Toista musiikkia, podcasteja, äänikirjoja ja uutisia autossasi

Nauti kappaleista, podcasteista, äänikirjoista, uutisista ja muusta samalla, kun ajat.

Ennen kuin aloitat ajamisen

Tässä on muutama tapa, joilla voit kuunnella äänitallenteita autossasi:

• Määritä CarPlay yhteensopivassa ajoneuvossa.*
  • Jos autossasi on Bluetooth, voit muodostaa laiteparin iPhonen ja auton välille.
  • Jos autossasi on USB-portti, voit käyttää Lightning-kaapelia yhdistääksesi iPhonesi ajoneuvoosi.
  • Jos sinulla on Android-laite ja Apple Music -tilaus, voit liittää Android-laitteesi autoosi ja toistaa ääntä Android Auto -toiminnolla.
  • Jos autossasi on sisäänrakennettu Apple Music, voit kuunnella musiikkia muodostamatta laiteparia puhelimen kanssa. Avaa vain Apple Music autosi näyttöpaneelista ja kirjaudu näytön ohjeiden mukaisesti Apple ID:lläsi, jolla käytät Apple Musicia. Viimeistele sitten asennus antamalla puhelimeesi tullut vahvistuskoodi.

Katso, mitä voit tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch ei voi muodostaa yhteyttä autoosi.

*Vaikka ajoneuvosi olisikin yhteensopiva CarPlayn kanssa, se ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

CarPlayn käyttäminen

Kun olet määrittänyt CarPlay-asetukset, voit toistaa sisältöä Musiikki-, Podcastit-, Äänikirjat- ja News-apeista ajaessasi. Jotkin muiden valmistajien apit ovat myös käytettävissä CarPlayssa.

Voit hallita toistettavaa sisältöä Toistossa nyt -toiminnolla.

Musiikki-appi

Musiikki

Toista musiikkia kirjastostasi. Jos tilaat Apple Musicin, voit myös selata ja suoratoistaa musiikkia Apple Music -luettelosta, saada musiikkisuosituksia Sinulle-palvelusta ja suorittaa muita toimintoja.

Lue lisää Apple Music -apista.

Podcastit-appi

Podcastit

Toista uusimmat jaksot ohjelmistasi Kuuntele nyt -kohdassa tai valitse jokin kirjastosi jaksoista. Voit myös toistaa suosittuja podcast-jaksoja Selaa-kohdasta.

Lue lisää Apple Podcasts -palvelusta.

Äänikirjat-appi

Äänikirjat

Voit suoratoistaa äänikirjoja mobiiliominaisuudella varustetusta iPhonesta tai iPadista* tai toistaa iPhoneen ladattuja äänikirjoja.

Lue lisää äänikirjoista.

*Tiedonsiirrosta voidaan periä maksu.

News

Kuuntele joka päivä lähetettävää, tärkeimmät uutiset sisältävää Apple News tänään -ohjelmaa. Jos tilaat Apple News+ -palvelun, voit nauttia myös joidenkin Apple News+ -juttujen juonnetuista versioista.

Lue lisää Apple Newsin kuuntelemisesta.

Apple News ja jotkin Apple Newsin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Sirin käyttäminen

Voit pyytää Siriä lopettamaan, aloittamaan tai vaihtamaan ääntä, jota kuuntelet ajaessasi.

• Voit aktivoida Sirin, kun olet yhdistettynä CarPlayhin tai Siri Eyes Freehen, pitämällä pohjassa ohjauspyöräsi Ääniohjaus-painiketta, kunnes kuulet Sirin puhuvan.
  • Jos autossasi on kosketusnäyttö, voit myös pitää pohjassa CarPlayn Koti-painiketta.
  • Jos autosi ei tue CarPlayta tai Siri Eyes Freetä ja iPhonesi on kiinnikkeessä, sano vain ”Hei Siri”.

Lue lisätietoja siitä, miten voit toistaa musiikkia tai podcasteja Sirin avulla.

Ajoasetuksien mukauttaminen

Voit käyttää iPhoneasi lisätäksesi, poistaaksesi tai järjestelläksesi uudelleen appeja, jotka näkyvät CarPlayssa. Avaa iPhonessasi Asetukset > Yleiset > CarPlay, valitse autosi ja vedä sitten apit haluamaasi sijaintiin.

Jos et käytä CarPlayta, voit aktivoida Älä häiritse ajettaessa -tilan, joka suodattaa useimmat ilmoitukset, mutta voit silti käyttää Siriä musiikin, podcastien ja äänikirjojen hallitsemiseen.

Jos et halua, että tietyt apit käyttävät mobiilidataa, kun ajat, voit poistaa apin oikeudet mobiilidatan käyttöön kohdassa Asetukset > Mobiiliverkko.

Kun lataat sisältöä Wi-Fi-yhteydellä, et käytä mobiilidataa, kun toistat sitä. Voit ladata kappaleita, albumeita, podcast-jaksoja tai äänikirjoja napauttamalla latauskuvake niiden vieressä. Lue lisää aiempien ostosten lataamisesta uudelleen.

Lisätietoja

Jos olet kirjautunut Apple Musiciin autosi näyttöpaneelissa, voit myös kirjautua ulos paneelissa. Voit myös avata Musiikki-apin toisessa laitteessa, siirtyä Sinulle-kohtaan, napauttaa ylhäällä olevaa profiilikuvaasi, vierittää sitten alaspäin laitteidesi kohdalle ja kirjautua ulos poistamalla autosi luettelosta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.