Toista musiikkia, podcasteja ja äänikirjoja autossasi

Nauti kappaleista, podcasteista, äänikirjoista ja muusta samalla, kun ajat.

Ennen kuin aloitat ajamisen

Tässä on muutama tapa, joilla voit kuunnella äänitallenteita autossasi:

• Määritä CarPlay yhteensopivassa ajoneuvossa.*
  • Jos autossasi on Bluetooth, voit muodostaa laiteparin iPhonen ja auton välille.
  • Jos autossasi on USB-portti, voit käyttää Lightning-kaapelia yhdistääksesi iPhonesi ajoneuvoosi.
  • Jos sinulla on Android-laite ja Apple Music -tilaus, voit liittää Android-laitteesi autoosi ja toistaa ääntä Android Auto -toiminnolla.
  • Jos autossasi on sisäänrakennettu Apple Music, voit kuunnella musiikkia muodostamatta laiteparia puhelimen kanssa. Avaa vain Apple Music autosi näyttöpaneelista ja kirjaudu näytön ohjeiden mukaisesti Apple ID:lläsi, jolla käytät Apple Musicia. Viimeistele sitten asennus antamalla puhelimeesi tullut vahvistuskoodi.

Katso, mitä voit tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch ei voi muodostaa yhteyttä autoosi.

*Vaikka ajoneuvosi olisikin yhteensopiva CarPlayn kanssa, se ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

CarPlayn käyttäminen

Kun olet määrittänyt CarPlay-asetukset, voit toistaa sisältöä Music-, Podcasts- ja Audiobooks-appeista ajaessasi. Jotkin kolmannen osapuolen ääniappit, kuten Sirius XM, ovat myös saatavilla CarPlayssa.

Voit hallita toistettavaa sisältöä Toistossa nyt -toiminnolla.

Music-appi.

Musiikki
Toista musiikkia Kirjastostasi. Jos sinulla on Apple Music -tilaus, voit myös suoratoistaa musiikkia kohdista Sinulle, Selaa ja Radio. Jos sinulla ei ole Apple Music -tilausta, voit silti kuunnella Beats 1:a ja joitakin uutis- ja puhekanavia.

Podcasts-appi.

Podcastit
Toista uusimmat jaksot ohjelmistasi kohdassa Kuuntele nyt tai valitse Kirjastosi jaksoista. Voit myös toistaa suosittuja podcast-jaksoja kohdasta Selaa.

Audiobooks-appi.

Äänikirjat
Toista iPhonellesi ladattuja äänikirjoja.

Sirin käyttäminen

Voit pyytää Siriä lopettamaan, aloittamaan tai vaihtamaan ääntä, jota kuuntelet ajaessasi.

• Voit aktivoida Sirin, kun olet yhdistettynä CarPlayhin tai Siri Eyes Freehen, pitämällä pohjassa ohjauspyöräsi Ääniohjaus-painiketta, kunnes kuulet Sirin puhuvan.
  • Jos autossasi on kosketusnäyttö, voit myös pitää pohjassa CarPlayn Koti-painiketta.
  • Jos autosi ei tue CarPlayta tai Siri Eyes Freetä ja iPhonesi on kiinnikkeessä, sano vain ”Hei Siri”.

Lue lisätietoja siitä, miten voit toistaa musiikkia tai podcasteja Sirin avulla.

Mukauta ajoasetuksiasi

Voit käyttää iPhoneasi lisätäksesi, poistaaksesi tai järjestelläksesi uudelleen appeja, jotka näkyvät CarPlayssa. Avaa iPhonessasi Asetukset > Yleinen > CarPlay, valitse autosi ja vedä sitten appit haluamaasi sijaintiin.

Jos et käytä CarPlayta, voit aktivoida Älä häiritse ajettaessa -tilan, joka suodattaa useimmat ilmoitukset, mutta voit silti käyttää Siriä musiikin, podcastien ja äänikirjojen hallitsemiseen.

Jos et halua, että tietyt apit käyttävät mobiilidataa, kun ajat, voit sammuttaa apin mobiilidatan käyttöoikeuden kohdassa Asetukset > Mobiili.

Kun lataat sisältöä Wi-Fi-yhteydellä, et käytä mobiilidataa, kun toistat sitä. Voit ladata kappaleita, albumeita, podcast-jaksoja tai äänikirjoja napauttamalla latauskuvaketta niiden vieressä. Lue lisää aiempien ostosten lataamisesta uudelleen.

Lue lisää äänen kuuntelemisesta appien avulla

• Käytä Music-appia iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  • Käytä Podcasts-appia iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  • Hanki äänikirjoja Books-appilla iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  • Jos olet kirjautunut Apple Musiciin autosi näyttöpaneelissa, voit myös kirjautua ulos paneelissa. Voit myös avata Music-appin toisessa laitteessa, siirtyä Sinulle-kohtaan, napauttaa ylhäällä olevaa profiilikuvaasi, vierittää sitten alaspäin laitteidesi kohdalle ja kirjautua ulos poistamalla autosi luettelosta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.