Widgettien käyttäminen iPadissa

iPadOS 15:ssä voit käyttää widgettejä millä tahansa Koti-valikon sivulla. Voit myös pyyhkäistä oikealle Koti-valikossa tai lukitulla näytöllä, niin näet Tänään-näkymässä erilaisia widgettejä.

Widgettien lisääminen iPadin Koti-valikkoon

iPadin Koti-valikko, jossa näkyvät widgetit ja apit

1. Pidä Koti-valikon tyhjää aluetta painettuna ja napauta sitten Lisää-painiketta , kun se näkyy vasemmassa yläkulmassa.
  2. Valitse widgetti vasemmalla olevasta luettelosta.
  3. Valitse koko pyyhkäisemällä widgetissä vasemmalle tai oikealle, ja napauta sitten Lisää widgetti.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa Valmis tai napauta Koti-valikkoa.

Widgettien lisääminen iPadin Tänään-näkymässä

iPadin näyttö, jossa näkyy Tänään-näkymä ja widgetit

1. Pyyhkäise sormellasi Koti-valikossa oikealle, kunnes näet Tänään-näkymän.
  2. Pidä Tänään-näkymän tyhjää aluetta painettuna ja napauta sitten Lisää-painiketta , kun se ilmestyy vasempaan yläkulmaan.
  3. Valitse widgetti vasemmalla olevasta luettelosta.
  4. Valitse koko pyyhkäisemällä widgetissä vasemmalle tai oikealle, ja napauta sitten Lisää widgetti.
  5. Napauta oikeassa yläkulmassa Valmis tai napauta Koti-valikkoa.

Voit myös vetää widgetin Koti-valikosta Tänään-näkymään. Jos haluat nähdä widgetit Tänään-näkymässä, pyyhkäise oikealle lukitulla näytöllä tai Koti-valikon ensimmäisellä sivulla.

Muiden appien widgettien käyttäminen

Monilla muiden valmistajien apeilla on myös widgettejä. iPadOS 14:ää ja uudempaa varten päivitetyt widgetit toimivat samalla tavalla kuin iPadin sisäiset widgetit.

Jos appia ei ole päivitetty, voit silti käyttää sen widgettejä, mutta ne toimivat eri tavalla. Voit käyttää päivittämättömiä widgettejä seuraavasti:

1. Pyyhkäise Koti-valikossa kokonaan oikealle, jolloin Tänään-näkymä tulee näkyviin.
  2. Pidä tyhjää aluetta Tänään-näkymässä painettuna, kunnes widgetit heiluvat.
  3. Vieritä Tänään-näkymän loppuun ja napauta sitten Muokkaa.
  4. Napauta Lisää-painiketta  kunkin lisättävän appiwidgetin vieressä.
  5. Napauta Valmis. Valitsemasi widgetit näkyvät Tänään-näkymän alaosassa olevassa osiossa.

Widgettien muokkaaminen

Voit mukauttaa joidenkin widgettien sisältöä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa pikatoimintovalikko pitämällä widgettiä painettuna.
  2. Napauta Muokkaa widgettiä .
  3. Tee haluamasi muutokset ja napauta sitten widgetin ulkopuolella.

iPad-näyttö, jossa näkyvät Muistutukset-widgetin asetukset

Voit myös järjestää widgetit uudelleen. Pidä widgettiä painettuna, kunnes se heiluu, ja siirrä sitten widgetti haluamaasi kohtaan. Kun siirrät widgettiä, apit ja muut widgetit järjestyvät Koti-valikossa uudelleen, jolloin sille jää tilaa.

Voit poistaa widgetin pitämällä sitä painettuna ja napauttamalla sitten Poista widgetti. Vahvista napauttamalla Poista.

Widgettipinojen käyttäminen

iPadin näyttö, jossa näkyy widgettipino, jonka widgettejä selataan

Widgettipinoissa useita widgettejä on yhdistetty yhdeksi widgetiksi. Voit vierittää pystysuoraan pinossa olevien widgettien läpi tai ottaa käyttöön Älykkään kierron, jolloin iPadOS näyttää sinulle merkitykselliset widgetit automaattisesti. Saatat esimerkiksi nähdä päivän aikana Kalenterin, joka näyttää tulevat tapahtumat, ja illalla Kartat, joka näyttää työmatkaan kuluvan ajan.

Omien widgettipinojen luominen

Voit luoda pinon valitsemillasi widgeteillä ja mukauttaa sen toimintaa:

1. Pidä Koti-valikon tai Tänään-näkymän aluetta painettuna, kunnes apit ja widgetit heiluvat.
  2. Vedä widgetti toisen samankokoisen widgetin päälle.
  3. Voit lisätä muita samankokoisia widgettejä vetämällä ne pinon päälle. Voit pinota enintään kymmenen widgettiä.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa Valmis tai napauta Koti-valikkoa.

Älykkään pinon käyttäminen

Älykäs pino on automaattisesti valittu widgettikokoelma, joka näyttää tietoja esimerkiksi sijaintisi, aktiivisuutesi tai kellonaikasi perusteella. Älykkään pinon widgetit vaihtelevat vuorokauden ympäri ja näyttävät tärkeimmät tiedot.

Voit lisätä ehdotetun Älykkään pinon seuraavasti:

1. Pidä Koti-valikon tyhjää aluetta painettuna ja napauta sitten Lisää-painiketta , kun se näkyy vasemmassa yläkulmassa.
  2. Valitse vasemmalla olevasta luettelosta Älykäs pino.
  3. Valitse koko pyyhkäisemällä älykkään pinon päältä vasemmalle tai oikealle ja napauta sitten Lisää widgetti.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa Valmis tai napauta Koti-valikkoa.

Ohjeet widgetipinon muokkaamiseen

1. Pidä widgettipinoa painettuna.
  2. Napauta Muokkaa pinoa. Tässä voit järjestää pinossa olevat widgetit uudelleen vetämällä niitä ylös- tai alaspäin. Voit myös toimia seuraavasti:
    • Ota Älykäs kierto -asetus käyttöön, jos haluat, että iPadOS näyttää sinulle pinosi merkitykselliset widgetit päivän aikana.
    • Ota Widgettiehdotukset käyttöön, jos haluat, että iPadOS voi lisätä hyödyllisiä widgettejä.
    • Napauta poistopainiketta  widgetissä sen poistamiseksi pinosta.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa Valmis tai napauta Koti-valikkoa.