OS X Yosemiteen päivittäminen

OS X Yosemite on edelleen saatavilla Mac-tietokoneisiin, joita ei voi päivittää Mac-käyttöjärjestelmän uudempiin versioihin.

Tarkista yhteensopivuus

Voit päivittää OS X Yosemiteen, jos käytössäsi on jokin seuraavista Mac-malleista. Macissa täytyy lisäksi olla vähintään 2 Gt muistia ja 8 Gt tyhjää tallennustilaa.

MacBook (2009 ja uudemmat) ja MacBook (13-tuumainen, alumiini, loppuvuosi 2008)
MacBook Air (loppuvuosi 2008 ja uudemmat)
MacBook Pro (vuoden 2007 puoliväli ja uudemmat)
Mac mini (alkuvuosi 2009 ja uudemmat)
iMac (vuoden 2007 puoliväli ja uudemmat)
Mac Pro (alkuvuosi 2008 ja uudemmat)
Alkuvuonna 2009 julkaistut Xserve-mallit

Löydät tiedot Mac-tietokoneen mallista, muistista, tallennustilasta ja macOS-versiosta valitsemalla Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista. Jos Mac ei ole yhteensopiva OS X Yosemiten kanssa, asentaja ilmoittaa siitä.

Ota varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

OS X:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa OS X Yosemite

Jos haluat vahvimman mahdollisen suojauksen ja uusimmat ominaisuudet, tarkista, voitko päivittää macOS Catalinaan eli uusimpaan macOS-versioon.

Jos yhä tarvitset OS X Yosemitea, käytä tätä linkkiä: Lataa OS X Yosemite. InstallMacOSX.dmg-niminen tiedosto latautuu Maciisi.

Asenna macOS:n asentaja

Kaksoisklikkaa ladattua tiedostoa avataksesi ikkunan, jossa näkyy tiedoston sisältö. Kaksoisklikkaa sitten InstallMacOSX.pkg-nimistä tiedostoa.

Noudata näyttöön tulevia ohjeita, jotka opastavat sinua asentamisessa vaiheittain.

Aloita asentaminen

Kun asentaja on asennettu, avaa Macin Apit-kansio ja kaksoisklikkaa sitten Asenna OS X Yosemite -nimistä tiedostoa.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä OS X:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Lue lisää