Aperture-kirjastojen siirtäminen Kuvat-ohjelmaan tai Adobe Lightroom Classiciin

Aperture ei toimi macOS Mojaven jälkeisissä Mac-käyttöjärjestelmän versioissa. Siirrä Aperture-kirjastot Kuvat-ohjelmaan tai Adobe Lightroom Classiciin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Apple ilmoitti kesäkuussa 2014 lopettavansa Aperturen kehittämisen. Apple on tämän jälkeen julkaissut viisi merkittävää macOS-päivitystä. Teknisistä syistä Aperture ei toimi macOS Mojaven jälkeisissä macOS:n tulevissa versioissa. Jos haluat jatkaa Aperture-kuvakirjastojen käyttöä, sinun on siirrettävä ne macOS:ään sisältyvään Kuvat-ohjelmaan tai Adobe Lightroom Classiciin.

Aperture-kirjastojen siirtäminen Kuvat-ohjelmaan

Voit siirtää Aperture-kirjastot macOS:ään sisältyvään Kuvat-ohjelmaan ja jatkaa niiden käyttöä.

Aperture-kirjastojen siirtäminen Adobe Lightroom Classiciin

Adobe Lightroom Classicin versiossa 5.7 ja uudemmissa on sisäinen työkalu, jolla Aperture-kirjastot voidaan siirtää Lightroom-luetteloihin.

Kun Aperture-kirjasto siirretään Lightroomiin, kirjaston järjestelytapa, metadata ja kuvien säädöt säilytetään seuraavia poikkeuksia lukuun ottamatta:

• RAW-tiedostot siirretään, mutta Aperturen ei-destruktiivista säätötasoa ei. Lightroomin siirtotyökalu sisältää vaihtoehdon, jolla Aperturessa muokattujen kuvien täysikokoiset JPEG-esikatselukuvat voidaan viedä ja siirtää. Jos haluat säilyttää Aperturessa tehdyt muutokset toisessa muodossa, suosittelemme, että ensin viet muokatut kuvat Aperturesta ja sitten tuot ne kirjaston siirtämisen jälkeen uudelleen Lightroomiin.
  • Projektit, kansiot ja albumit siirretään Lightroom-kokoelmiin ja -kokoelmasarjoihin.
  • Kasvot, väritunnisteet ja pinot viedään avainsanoina.
  • Hylätyt kuvat siirretään kokoelmaan.
  • Kuvaesitykset siirretään kokoelmina.
  • Älykkäitä albumeita ei siirretä.
  • Muokattuja metadatakenttiä ei siirretä.
  • Albumi järjestetään aakkosellisesti, joten manuaalista sivupalkin järjestystä ei säilytetä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.