Jos Mac käynnistyy tyhjällä näytöllä

Näytön tulisi olla tyhjä (musta, harmaa tai sininen) vähintään kerran käynnistymisen aikana. Jos Mac näyttää jumiutuneen tyhjään näyttöön, noudata seuraavia ohjeita.

harmaa näyttö

Käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla

Jos Mac-tietokoneesi näyttää olevan päällä mutta näytöllä ei näy mitään, selvitä, käytätkö Macia, jossa on Apple silicon, ja noudata sitten asianmukaisia ohjeita:

Apple silicon

1. Pidä virtapainiketta painettuna noin 10 sekunnin ajan.
  2. Sinun pitäisi nähdä käynnistysvalintojen ikkuna, jossa on hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat. Valitse Valinnat ja klikkaa Jatka.
  3. Jos et missään vaiheessa näe käynnistysvalintojen ikkunaa, vapauta virtapainike ja pidä sitä sitten painettuna vielä 10 sekuntia. Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Apple-tukeen

Intel-prosessori

1. Pidä virtapainiketta painettuna noin 10 sekunnin ajan.
  2. Paina virtapainiketta, vapauta se ja pidä sitten komento (⌘)- ja R-näppäimiä painettuina, kunnes näet Apple-logon tai muun kuvan.
  3. Jos näet edelleen tyhjän näytön noin 20 sekunnin kuluttua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Käynnistyslevyn korjaaminen Levytyökalun avulla

Jos Mac-tietokoneesi käynnistyi onnistuneesti macOS:n palautustoiminnosta, sinun pitäisi nähdä lisäapit-ikkuna, joka sisältää Levytyökalun. Korjaa käynnistyslevy Levytyökalun avulla.

macOS:n palautustoiminnon valinnat Levytyökalu valittuna

Jos Levytyökalu ei löytänyt virheitä, asenna macOS uudelleen.

Jos Levytyökalu löysi virheitä ja korjasi ne, käynnistä Mac uudelleen. Jos ongelma palaa uudelleenkäynnistyksen jälkeen, asenna macOS uudelleen.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen