Jos kaksois-SIM ei toimi kahdella nano-SIM-kortilla iPhonessa

Lue, miten voit korjata ongelmat, joita saattaa aiheutua kaksois-SIMin käytöstä kahdella nano-SIM-kortilla iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa, iPhone 11 Pro Maxissa, iPhone XS Maxissa tai iPhone XR:ssä Manner-Kiinassa, Hongkongissa tai Macaossa.

Liittymien tarkistaminen

• Kahden eri operaattorin käyttäminen edellyttää, että iPhonesi on lukitsematon. Muussa tapauksessa molempien liittymien on oltava samalta operaattorilta. Jos saat ensimmäisen SIM-kortin CDMA-operaattorilta, toinen SIM-korttisi ei tue CDMA:ta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.
  • Molempien liittymien on oltava valmiina käyttöön.
  • Varmista, että verkon kattavuutta tuetaan alueellasi ja että alueella ei ole palvelukatkoja.

iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa, iPhone 11 Pro Maxissa, iPhone XS Maxissa ja iPhone XR:ssä, jotka on ostettu Manner-Kiinasta, Hongkongista tai Macaosta, voidaan käyttää kahta fyysistä SIM-korttia. Jos olet ostanut iPhone SE:n (2. sukupolvi) tai iPhone XS:n Hongkongista tai Macaosta, katso ohjeet kaksois-SIMin käyttämiseen eSIMin avulla.

Nano-SIM-korttien asettaminen laitteeseen oikeaoppisesti

Jos vaikuttaa siltä, että kumpikaan SIM-kortti tai SIM-kortin alusta ei toimi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Poista SIM-kortin alusta ja tarkista, ettei SIM-korteissa näy merkkejä vaurioista tai korroosiosta.
  2. Poista SIM-korttisi alustasta ja aseta ne sitten takaisin kuvassa näytetyllä tavalla.
  3. Varmista, että SIM-kortin alusta on suljettu kunnolla, jotta se ei pääse liikkumaan.
  4. Avaa Ohjauskeskus ja varmista, että molemmat operaattorit näkyvät tilapalkissa.
  5. Siirry kohtaan Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Mobiilidata ja varmista, että molemmat liittymät ovat näkyvissä.
  6. Napauta kumpaakin liittymää ja varmista, että tiedot ovat oikein.

Ota yhteyttä operaattoriisi ja hanki uusi nano-SIM-kortti, jos

• SIM-kortti ei toimi kummassakaan SIM-kortin alustassa tai
  • SIM-kortti ei sovi laitteeseen tai se on taipunut.

Jos ensisijainen tai toissijainen SIM-kortin alusta ei toimi useamman SIM-kortin kanssa, poista toimiva SIM-kortti ja aseta alustaan ainoastaan SIM-kortti, joka ei toimi. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos puhelu on meneillään ja näet toisella linjalla Ei verkkoa -ilmoituksen

iPhonesi voi käyttää yhtä mobiilidataverkkoa kerrallaan. Kun käytät yhtä linjaa puhelun soittamiseen, toisella linjalla näkyy Ei verkkoa -ilmoitus. Jos operaattorisi tukee Wi-Fi-puhelut-toimintoa toisessa puhelinnumerossa ja sinulla on Wi-Fi-puhelut-toiminto käytössä, voit vastata kyseiseen numeroon tuleviin puheluihin. Jos puhelu on meneillään muulla kuin oletusarvoisella datalinjalla, sinun on otettava Wi-Fi-puhelut-toiminto oletusarvoisella datalinjalla käyttöön ja otettava Salli mobiilidatan vaihto -toiminto käyttöön, jotta voit vastaanottaa puheluita oletusarvoisella datalinjalla.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia, ota yhteyttä Apple-tukeen.