Apple Pro Display XDR -näytön käyttöönotto ja käyttäminen

Lue tietoja Pro Display XDR -näytöstä ja sen käyttöönotosta ja käyttämisestä Macin kanssa.

Pro Display XDR on ensimmäinen 32-tuumainen Retina 6K -näyttö, jossa on 6 016 x 3 384 kuvapisteen tarkkuus, jopa 1 600 nitin kirkkaus, 1 000 000:1:n kontrastisuhde laajalla P3-väriskaalalla ja superlaaja katselukulma.

macOS-integroinnin avulla voi säätää kirkkautta ja käyttää useita sisäänrakennettuja referenssitiloja väriavaruuden ja muiden näyttöominaisuuksien määrittämiseen. Pro Display XDR kääntyy 90 astetta, ja macOS säätää automaattisesti ikkunoiden ja näyttöjen suuntaa.

Pro Display XDR -näytön käyttöönotto

Lue, miten näytön käyttöpaikka valitaan, miten näyttö kiinnitetään Pro Stand -jalustaan tai VESA-kiinnityssovittimeen ja miten näyttö liitetään Maciin.

Näytön käyttöpaikan valitseminen

Pro Display XDR -näytössä on uusi True Tone -teknologia, jonka kaksoistunnistin säätää näytön valaistusta ympäristön valoisuuden mukaan. Pro Display XDR -käyttökokemus on paras mahdollinen, kun asetat sen paikkaan, jossa suoraan sen edessä tai takana ei ole lamppua tai muuta valonlähdettä. Voit myös laittaa True Tonen pois päältä valitsemalla Järjestelmäasetukset > Näytöt.

Jos näytön edessä tai takana on odotettua kirkkaampi valonlähde, lue, mitä voit tehdä.

Pro Standin tai VESA-kiinnityssovittimen kiinnittäminen

Pro Stand on helppo kiinnittää Pro Display XDR -näyttöön magneettiliittimellä, joka lukittuu paikalleen. Lue, miten Pro Display XDR kiinnitetään Pro Standiin.

Jos sinulla on jo VESA-kiinnitin, kiinnitä VESA-kiinnityssovitin, jotta voit käyttää Pro Display XDR -näyttöä. Jos käytät Pro Display XDR -näytön kanssa VESA-kiinnityssovitinta, asettele näyttö siten, että näyttöruutu osoittaa eteenpäin, ei samaan suuntaan lattian kanssa. Älä aseta näyttöä koskaan siten, että se osoittaa suoraan ylös- tai alaspäin (esimerkiksi katosta). Lue, miten VESA-kiinnityssovitin kiinnitetään.

Näytön liittäminen

Liitä näytön mukana toimitettu Thunderbolt 3 Pro -kaapeli (2 m) näytön Thunderbolt 3 -porttiin ja suoraan Macin Thunderbolt 3 -porttiin. Sitä ei saa ketjuttaa toisen Thunderbolt 3 -laitteen tai -keskittimen kautta.

Pro Display XDR -näytössä ei ole painikkeita. Se käynnistyy automaattisesti, kun liität sen virtalähteeseen ja Maciin.

Referenssitilojen käyttäminen

Pro Display XDR on kalibroitu tehtaalla ammattilaiskäyttöön, ja siinä on useita referenssitiloja, jotka soveltuvat erilaisiin tuotantoympäristöihin. Lue, miten referenssitilat valitaan ja miten suosikit määritetään.

Järjestelmävaatimukset ja yhteensopivat Mac-mallit

Pro Display XDR edellyttää Macia, jossa on Thunderbolt 3 -portti ja macOS Catalina 10.15.2 tai uudempi.

Yhteensopivat Mac-mallit

Pro Display XDR tukee 6 016 x 3 384 kuvapisteen tarkkuutta ja 10 bpc:n värisyvyyttä näissä Mac-malleissa:

Virkistystaajuudet

Voit vaihtaa näiden virkistystaajuuksien välillä näytössä:

• 47,95 Hz
  • 48,00 Hz
  • 50,00 Hz
  • 59,94 Hz
  • 60,00 Hz

Lue, miten Pro Display XDR -näytön virkistystaajuus vaihdetaan.

Pro Display XDR -näytön puhdistaminen

Pro Display XDR -näytön mukana toimitetaan kiillotusliina, jolla näytön voi puhdistaa. Lue, miten Pro Display XDR -näyttö puhdistetaan.

Jos näyttö näyttää odotettua kirkkaammalta

Jos asetat Pro Display XDR -näytön kohtaan, jossa valonlähde on suoraan näytön edessä tai takana, ja näyttö näyttää odotettua kirkkaammalta, poista automaattinen kirkkauden ja värin säätö käytöstä:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt. Jos tietokoneeseen on liitetty useita näyttöjä, valitse Näytöt-asetuksista Pro Display XDR.
  2. Poista True Tone käytöstä.
  3. Poista Säädä kirkkautta automaattisesti -asetus käytöstä.
  4. Vedä Kirkkaus-liukusäädintä haluamaasi tasoon.

Lisätietoja

Jos näyttöä ei havaita tai sen korkeinta tarkkuutta tai virkistystaajuutta ei voi käyttää, lue toimintaohjeet tilanteeseen, jossa näyttö on pimeänä (ei videota) tai sen tarkkuus on alhainen.