Musiikin ja podcastien kuuntelu autossa

Nauti suosikkikappaleistasi ja -podcasteistasi ajaessasi.

Kuuntelutapoja

Tässä on muutama tapa, joilla voit kuunnella äänitallenteita autossasi:

• Jos autossasi on Bluetooth, voit muodostaa laiteparin iPhonen ja auton välille.
  • Jos autossasi on USB-portti, voit käyttää Lightning-kaapelia yhdistääksesi iPhonesi ajoneuvoosi.
  • Jos sinulla on Android-laite ja Apple Music -tilaus, voit liittää Android-laitteesi autoosi ja toistaa ääntä Android Auto -toiminnolla.
  • Jos autossasi on sisäänrakennettu Apple Music tai Apple Podcasts, voit kuunnella musiikkia ja podcasteja muodostamatta laiteparia puhelimen kanssa. Avaa appi autosi näyttöpaneelista ja kirjaudu näytön ohjeiden mukaisesti Apple ID:lläsi, jolla käytät Apple Musicia ja Apple Podcastsia. Viimeistele käyttöönotto antamalla vahvistuskoodi, jonka saat puhelimeesi.

Katso, mitä voit tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch ei voi muodostaa yhteyttä autoosi.

CarPlayn käyttäminen

Ota CarPlay käyttöön yhteensopivassa ajoneuvossa.* Kun olet ottanut CarPlayn käyttöön, voit toistaa sisältöä Musiikki-, Podcastit- ja Äänikirjat-apeista ajaessasi. Jotkin muiden valmistajien apit ovat myös käytettävissä CarPlayssa.

Voit hallita toistettavaa sisältöä Toistossa nyt -toiminnolla.

* Vaikka ajoneuvosi olisikin yhteensopiva CarPlayn kanssa, CarPlay ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Musiikki

Toista musiikkia kirjastostasi. Jos sinulla on Apple Music-tilaus, voit myös selata ja suoratoistaa musiikkia Apple Music -luettelosta, saada musiikkisuosituksia Sinulle-kohdasta ja käyttää muita toimintoja.

Lue lisää Apple Music -apista.

Podcastit

Toista uusimmat jaksot ohjelmistasi Kuuntele nyt -kohdassa tai valitse jokin kirjastosi jaksoista. Voit myös toistaa suosittuja podcast-jaksoja Selaa-kohdasta.

Lue lisää Apple Podcasts -palvelusta.

Sirin käyttäminen

Voit pyytää Siriä lopettamaan, aloittamaan tai vaihtamaan ääntä, jota kuuntelet ajaessasi.

• Voit aktivoida Sirin, kun olet yhdistettynä CarPlayhin tai Siri Eyes Freehen, pitämällä pohjassa ohjauspyöräsi Ääniohjaus-painiketta, kunnes kuulet Sirin puhuvan.
  • Jos autossasi on kosketusnäyttö, voit myös pitää pohjassa CarPlayn Koti-painiketta.
  • Jos autosi ei tue CarPlayta tai Siri Eyes Freetä ja iPhonesi on kiinnikkeessä, sano vain ”Hei Siri”.

Lue lisää siitä, miten voit toistaa musiikkia tai podcasteja Sirin avulla.

Ajoasetuksien mukauttaminen

Voit käyttää iPhoneasi lisätäksesi, poistaaksesi tai järjestelläksesi uudelleen appeja, jotka näkyvät CarPlayssa. Avaa iPhonessasi Asetukset > Yleiset > CarPlay, valitse autosi ja vedä sitten apit haluamaasi sijaintiin.

Jos et käytä CarPlayta, voit aktivoida Älä häiritse ajettaessa -tilan, jolloin useimmat ilmoitukset poistetaan käytöstä. Voit silti käyttää Siriä musiikin tai podcastien hallintaan.

Jos et halua, että tietyt apit käyttävät mobiilidataa, kun ajat, voit poistaa apin oikeudet mobiilidatan käyttöön kohdassa Asetukset > Mobiiliverkko.

Kun lataat sisältöä Wi-Fi-yhteydellä, et käytä mobiilidataa, kun toistat sitä. Lue, miten voit ladata musiikkia tai podcastin.

Tarvitsetko apua uloskirjautumisessa?

Jos olet kirjautunut Apple Musiciin autosi näyttöpaneelissa, voit kirjautua ulos paneelissa. Voit myös kirjautua ulos Musiikki-apissa toisella laitteella. Siirry Kuuntele nyt -kohtaan ja napauta yläosassa olevaa profiilikuvaasi. Napauta Apit, joilla on pääsy -kohdan alta Muokkaa, napauta Poista-painiketta  autosi vieressä ja napauta sitten Poista.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.