Toista musiikkia, podcasteja ja äänikirjoja autossasi iPhonella

Nauti kappaleista, podcasteista, äänikirjoista ja muusta samalla, kun ajat.

Aloittaminen

Voit käyttää iPhoneasi ja aloittaa äänen toistamisen ennen kuin ajat tai voit pyytää Siriä toistamaan ääntä. Tai jos autossasi on Apple CarPlay -tuki, käytä sisäänrakennettua näyttöä.

Liitä ensin iPhonesi autoosi jollakin kolmesta tavasta:

Katso, mitä voit tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod ei muodosta yhteyttä autoon tai toimi.

1. Vaikka ajoneuvosi olisikin yhteensopiva CarPlayn kanssa, se ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

CarPlayn käyttäminen

Kun olet määrittänyt CarPlayn ensimmäisen kerran, voit käyttää Music-, Podcasts- ja Audiobooks-appeja, kun autosi on käynnissä. Jotkin kolmannen osapuolen ääniappit (kuten Sirius XM) ovat myös saatavilla CarPlayssa.

Voit valita, mitä haluat toistaa Music-, Podcasts- ja Audiobooks-appeista. Näytä Toistetaan nyt -appia hallitaksesi sitä, mikä soi.

Music-appi.

Musiikki
Toista musiikkia Kirjastostasi. Jos sinulla on Apple Music -tilaus, voit myös suoratoistaa musiikkia kohdista Sinulle, Selaa ja Radio. Jos sinulla ei ole Apple Music -tilausta, voit silti kuunnella Beats 1:a ja joitakin uutis- ja puhekanavia.

Podcasts-appi.

Podcastit
Toista uusimmat jaksot ohjelmistasi kohdassa Kuuntele nyt tai valitse Kirjastosi jaksoista. Voit myös toistaa suosittuja podcast-jaksoja kohdasta Selaa.

Audiobooks-appi.

Äänikirjat
Toista äänikirjoja, jotka olet ladannut iPhonellesi.

Voit käyttää iPhoneasi lisätäksesi, poistaaksesi tai järjestelläksesi uudelleen appeja, jotka näkyvät CarPlayssa. Avaa Asetukset > Yleinen > CarPlay, valitse autosi ja vedä sitten appit haluamaasi sijaintiin.

Jos sait Apple Music -sisältökoodin

Sirin käyttäminen

Voit pyytää Siriä lopettamaan, aloittamaan tai vaihtamaan ääntä, jota kuuntelet ajaessasi.

Voit aktivoida Sirin, kun olet yhdistettynä CarPlayhin tai Siri Eyes Freehen, pitämällä pohjassa ohjauspyöräsi Ääniohjaus-painiketta, kunnes kuulet Sirin puhuvan. Jos autossasi on kosketusnäyttö, voit myös pitää pohjassa CarPlayn Koti-painiketta. Jos autosi ei tue CarPlayta tai Siri Eyes Freetä ja iPhonesi on kiinnikkeessä, sano vain ”Hei Siri”. Lue lisätietoja siitä, miten voit toistaa musiikkia tai podcasteja Sirin avulla.

Mukauta ajoasetuksiasi

Jos et käytä CarPlayta, voit aktivoida Älä häiritse ajettaessa -tilan, joka suodattaa useimmat ilmoitukset, mutta voit silti käyttää Siriä musiikin, podcastien ja äänikirjojen hallitsemiseen.

Jos et halua, että tietyt appit käyttävät mobiilidataa, kun ajat, voit sammuttaa appin mobiilidatan käyttöoikeuden kohdassa Asetukset > Mobiili.

Kun lataat sisältöä Wi-Fi-yhteydellä, et käytä mobiilidataa, kun toistat sitä. Voit ladata kappaleita, albumeita, podcast-jaksoja tai äänikirjoja napauttamalla latauskuvaketta niiden vieressä. Lue lisätietoja siitä, miten voit ladata aiemmat ostokset uudelleen.

Lue lisää äänen kuuntelemisesta appien avulla

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.