Hotellihuoneen avaimen lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa

Voit lisätä hotellihuoneen avaimen Applen Lompakko-appiin. Tämän jälkeen voit tarkastella varauksen tietoja, kirjautua sisään ja avata huoneesi oven iPhonella tai Apple Watchilla.

Jotta voit lisätä hotellihuoneen avaimen iPhoneen, tarvitset seuraavat:

• Uusin iOS- tai watchOS-versio.

• Apple ID kirjautunut iCloudiin ja jossa on käytössä kaksiosainen todennus.

• Varaus hotelliin tai lomakohteeseen, joka tukee tätä ominaisuutta.

• Hotellin tai lomakohteen appi ja voimassa oleva käyttäjätili appiin.

Hotellihuoneen avaimen lisääminen iPhoneen

1. Avaa hotellin tai lomakohteen appi ja kirjaudu tilillesi.

2. Avaa varauksesi.

3. Napauta Lisää Applen Lompakkoon.

Lisää Applen Lompakkoon
  4. Lisää hotellihuoneen avain näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti.

Kun lisäät hotellihuoneen avaimen iPhoneen, se lisätään automaattisesti myös laitepariksi liitettyyn laitevaatimukset täyttävään Apple Watchiin. Jos hotellihuoneen avainta ei lisätty laitevaatimukset täyttävään Apple Watchiin automaattisesti, voit lisätä avaimen kelloosi lisäämällä sen uudelleen hotellin tai lomakohteen apissa.

Pikatila otetaan käyttöön automaattisesti, minkä ansiosta voit käyttää laitetta hotellihuoneesi avaimena yksinkertaisesti asettamalla laitteen lukkoa vasten.

Kun lomasi päättyy, hotellihuoneen avain poistetaan käytöstä etätoiminnolla ja mahdollisesti arkistoidaan. Tämä sujuvoittaa Applen lompakon sisältämien korttien hallintaa. Voit myös poistaa hotellikortteja Applen Lompakosta manuaalisesti.

Jotkin aiemmin lisätyt hotellihuoneen avaimet voidaan lisätä uudelleen suoraan Lompakko-appiin:

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

3. Napauta Edelliset kortit.

4. Napauta hotelliavaintasi ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Hotellihuoneen avaimen käyttäminen

Kun olet lisännyt hotellihuoneen avaimen Applen Lompakko-appiin, voit avata huoneen lukituksen iPhonella tai Apple Watchilla pitämällä vain iPhonea tai Apple Watchia lukkoa vasten. iPhone-mallista riippuen voit ehkä avata huoneesi oven myös iPhonen akun tyhjennyttyä. Voit myös tarkastella varaustietojasi ja kirjautua sisään.

Varaustietojen tarkasteleminen iPhonessa tai Apple Watchissa

1. Avaa Lompakko-appi laitteessasi.

2. Tarkastele varauksen tietoja napauttamalla hotellihuoneesi avainta.

3. Hotellista riippuen voit ehkä tarkastella varauksen tietoja avaimen alapuolella olevassa Varaus-osiossa tai napauttamalla tietopainikettaNo alt supplied for Image.

Jos varauksen tiedot muuttuvat, hotellihuoneen avaimen tiedot päivittyvät automaattisesti.

Hotellihuoneeseen kirjautuminen iPhonella

Voit kirjautua sisään iPhonella varauspäivänä.

1. Avaa Applen Lompakko-appi.

2. Napauta hotellihuoneesi avainta.

3. Kun sisäänkirjautuminen on mahdollista varauspäivänä, hotellihuoneen avaimen sisäänkirjautumistilana näkyy Nyt.

4. Napauta Sisäänkirjautuminen-painiketta.

5. Kirjaudu huoneeseen noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

Jos et pysty kirjautumaan sisään iPhonellasi tai jos käytät hotellihuoneesi avainta Apple Watchissa, kirjaudu sisään hotellin tai lomakohteen apin tai verkkosivuston kautta tai vastaanotossa.

Hotellihuoneen oven avaaminen iPhonella tai Apple Watchilla

1. Varmista, että laitteesi virta on kytketty. Laitteen ei tarvitse olla yhteydessä mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon.

2. Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lukon lähellä.

3. Kun ovi avautuu, laitteen näytössä näkyy valintamerkki ja Valmis.

Jos pikatila on poistettu käytöstä, voit käyttää hotellihuoneesi avainta Applen Lompakossa:

• Avaa Applen Lompakko-appi:

• iPhone, jossa on Face ID: kaksoisnapsauta sivupainiketta.

• iPhone, jossa on Touch ID: pidä sormea Touch ID -tunnistimen päällä.

• Apple Watch: kaksoisnapsauta sivupainiketta.

• Valitse avain:

• iPhone: napauta oletuskorttia, niin myös muut kortit ja avaimet tulevat näkyviin. Napauta hotellihuoneesi avainta ja tunnistaudu Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

• Apple Watch: vieritä alas ja etsi hotellihuoneesi avain.

• Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lukon lähellä.

• Kun ovi avautuu, laitteen näytössä näkyy valintamerkki ja Valmis.

Jos sinulla on ongelmia hotellihuoneesi avaimen kanssa

• Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, voit merkitä laitteen kadonneeksi. Tämä toiminto poistaa automaattisesti käytöstä kaikki Applen Lompakko-apissa olevat kortit ja avaimet, mukaan lukien hotellihuoneen avaimen.

• Hotelli tai lomakohde päättää, miten moneen laitteeseen hotellihuoneen avaimen voi lisätä.

• Joissakin hotelleissa ja lomakohteissa saatetaan sallia vain yhden avaimen lisääminen kerrallaan.