluat kuulla esittelyn niiden välisestä erosta.

Tilaäänen esittelyn kuunteleminen Apple TV:stä

1. Varmista, että käytät AirPods Pro-, AirPods Max- tai AirPods (3. sukupolvi)- tai Beats Fit Pro -kuulokkeita ja että ne on yhdistetty Apple TV:hesi.
  2. Valitse Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth.
  3. Valitse AirPods- tai Beats-kuulokkeet luettelosta.
  4. Valitse Tilaääni-kohdasta Kokeile ja kuule, miten se toimii.
  5. Vaihda stereoäänestä tilaääneen, jos haluat kuulla esittelyn niiden välisestä erosta.