HDR-videoiden toistaminen Macilla

Laajan dynaamisen alueen (HDR) videoiden, kuten Applen tai muiden palveluntarjoajien HDR-elokuvien ja -TV-ohjelmien, tuki edellyttää uusinta macOS-versiota, yhteensopivaa Mac-mallia ja HDR10-yhteensopivaa näyttöä, televisiota tai projektoria.

HDR:ää tukevat Mac-mallit

Seuraavat Mac-mallit tukevat HDR-videokuvaa sisäisessä näytössä (mikäli käytettävissä) ja ulkoisissa HDR10-yhteensopivissa näytöissä.

Tuetut HDR-muodot

Sisäinen näyttö ja Apple Pro Display XDR tukevat Dolby Vision-, HDR10- ja HLG-muotoja. Muissa HDR10-yhteensopivissa ulkoisissa näytöissä Dolby Vision- ja HLG-muodot muunnetaan HDR10-muotoon.

Tuetut ulkoiset HDR-näytöt

Käytä HDR10-yhteensopivaa näyttöä, joka liitetään Macin Thunderbolt- Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä tai HDMI-porttiin.

Jos Mac ei ota HDR:ää käyttöön automaattisesti näytössä, ota se käyttöön näyttöasetuksista.

Parhaan mahdollisen HDR-kuvanlaadun varmistaminen

Jos HDR-videota ei toisteta HDR-laatuisena tai odottamallasi tarkkuudella, kokeile näitä ratkaisuja.

Tarkista Mac

• Asenna Applen uusimmat ohjelmistopäivitykset macOS Catalinaa tai uudempia varten.

• Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt. Varmista ulkoisen näytön näyttöasetuksista, että Korkea dynaaminen alue on laitettu päälle. Tämä asetus näkyy vain HDR10:tä tukevissa muiden valmistajien näytöissä, ei sisäisissä näytöissä. Jos et halua käyttää HDR:ää ulkoisessa näytössä, laita asetus pois päältä.

• Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Akku tai Energiansäästäjä. Klikkaa Valinnat-painiketta, jos se on käytössä. Jos Optimoi videon striimaus akkua käytettäessä on käytössä, Mac säästää energiaa toistamalla HDR-videon SDR-muodossa (normaalidynaaminen kuva), kun laite käyttää akkuvirtaa. Jos haluat toistaa videon HDR-tarkkuudella, liitä Mac verkkovirtaan tai poista tämän valintaneliön valinta.

• HDR-sisältö saatetaan toistaa enintään 1080p:n tarkkuudella Intel-pohjaisissa Mac mini-, MacBook Pro- ja MacBook Air -malleissa HDR-sisällön ja sen näytön mukaan, josta sisältöä katsellaan.

Tarkista näyttö

• Jotkin televisiot tukevat HDR-muotoa vain tietyn tuloliitännän kautta. Tuloliitäntä voi olla esimerkiksi HDMI 2 tai HDMI 3. Katso lisätietoja television käyttöohjeista.

• Varmista, että näyttö tukee HDR10:tä. Jos näytöllä on oma HDR-asetuksensa, laita se päälle tai aseta se käyttämään HDR:ää, kun HDR on käytettävissä.

• Varmista, että näytössä käytetään valmistajan uusinta laiteohjelmistoversiota. Katso lisätietoja näytön ohjeista.

• Yleensä HDR-laatu on parempi HDR-näytöissä, jotka tarjoavat paremman kirkkauden ja kontrastisuhteen, ja tällöin tuloksena on laajempi dynaaminen alue.

Tarkista mediasisältö

Jos toistat kolmannen osapuolen sisällöntoimittajan maksullista sisältöä, varmista sisällöntoimittajalta, että se tukee HDR:ää Macissa.

Tarkista kaapelit ja muut laitteet

• Jos käytät HDMI:tä, varmista, että sekä HDMI-kaapeli että sen kanssa mahdollisesti käyttämäsi sovitin tukevat HDR10-muotoa. Apple suosittelee HDMI-kaapeleita, jotka on testattu Apple TV 4K:n ja monien muiden televisioiden kanssa, kuten Belkinin UltraHD HDMI -kaapelia. Yhteensopivia sovittimia ovat muun muassa Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitin ja Belkinin USB-C–HDMI-sovitin.

• Jos kuvayhteys kulkee ennen näyttöä AV-vastaanottimen, äänipalkin tai muun laitteen läpi, varmista, että laite tukee HDR10:tä ja että siinä käytetään valmistajan uusinta laiteohjelmistoa. Voit testata liitännän liittämällä Macin suoraan näyttöön.

Tarkista katseluympäristö

HDR-videon kirkkaus ja väri saattavat vaihdella Macin mallin ja ympäristön valaistusolosuhteiden mukaan. Alhaiset valaistusolosuhteet, kuten pimeä huone, parantavat HDR:n visuaalista vaikutelmaa.

Tarkista verkkoyhteys

Verkkoyhteyden ja internet-yhteyden laatu voivat vaikuttaa suoratoistosisällön videolaatuun. Korkealaatuisten videomuotojen suoratoistoa varten tarvitaan nopea internet-yhteys. Apple suosittelee 4K-striimausta varten vähimmäisnopeudeksi 25 Mb/s.

Lisätietoja muun valmistajan näytön, kaapelin tai sovittimen HDR-ominaisuuksista tai asetuksista saat tuotteen käyttöohjeista tai ottamalla yhteyden tuotteen toimittajaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.