HDR-videoiden toistaminen Macilla

Nämä Mac-mallit tukevat HDR-videoita HDR10-yhteensopivissa näytöissä, mukaan lukien televisioissa ja projektoreissa.

Korkean dynaamisen alueen videoiden (HDR-videoiden), kuten Applen HDR-elokuvien ja TV-ohjelmien tai muiden palveluntarjoajien sisältöjen, laaja tuki edellyttää macOS:n uusinta versiota ja yhteensopivaa Mac-mallia. Jos Macisi, näyttösi, videokaapelisi tai videokaapelisovittimesi ei tue HDR10:tä, video toistetaan käyttämällä normaalia dynaamista aluetta (SDR).

HDR:ää tukevat Mac-mallit

Mac-malli,
jossa Thunderbolt 3 (USB-C)

Sisäinen
näyttö

Ulkoinen näyttö,
jossa DisplayPort

Ulkoinen näyttö,
jossa HDMI

MacBook Pro, julkistettu vuonna 2018 tai myöhemmin   1  2
MacBook Air, julkistettu vuonna 2018 tai myöhemmin  1  3
iMac, julkistettu vuonna 2020
iMac Pro
Mac mini, julkistettu vuonna 2018 tai myöhemmin  1  4
Mac Pro, julkistettu vuonna 2019

1. Applen maksullinen HDR-sisältö toistetaan enintään tarkkuudella 1080p (1920 x 1080).
2.Applen sovitinta joidenkin 13 tuuman Intel-pohjaisten mallien kanssa käytettäessä HDR-sisältö toistetaan enintään tarkkuudella 1080p.
3. Käytettävissä, kun käytössä on Applen sirulla varustettu MacBook Air.
4. Intel-pohjaista Macia käytettäessä HDR-sisältö toistetaan enintään tarkkuudella 1080p.

Ulkoiset näytöt

Käytä Macin Thunderbolt 3 (USB-C) -portteja ulkoisten HDR10-näyttöjen liittämiseen. Kun ulkoinen näyttö kertoo Macille, että se tukee HDR10:tä, Macisi saattaa automaattisesti ottaa HDR:n käyttöön kyseisen näytön osalta. Voit myös ottaa HDR:n käyttöön tai poistaa sen käytöstä ulkoisia näyttöjä varten Näyttöasetukset-kohdassa.

DisplayPort-näytöt

Käytä kaapelia, jossa on USB-C-liitin Macia ja asianmukainen liitin näytön porttia varten: yleensä DisplayPort, USB-C tai Thunderbolt 3.

HDMI-näytöt

Käytä HDMI-kaapelia ja USB-C-sovitinta, esimerkiksi Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta tai Belkinin USB-C–HDMI-sovitinta.

Apple Pro Display XDR

Apple Pro Display XDR tukee useita HDR-muotoja, myös HDR10:tä, kun sitä käytetään tämän näytön kanssa yhteensopivan Macin kanssa.

Parhaan mahdollisen HDR-kuvanlaadun varmistaminen

Jos HDR-videota ei toisteta HDR-laatuisena tai odottamallasi tarkkuudella, kokeile näitä ratkaisuja.

Tarkista Mac

• Asenna Applen uusimmat ohjelmistopäivitykset macOS Catalinaa tai uudempia varten. Jotkin HDR:n ominaisuudet ovat käytettävissä vain uusimmassa macOS:ssä.
  • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja varmista, että Korkea dynaaminen alue -valintaneliö on valittuna. Se näkyy vain HDR10:tä tukevissa muiden valmistajien näytöissä, ei sisäisissä näytöissä. Jos et halua käyttää HDR:ää, poista tämän valintaneliön valinta.
    Ulkoisen HDR-näytön asetusikkuna
  • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Akku tai Energiansäästäjä. Jos valitaan Optimoi videon suoratoisto akkua käytettäessä -toiminto, Mac säästää energiaa toistamalla HDR-videon akkuvirtaa käytettäessä SDR-tarkkuudella. Jos haluat toistaa videon HDR-tarkkuudella, liitä Mac verkkovirtaan tai poista tämän valintaneliön valinta.

Tarkista ulkoinen näyttö

• Varmista, että näyttö tukee HDR10:tä. Jos näytöllä on oma HDR-asetuksensa, laita se päälle tai aseta se käyttämään HDR:ää, kun HDR on käytettävissä.
  • Varmista, että näytössä käytetään valmistajan uusinta laiteohjelmistoversiota. Katso lisätietoja näytön ohjeista.
  • Jotkin televisiot tukevat HDR:ää vain tietyissä tuloissa, esimerkiksi HDMI-tulossa 2 tai HDMI-tulossa 3. Katso lisätietoja laitteen ohjeista.

Tarkista mediasisältö

Jos toistat kolmannen osapuolen sisällöntoimittajan maksullista sisältöä, varmista sisällöntoimittajalta, että se tukee HDR:ää Macissa.

Tarkista kaapelit ja muut laitteet

• Jos käytät HDMI:tä, varmista, että HDMI-kaapeli ja sovitin tukevat HDR10:tä. Apple suosittelee HDMI-kaapeleita, jotka on testattu Apple TV 4K:n ja monien televisioiden kanssa, kuten Belkinin UltraHD HDMI -kaapelia. Yhteensopivia sovittimia ovat muun muassa Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitin ja Belkinin USB-C–HDMI-sovitin.
  • Jos kuvayhteys kulkee ennen näyttöä AV-vastaanottimen, äänipalkin tai muun laitteen läpi, varmista, että laite tukee HDR10:tä ja että siinä käytetään valmistajan uusinta laiteohjelmistoa. Voit testata liitännän liittämällä Macin suoraan näyttöön.

Tarkista katseluympäristö

HDR-videon kirkkaus ja väri saattavat vaihdella Macin mallin ja ympäristön valaistusolosuhteiden mukaan. Alhaiset valaistusolosuhteet, kuten pimeä huone, parantavat HDR:n visuaalista vaikutelmaa.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.