Pikamatkakortin käyttäminen Apple Paylla

Voit maksaa matkat nopeasti Apple Paylla iPhonessa ja Apple Watchissa, kun otat pikamatkatilan käyttöön.

Aluksi tarvittavat asiat

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit alkaa käyttää pikamatkatilaa Apple Paylla:

Määritä ennen aloittamista kortti Walletiin pikamatkatilan käyttöä varten Apple Paylla. Voit ottaa käyttöön uuden luotto-, pankki- tai prepaid-kortin tai uuden matkakortin.

Matkan maksaminen pikamatkakortilla

Kun pikamatkatila on käytössä, sinun ei tarvitse tunnistautua Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi, kun maksat matkoja Apple Paylla iPhonessa tai Apple Watchissa. Lisäksi sinun ei tarvitse herättää tai avata laitettasi tai käynnistää appeja.

Pikamatkatilan käyttäminen edellyttää, että iPhone tai Apple Watch on päällä, mutta niiden ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon.

iPhone

Kun maksat julkisessa liikenteessä Apple Paylla, pidä iPhonen yläosaa muutaman sentin päässä lähimaksupäätteen keskiosasta, kunnes tunnet värinän. Näytössä näkyy teksti Valmis ja valintamerkki.

Apple Watch

Kun maksat julkisessa liikenteessä Apple Paylla, pidä Apple Watchin näyttöä muutaman sentin päässä lähimaksupäätteen keskiosasta, kunnes tunnet värinän. Näytössä näkyy teksti Valmis ja valintamerkki.

Voit käyttää samassa kaupungissa sekä maksu- että matkakorttia pikamatkatilalla. Jos julkisen liikenteen tarjoaja hyväksyy maksu- ja matkakortit, lähimaksupääte valitsee automaattisesti matkakortin.

Mikäli maksutapahtuma ei onnistu, varmista liikenteen tarjoajalta, tuetaanko pikamatkatilaa kyseisessä sijainnissa. Noudata sitten lähimaksupäätteen ohjeita. Sinun pitää ehkä valita Walletissa toinen kortti, jolla maksat matkan:

1. Paina sivu- tai Koti-painiketta kahdesti.
  2. Valitse kortti.
  3. Vahvista se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi.

Pikamatkakortit, joissa varatehoa

Voit käyttää iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa ja iPhone XR:ssä varatehoa pikamatkakorttien kanssa. Varatehon ansiosta voit maksaa matkat nopeasti, ja se on käytettävissä jopa viisi tuntia siitä, kun iPhonesi tarvitsee latausta.

Paina sivupainiketta nähdäksesi, ovatko pikamatkakortit käytettävissä, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Jos teet tämän usein, pikamatkakorttien varateho saattaa vähentyä huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Pikamatkakortin vaihtaminen

Jos lisäät Walletiin enemmän kortteja kuin julkisessa liikenteessä voi käyttää ja haluat vaihtaa pikamatkakorttia, toimi iPhonen tai Apple Watchin kohdalla seuraavasti:

iPhone

1. Valitse Asetukset, vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Pikamatkakortti.
  3. Valitse kortti ja vahvista se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay, ja sitten Pikamatkakortti.
  3. Valitse kortti ja vahvista se Apple Watch -pääsykoodillasi.

Jos et halua määrittää pikamatkatilaa varten korttia, valitse Ei mitään tai Pois.

Voit määrittää yhden maksukortin sekä yhden matkakortin pikamatkakortiksi yhtä joukkoliikenneverkostoa kohti.*

*Jos pikamatkatila on käytössä Manner-Kiinan matkakortille, et voi määrittää pikamatkakortiksi mitään muita kortteja kuin Suican.

Pikamatkatilan poistaminen käytöstä

Voit poistaa pikamatkatilan käytöstä seuraavasti:

iPhone

1. Valitse Asetukset, vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Pikamatkakortti.
  3. Napauta Ei mitään tai Pois.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Pikamatkakortti ja sitten Ei mitään.

Jos poistat pikamatkatilan käytöstä, voit edelleen maksaa joukkoliikenteessä Apple Paylla, kun tunnistaudut Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi.

Pikamatkakortin poistaminen

Jos sinun tarvitsee poistaa pikamatkakortti Walletistasi, toimi seuraavasti:

iPhone

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa ja napauta pikamatkakorttia.
  2. Napauta Lisää-painike ja sitten Poista tämä kortti.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta pikamatkakorttia ja sitten Poista tämä kortti.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, voit estää sen käytön seuraavasti:

1. Siirry iCloud.comiin ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  2. Valitse Etsi iPhoneni ja sitten Kaikki laitteet.
  3. Valitse laitteesi ja sitten Kadonnut-tila.

Kun valitset Kadonnut-tilan, laitettasi ei voi käyttää maksamiseen julkisessa liikenteessä tai mihinkään muihin Apple Pay -maksutapahtumiin.

1. Pekingissä ja Shanghaissa iPhone 6 ja iPhone 6 Plus tukevat pikamatkatilan käyttöä.
  2. Jos et ole varma siitä, tukeeko sijaintisi matkakorttien käyttöä Apple Paylla, ota yhteyttä julkisen liikenteen tarjoajaan.