Opiskelijakortin lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa tai Apple Watchissa

Voit käyttää iPhonea tai Apple Watchia esimerkiksi sisäänpääsyyn asuntolaan, kirjastoon tai kampuksen tapahtumiin. Voit myös maksaa pesulapalveluista, välipaloista ja aterioista kampusalueella.

Jotta voit lisätä opiskelijakortin iPhoneen tai Apple Watchiin, tarvitset seuraavat:

• Sinulla on yhteensopiva iPhone tai Apple Watch*, jossa on uusin iOS-versio tai uusin watchOS-versio.

• Laite, johon olet kirjautunut Apple ID:lläsi.

• Ohjelmaan osallistuva korkeakoulu tai yliopisto.*

• Koulusi oman apin uusin versio App Storesta.*

* Lisätietoja saat oppilaitoksesi opiskelijakorteista vastaavasta toimistosta.

Opiskelijakortin lisäämiseen Applen Lompakkoon

1. Kirjaudu koulusi appiin koulun käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

2. Lisää Applen lompakkoon napauttamalla

Lisää Applen lompakkoon -painike
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lue, miten voit poistaa opiskelijakorttisi Applen Lompakosta.

Opiskelijakortin käyttäminen iPhonessa tai Apple Watchissa

iPhoneen tai Apple Watchiin tallennetulla opiskelijakortilla voit liikkua asuntolassa ja kirjastossa, ostaa ruokaa kampuksen kahviloista sekä maksaa kirjoista ja tarvikkeista kampuksen kaupoissa ja muissa palveluissa, joissa käytetään opiskelijakorttia.

Pikatila otetaan automaattisesti käyttöön, kun lisäät opiskelijakorttisi Applen Lompakkoon, joten voit käyttää opiskelijakorttiasi pelkällä napautuksella. Laitetta ei tarvitse herättää tai avata eikä laitteeseen tarvitse todentautua Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Riittää, kun pidät laitetta kortinlukulaitteen lähellä.

Lisätietoja pikatilasta.

Ohjeet opiskelijakortin käyttämiseen iPhonessa tai Apple Watchissa

1. Pidä iPhonen yläosaa kortinlukulaitteen lähellä siten, että näyttö on itseesi päin, tai pidä Apple Watchin näyttöä kortinlukijan lähellä.

2. Jos teet ostoksen, kassavirkailijan on ehkä valittava oikea maksutapa.

3. Kun tunnistus on onnistunut, laitteesi näytössä näkyy oikein-merkki.

iPhonen mallista riippuen voit ehkä käyttää opiskelijakorttia jopa iPhonen akun ollessa tyhjä.

Jos haluat käyttää opiskelijakorttiasi mutta olet poistanut pikatilan käytöstä, avaa Lompakko-appi laitteessasi. Napauta sitten opiskelijakorttiasi, todentaudu laitteeseen Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla ja pidä laitetta kortinlukijan lähellä.

Opiskelijakorttiin liitetyn tilin saldon selvittäminen iPhonella

1. Avaa Lompakko-appi.

2. Voit tarkastella opiskelijakorttiasi ja enintään kolmen tilin saldoa napauttamalla opiskelijakorttiasi.

3. Jos haluat etsiä lisää saldoja, napauta Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Jos haluat lisätä rahaa opiskelijakorttiin, käytä koulun appia tai verkkosivustoa tai oppilaitoksen itsepalvelulaitetta.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

• Laitteen merkitseminen kadonneeksi. Tämä toiminto poistaa automaattisesti käytöstä kaikki Applen Lompakossa olevat kortit, mukaan lukien opiskelijakorttisi.

• Poista opiskelijakorttisi tai opiskelijatunnuksesi koulun apista.

• Ota yhteys oppilaitoksesi opiskelijakorteista vastaavaan toimistoon. Löydät yhteystiedot avaamalla opiskelijakorttisi Applen Lompakossa. Napauta sitten Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse Soita.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.