Pikamatkakortin käyttäminen Apple Paylla

Maksa matkat nopeasti Apple Paylla käyttämällä pikamatkakorttia iPhonella ja Apple Watchilla ilman, että sinun tarvitsee herättää laitettasi, avata sen lukitusta tai käynnistää appeja. Sinun ei tarvitse edes suorittaa todennusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Asiat, jotka tarvitset, jos haluat käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla

Määritä ennen aloittamista kortti Walletiin pikamatkatilan käyttöä varten Apple Paylla. Voit ottaa käyttöön uuden luotto-, pankki- tai prepaid-kortin tai uuden matkakortin.

Matkan maksaminen pikamatkakortilla

Pikamatkakortin käyttäminen edellyttää, että iPhone tai Apple Watch on päällä, mutta niiden ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon.2

Pikamatkakortin käyttäminen iPhonessa

1. Pidä iPhonen yläosaa lähimaksupäätteen keskiosan lähellä.
  2. Odota, kunnes tunnet värinän.
  3. Näytöllä näkyy teksti Valmis ja valintamerkki.

Pikamatkakortin käyttäminen Apple Watchissa

1. Pidä Apple Watchin näyttöä lähimaksupäätteen keskiosan lähellä.
  2. Odota, kunnes tunnet värinän.
  3. Näytöllä näkyy teksti Valmis ja valintamerkki.

Kun maksat lähimaksupäätteellä, pidä maksamiseen käytettävää korttia tai laitetta muista korteista tai laitteista erillään. Näin voit välttää korttien ristiriidan ja varmistaa, että veloitus tapahtuu oikealta kortilta. Korttien ristiriita voi ilmetä, kun korttia ja laitetta käytetään vahingossa samaan aikaan. Ota yhteyttä julkisen liikenteen tarjoajaan, jos haluat tietää enemmän korttien ristiriidasta tai olet sitä mieltä, että veloitus on tehty väärältä kortilta.

Jos haluat käyttää Face ID:tä tai Touch ID:tä julkisessa liikenteessä maksamiseen, voit poistaa pikamatkatilan käytöstä Apple Payn kanssa Asetukset-apissa.

Voit käyttää samassa kaupungissa pikamatkatilassa sekä maksu- että matkakorttia. Jos julkisen liikenteen tarjoaja hyväksyy maksu- ja matkakortit, lähimaksupääte valitsee automaattisesti matkakortin.

Mikäli maksutapahtuma ei onnistu, varmista julkisen liikenteen tarjoajalta, tuetaanko pikamatkatilaa kyseisessä sijainnissa. Noudata sitten lähimaksupäätteen ohjeita. Sinun pitää ehkä valita Walletissa toinen kortti, jolla maksat matkan:

1. Kaksoisklikkaa sivu- tai Koti-painiketta.
  2. Valitse kortti.
  3. Vahvista se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi.

Rahan lisääminen matkakortille

Voit lisätä rahaa matkakortillesi iPhonessa tai Apple Watchissa Apple Paylla.3

iPhone

1. Avaa Wallet-appi ja napauta matkakorttia.
  2. Napauta Lisää rahaa, valitse matkakortille lisättävä summa ja napauta sitten Lisää.
  3. Valitse kortti, jolla haluat maksaa, ja suorita sitten tapahtuma Face ID:llä tai Touch ID:llä.

Apple Watch

1. Avaa Wallet-appi.
  2. Napauta matkakorttia.
  3. Napauta Lisää rahaa ja noudata näytön ohjeita.

Jos et näe Lisää rahaa -valintaa, tarkista paikalliselta julkisen liikenteen tarjoajalta, miten voit lisätä rahaa matkakortillesi Walletissa.

Varmista ennen matkan aloittamista, että Apple Payn matkakortilla on riittävästi rahaa koko matkalle. Varmista vaihtoehtoisesti, että sinulla on Apple Payssa luotto-, pankki- tai prepaid-kortti, jolla voit maksaa matkan. Varmista myös, että akku on ladattu kestämään koko matkan.

Jos lisäät rahaa, mutta matkakortin saldoa ei päivitetä Wallet-apissa, lue, mitä tehdä.

Virransäästön käyttö pikamatkakorttien kanssa

Voit käyttää virransäästöä pikamatkakorttien kanssa, jotta voit maksaa matkat nopeasti. Virransäästö on käytettävissä yhteensopivassa iPhonessa, jossa on iOS:n uusin versio, jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta.

Paina sivupainiketta nähdäksesi, ovatko pikamatkakortit käytettävissä, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Jos teet tämän usein, pikamatkakorttien virransäästö saattaa vähentyä huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.*

* Voit käyttää pikamatkakortteja virransäästötilan kanssa iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa, iPhone XR:ssä tai uudemmissa.

Pikamatkakortin ottaminen käyttöön tai vaihtaminen

Jos lisäät Walletiin enemmän kortteja kuin julkisessa liikenteessä voi käyttää ja haluat vaihtaa pikamatkakorttia, toimi iPhonen tai Apple Watchin kohdalla seuraavasti:

iPhone

1. Valitse Asetukset, vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Pikamatkakortti.
  3. Valitse kortti ja vahvista se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay, sitten Pikamatkakortti.
  3. Valitse kortti ja vahvista se Apple Watch -pääsykoodillasi.

Jos et halua määrittää korttia pikamatkatilaa varten, valitse Ei mitään tai Pois.2

Voit määrittää yhden maksukortin sekä yhden matkakortin pikamatkakortiksi yhtä joukkoliikenneverkostoa kohti.**

** Jos pikamatkatila on käytössä Manner-Kiinan matkakorttia varten, et voi määrittää pikamatkakortiksi mitään muita kortteja kuin Suican, PASMOn ja Octopusin.

Pikamatkatilan poistaminen käytöstä

Voit poistaa kortillasi pikamatkatilan käytöstä seuraavasti:

iPhone

1. Valitse Asetukset, vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Pikamatkakortti.
  3. Napauta Ei mitään tai Pois.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Pikamatkakortti ja sitten Ei mitään.

Jos poistat pikamatkatilan käytöstä, voit edelleen maksaa joukkoliikenteessä Apple Paylla, kun käytät todentamiseen Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodiasi.

Pikamatkakortin poistaminen

Jos sinun tarvitsee poistaa pikamatkakortti Walletista, toimi seuraavasti:

iPhone

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta pikamatkakorttia.
  3. Napauta Lisää-painike ja sitten Poista tämä kortti.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta pikamatkakorttia ja sitten Poista tämä kortti.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, voit estää sen käytön seuraavasti:

1. Siirry iCloud.comiin ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  2. Valitse Etsi iPhoneni ja sitten Kaikki laitteet.
  3. Valitse laitteesi ja sitten Kadonnut-tila.

Kun valitset Kadonnut-tilan, laitettasi ei voi käyttää maksamiseen julkisessa liikenteessä tai mihinkään muihin Apple Pay -maksutapahtumiin.

1. Jos et ole varma siitä, tukeeko sijaintisi matkakorttien käyttöä Apple Paylla, ota yhteyttä julkisen liikenteen tarjoajaan.
  2. Joissakin paikoissa, joissa voit maksaa julkisen liikenteen matkasta Wallet-apissa olevalla maksukortilla, pikamatkakortti saatetaan ottaa laitteessasi automaattisesti käyttöön.
  3. Octopus-kortin ostamiseen tai sen saldon lisäämiseen Wallet-apissa tarvitaan Hongkongissa myönnetty Visa-, Mastercard- tai UnionPay-kortti, jota käytät Apple Payn kanssa. Jos sinulla on luotto- tai pankkikortti, jota ei ole myönnetty Hongkongissa, käytä Octopus for Tourists -appia.