Apple TV:n langattoman äänilähteen synkronointi

Lue ohjeet siihen, miten voit synkronoida langattomia äänilaitteita TV:n äänten kanssa.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että Apple TV 4K:ssasi tai Apple TV HD:ssäsi on uusin tvOS-versio.
  • Tarkista, että iPhonessasi on iOS 13 tai uudempi.
  • Varmista, että iPhonesi on yhdistetty samaan verkkoon kuin Apple TV.

Apple TV ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Milloin langattoman äänilähteen synkronointia kannattaa käyttää?

Sinun täytyy ehkä käyttää langattoman äänilähteen synkronointia, jos huomaat, että äänet ovat epäsynkroniset, kun

• AirPlay-toistat TV:n ääniä HomePodiin1 tai AirPlay-kaiuttimiin
  • AirPlay-toistat TV:n ääniä HomePodiin tai AirPlay-kaiuttimiin ja käytät samanaikaisesti TV:n kaiuttimia
  • toistat TV:n ääniä äänentoistolaitteella tai erillisellä kaiuttimella ja HomePodilla tai AirPlay-kaiuttimilla samanaikaisesti2
  • kuuntelet TV:n ääniä Bluetooth-kaiuttimilla ja Bluetooth-kuulokkeilla.

1. HomePod ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

2. Jos toistat ääniä äänentoistolaitteella tai erillisellä kaiuttimella, muista synkronoida näiden laitteiden äänet TV:n kuvan kanssa ennen käyttöä langattoman äänilähteen synkronoinnilla.

Langattoman äänilähteen synkronoinnin käyttöönotto

Voit synkronoida TV:n äänet langattomien äänilaitteiden kanssa alla annettujen ohjeiden mukaisesti.

Pidä iPhoneasi lähellä Apple TV:tä.

Valitse sitten Apple TV:ssä Asetukset > Video ja ääni. Selaa alaspäin ja valitse Langattoman äänilähteen synkronointi.

Odota, että saat iPhonessasi langattoman äänilähteen synkronoinnin ilmoituksen.

Napauta Jatka.

Jos näet todennuskoodin

Tässä tapauksessa kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhdistät tämän iPhonen tähän Apple TV:hen. Anna Apple TV:ssä näytetty koodi iPhonessasi.

Jos iPhonesi on yhdistetty tähän televisioon aiemmin, et saa koodia. Tässä tapauksessa voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Apple TV antaa merkkiäänen

Pidä iPhonea TV:n lähellä, kun kuulet merkkiäänen. Varmista, että TV:n äänenvoimakkuus on tarpeeksi suuri ja että huoneessa on hiljaista.

Merkkiääni soitetaan aina TV:n kaiuttimista, vaikka määrittäisit äänille AirPlay-toiston. Alkuperäiset ääniasetuksesi ovat yhä tallella synkronoinnin jälkeen.

Äänen synkronointi valmis

Näet Apple TV:ssä ilmoituksen siitä, että äänisynkronointi on valmis. Viimeistele käyttöönotto klikkaamalla Valmis.

Jos äänet eivät synkronoidu, eivät synkronoidu enää tai jos käytät Täsmäytä sisältö -toimintoa

• Jos saat Apple TV:ssä ilmoituksen äänisynkronoinnin epäonnistumisesta, suurenna TV:n äänenvoimakkuutta ja siirrä iPhonea lähemmäs TV:tä. Yritä sitten synkronoida uudelleen. Jos tämä ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen
  • Jos vaihdat TV:tä, Apple TV:tä, äänentoistolaitetta, erillistä kaiutinta tai mitä tahansa synkronointiin liittyvää komponenttia synkronoinnin käyttöönoton jälkeen, sinun täytyy suorittaa langattoman äänilähteen synkronointi uudelleen.
  • Jos sinulla on Täsmäytä sisältö -toiminto käytössä, kalibroi muut näyttömuodot vaihtamalla muotoja ja suorittamalla langattoman äänilähteen synkronointi kullekin.